Kinesioteipatun ankkaparven salainen ase – shamaani

Kinesioteipatun ankkaparven salainen ase – shamaani

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks kohtaa sunnuntaina 5.2. klo 17.00 alkavassa ottelussa Rantaperkiön Iskun Tampereelta.  Sunnuntainahan juhlitaan kansallisrunoilijaamme Runebergia, joten ennakon kirjoittajakin yrittää parastaan. Salina kaikille Ducks- ja Isku-faneille tuttu Vantaan Korson Lumo-halli ja sen turvalliset ja pehmeät lauteet. Vantaa Ducks kohtasi torstaina kotipyhätössään Team Lakkapään ja Napapiirille lähti voiton myötä kolme sarjapistettä. Isku puolestaan kellisti keskiviikkona hirmuiseen peliin yltäneen Sakari Mäkisen johdolla Team Lakkapään. Tamperelaiset hengittävät jo Vantaa Ducksin niskaan sarjataulukossa, joten paljon on jälleen painetta pelissä. Kauden aiemmat kaksi kohtaamista ovat molemmat kääntyneet syyskauden myötätuulessa liitäneen Ducksin voitoksi.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, tuo Runebergin veroinen sananiekka, julisti torstaina lehdistötilaisuudessa ainakin helmikuun alun Hospitaalihelmikuuksi. Sen verran oli ankkalauman pukukopissa tiikerisalvan ja kinesioteipin vienoa tuoksua, että tuohon julistamiseen oli hyvä syy. Lievästi toipilas Toni Kankaanpää oli torstaina ottelussa muun staffin kanssa ja tittelillä shamaani. ”Onnenkaluna” shamaani-Tonilla oli Ducksin suosittu fanituote, kaulahuivi. Shamaanihan tuo viestejä henkimaailmasta ja on hengennostatusmenetelmänä sallittua. Ducks-ikoni Kankaanpää on sunnuntaina jälleen juhlinnan kohteena, kun hänet on valittu TUL:n vuoden 2016 parhaaksi lentopalloilijaksi.

Staffistahan löytyy myös valmentaja Satu Lehto, joka on huippukemisti ja valmennuksen lisäksi äärimmäisen taitava kinesioteippauksen virtuoosi. Hänellä on taito hyppysissään yhdistää iho, jänteet, luut ja äärimmilleen treenatut lihakset kinesioteipin avulla huippupelaajaksi. Lehdon jäljiltä ei ole ihme, jos Mikasaa mäiskitään mellevällä voimalla.

Iskun miehistössä huolehtii Mäkisen ja kumppanien tarjoilusta entinen päävalmentaja Heinon pelikaveri, passari Inoslav Krnic. Krnic on nostanut entisestään Iskun huippuunsa viritetyn miehistön tasoa. Vantaa Ducksilla on varmasti edessään hikinen pyhäpäivän ilta taltuttaakseen Sakari Mäkisen ja kumppanien rynnistelyt. Vantaan Ducksista Lakkapäätä vastaan väläytteli hakkuri Karl Külaots, joka ajoittain piiskasi Mikasaa vihaisesti tatamiin. Ankkaparven on myös syytä ottaa huomioon, että Iskulla on liberona kokenut Tommi Roininen, jonka hiha kestää tiukatkin paikat. Ankkalaumassa debytoi liberon tontilla Lakkapäätä vastaan Heikki Nyman. Päävalmentaja Ismo Tuominen kehui lehdistötilaisuudessa ansaitusti Heikin rauhallista työskentelyä. Tuntuu siltä, että pelikentän laidalla voisi mylviä vaikka vihainen biisonilauma, niin Heikki keskittyy rauhallisesti seuraavaan kulhonostoon.  Lakkapää-peli oli Heikin ensimmäinen peli Mestaruusliigan tasolla.

Iskun kohtaamista seuraavana viikonloppuna on ankoilla edessään helmimuutto Kokkolan ja Pielaveden maisemiin. Seuraava kotiottelu on 18.2. klo 17.00 ja vastassa on LEKA Volley. Silloin lentopallon lisäksi on teemana Ei Rasismille. Lisätietoja kampanjasta: https://www.facebook.com/spreirasismille/?fref=ts

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.