Kisalassa tärähtää. Mäntyareenalla pelataan Mäntyharjun ensimmäinen lentopallon Mestaruusliiga-ottelu!

Kisalassa tärähtää. Mäntyareenalla pelataan Mäntyharjun ensimmäinen lentopallon Mestaruusliiga-ottelu!

 

Vantaalla Korson Lumo-hallissa kotiottelunsa pelaava Vantaa Ducks pelaa sunnuntaina 18.2.2024 klo 17.00 Etelä-Savon Mäntyharjulla. Vastustajaksi tulee Turun ylpeys TUTO Volley, jonka liberona pelaa Mäntyharjun Virkistyksen kasvatti Ville Sihvonen. Ville toimii myös turkulaisen joukkueen kapteenina. Pelipaikkana on vieläkin uutuuden karhea Kisalan Mäntyareena

 

Mäntyharjulla liikuntamahdollisuudet ovat monipuolisia. Mäntyharjun kunnan tekninen johtaja Ville Partio on tyytyväinen lentopallon Mestaruusliigan ottelutapahtuman saamiseen. -”Vuonna 2021 toimintaan vihitty Mäntyareena on urheilukäyttöön suunniteltu halli. On hienoa, että sinne saadaan nyt Suomen huipulta tapahtuma. Meihin kohdistuu valtakunnallista kiinnostusta. Saamme kokemusta ja rohkeutta järjestää jatkossakin korkean tason turnauksia tai pelejä.”

 

Ottelutapahtuma herättää ihmisissä varmasti kiinnostusta kuntaamme kohtaan. – Täällä liikuntapalvelut toimivat eri vuodenaikoina. Tilamme ovat junioritoiminnalle ilmaisia. Näin perheen lapsilla on matala kynnys harrastaa liikuntaa.”

 

Partio on yllättynyt, kuinka sujuvasti neuvottelut sujuivat Vantaa Ducksin kanssa. – Toki meilläkin pienessä pitäjässä asiat hoituvat ja etenevät helpommin. Tapahtuman budjetti on yhteistyössä viritetty ja tavoittelemme vähintään plusmiinusnolla tulosta. Mikäli tulos jää plussalle, se ohjataan kunnan liikuntapaikkojen kunnostamiseen. Ottelutapahtumassa mukana olevat seurat hoitavat mm. kahvion ja makkaramyynnin.”

 

Vantaa Ducksin puheenjohtaja Ari Koskenoja on tyytyväinen neuvottelujen sujumiseen. – ”Mukava on ollut huomata, että Mäntyharjulla on ollut tahtoa ja innostusta Mestaruusliigan ottelutapahtuman saamiseen. Odotan, että saadaan Mäntyareena täyteen yleisöä ja sen myötä hyvä tunnelma. Joukkueeltamme odotan ottelusta kolmea sarjapistettä.

 

Vantaa Ducks on aktiivisesti hakenut kauden aikana uudistumista. Mäntyharjulla pelattava kotiottelu on yksiesimerkki ottelutapahtuman kehittämisestä. Peli tuo varmasti vaihtelua niin sponsoreille, joukkueelle, talkoolaisille, faneille ja seuran toimintaa kehittäville. – ”Meidän täytyy hakea aktiivisesti uusia kuvioita ja on myös hienoa viedä lentopallon Mestaruusliigaa uusille paikkakunnille”, toteaa myös Mestaruusliigassa puheenjohtajana oleva Ari Koskenoja.

 

Luvassa on siis mielenkiintoinen ja varmasti erilainen ottelutapahtuma. –”Kausikorttimme tietysti kelpaavat ja innokkaimmille faneille järjestämme fanimatkan, josta tiedotamme lähemmin ottelutapahtumaa. Nyt kannattaa lähteä tutustumaan suosittuun kesämökkipitäjään sen uuteen liikuntahalliin. Vantaaltahan matka sujuu alle kahdessa tunnissa, vaikka hiihtoloman viettoon.” Mäntyharjussa on myös loistavat talviliikuntaolosuhteet, puitteet ja mahdollisuudet.

 

Yksi osa sujuvuutta oli, että ottelun vieraaksi tuleva TUTO Volley suostui pelipaikan siirtoon. Joukkueen kapteeni ja libero Ville Sihvonen on innoissaan. Ja ei ihme, sillä Ville on Mäntyharjun Virkistyksen kasvatti. Mäntyharjun Virkistys on monen huippupelaajan kasvattiseura. Jo uransa lopettanut Tiiamari Sievänen ja Villen veli Karri Sihvonen ovat tuoreimmat esimerkit. Ville saa varmasti ylimääräisen buustin, kun tuttuja on katsomossa. – ”Hyvältä näyttää. Olen innoissani. Tämä on iso mahdollisuus Mäntyharjulle. Hienoa palata pelaamaan lentopalloa omaan syntymäkuntaani. Tervetuloa mäntyharjulaiset ja muutkin lentopallon ystävät lähikunnista. Tulkaa kaikki nauttimaan Mestaruusliigan huippuottelusta, kun herkkua on tarjolla kotikulmilla.” TUTO Volleyssa pelaa keskipelaajana Lauri Lehtonen, joka Rantasalmelta lähtöisin. Nyt on Lehtosen laajalla suvulla lyhyt matka kannustamaan Mäntyharjulle Laurin suorituksia.

 

Edellinen lentopallon huipputapahtuma Mäntyharjulla oli naisten lentopallon Suomen Cupin loppuottelu Mäntyharjun lukion salissa. Ottelu pelattiin vuonna 1976 ja ottelusta jäi Mäntyharjun Virkistyksen pelaajille hienot muistot ja hopeiset mitalit.

 

Miten sitten ottelutapahtuman siirtäminen Vantaa Korsosta Mäntyharjulle sai alkunsa. Sattuma otti tässäkin asiassa roolia. Mäntyharjulle sydämensä menettänyt Lasse Wikman otti yhteyttä vanhaan tuottajatuttuunsa, Vantaa Ducksin tiedottajaan Pekka Krookiin, joka viettää myös kesänsä avopuolisonsa mökillä Mäntyharjulla. Lasse halusi parin tuttavaperheensä kanssa tulla katsomaan elämänsä ensimmäistä Mestaruusliigan lentopallopeliä Lumoon. Lokakuun 7. päivä Vantaa Ducksin ja VaLePan välisessä pelissä lentopallokärpänen puraisi Lassea ja vieraita kunnolla. Ottelun jälkeen käynnistyi keskustelut, johon kytkeytyi mukaan Mäntyharjun kunnasta liikuntapaikkamestari Sami Heinikainen, ex-pääsarjatason pesäpalloilija. Loppu onkin historiaa.

 

Kisalassa 18.2.2023 järjestettävän ottelun yhteyteen suunnitellaan oheistapahtumia. Niistä tiedotamme myöhemmin. Mäntyharjua ympäröivät Mikkeli, Pertunmaa, Kouvola, Heinola, Pieksämäki, Rantasalmi ja Savonlinna, joissa on paljon lentopallon ystäviä. Lisäksi 18.2. on alkanut hiihtoloma Etelä-Suomessa, joten nyt on lomalaisille tarjolla koko perheelle sopiva ottelutapahtuma.

Lisätietoja antavat:

 

Ville Partio, tekninen johtaja, Mäntyharjun kunta, puh. 0400753846

Ari Koskenoja, puheenjohtaja, Vantaa Ducks, puh. 05064478

Sami Heinikainen, liikuntapaikkamestari, Mäntyharjun kunta, puh. 0403522658

Pekka Krook, tiedottaja, Vantaa Ducks, puh. 0456318384

 

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.