Keskiviikkona Lumossa väännettiin koko rahan edestä. Ankoille tärkeä kauden ensimmäinen voitto.

Keskiviikkona Lumossa väännettiin koko rahan edestä. Ankoille tärkeä kauden ensimmäinen voitto.

3-2 (23-25, 25-20, 25-23, 23-25, 15-8)

Syöttövirheiden täyttämä oli ensimmäisen erän alku Vantaa Ducksin ja TUTO Volleyn välisessä ottelussa, jossa otteluisäntänä oli Suomen Raaka-ainekierrrätys Oy. Yleisöä oli keskiviikkona tullut Lumon lauteille 384 katsojaa. Ex-ankka Lauri Lehtonen päätti näyttää miten syöttötaidot ovat kehittyneet Turussa. Lehtosen syöttämän ässän jälkeen Rajala otti aikalisän tilanteessa 9-12. Turkulaiset olivat liikkeellä vähän erikoisella kuusikolla, kun Alek Rastamo siirtyi kentältä pois ennen ensimmäistä palloa. Roope Keskinen oli yleispelaajana ja William Groffier hakkurina. Välillä Keskinen oli hakkurina ja Groffier yleispelaajana. Kovin oli virheiden täyttämä viikkopelin erä. Kova vääntö ja yritys puuttuivat ja paljon jäi odotuksia tuleviin eriin. Lauri Lehtonen päätti erän Förstin tarjoilusta TUTO Volleyn voitoksi pistein 23-25. Vantaa Ducksilla erässä kahdeksan syöttövirhettä.

Toisessa erässä ankat minimoivat virheet ja turkulaiset hoitivatkin virheiden tekemisen. Vantaa Ducks lähti alusta etumatkalle ja se vaihteli läpi erän kolmesta viiteen pisteeseen. Porkalla ässällä mentiin kuuden pisteen johtoon tilanteeseen 23-17. Ja kukas muu kuin Kalle Kattelus päättää toisen erän lukemiin 25-20. Toinen erä antoi toivoa kotiyleisölle. Ankat nostivat tasoaan ja se riitti erävoittoon.

Torjunta on tärkeä osa lentopallo-ottelua. Ankkojen torjunta alkoi toimia kolmannessa erässä. Kolmella torjunnalla oli tilanne nopeasti 11-8 kotijoukkueelle. Tuomas Siirilän syötöllä TUTO sai kirivaihteen päälle, jossa turkulaisten torjunta otti roolia. Rajala otti aikalisän tilanteessa 13-12. Tuomas Siirilän ässä vie turkulaiset johtoon 13-14 ja samalla Lauri Vanhanen vaihtui Ville Kattelukseen. Villen tulo piristi ankkoja ja kun siihen lisättiin pari turkulaisten virhettä, niin Ducks johti 22-20. Lauri Lehtosen torjunnalla TUTO Volley tuli tasoihin, 22-22. Ensimmäinen eräpallo toi lopulta vaikean erän jälkeen Vantaa Ducksille erävoiton pistein 25-23. Erä oli omanlaistaan vuoristorataa, jossa ainakaan tiedottajana ei saanut kokea rauhallista hetkeä.

Neljännessä erässä Juho Rajala otti ensimmäisen aikalisänsä jo tilanteessa 3-5, kun vastaanotto hajosi eikä jatkopallot onnistuneet. TUTO-ässän jälkeen Rajala otti toisen aikalisänsä. Groffier jatkoi syöttövuoroaan, mutta onneksi putki katkesi virheeseen ja tilanne 4-8. TUTO piti koko ajan otetta ja Vanhanen tuli korvaamaan Kalle Katteluksen. Ankat tulivat iholle ja tilanteessa 14-16 Niskakangas otti aikalisän. Iiro Seppälän syöttövuoro puri yhdessä turkulaisten virheiden kanssa ja tilanne oli nopeasti 18-17. Niskakangas otti aikalisän kesken ankkahurmoksen 20-18. Ankkavirheen ja häröpallon jälkeen tilanne jo 21-24 TUTOlle. Murray syöttää ässän ja tilanne 23-24. Pientä kalabaliikkia erän ratkaisseessa palloa, mutta TUTO vie erän 23-25 ja ottelun tilanteeseen 2-2.

Viides erä lähti ankkojen tahtiin ja jo tilanteessa 3-0 Niskakangas otti ensimmäisen aikalisänsä. Vuorenmaan hyökkäysvirheen jälkeen Niskakangas ottaa toisen aikalisänsä tilanteessa 8-3. Hyvin Ducks hoiti erän loppupallot ja kauden ensimmäinen voitto oli tosia. Erä Ducksille pistein 15-8 ja eräpisteet 3-2. Saaliina kaksi sarjapistettä. Samalla ankat nousi sarjassa seitsemänneksi.

Otteluisäntä Suomen Raaka-ainekierrätys palkitsi ottelun parhaina pelaajina Vantaa Ducksista Kalle Katteluksen ja TUTO Volleysta Lauri Lehtosen. PRO Liberoksi raati valitsi Vantaa Ducksin Justin Luin.

Parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks: Kalle Kattelus 22/+12, Milutin Pavicevic 21/+9 ja Lauri Vanhanen 10/+2

TUTO Volley: William Groffier 23/+8, Lauri Lehtonen 19/+16 ja Tatu Vuorenmaa 12/+8

 

 

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Kalle Kattelus, Vantaa Ducks

”Meillä oli alkuun pientä ylilatausta. Oltiin ehkä etukäteen mietitty, että tää on se peli mistä olis tosi tärkeä ottaa pisteitä. Ja sitten lähettiin liikaa puristaa siihen alkuun. Olen ehkä tälle kaudelle keskittynyt enemmän omien heikkouksien parantamiseen.”

Päävalmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks

”Meidän pelaaminen oli vielä aika puristamista. Me tehdään tiettyjä juttuja hyvin, mutta on paljon pieniä asioita mitä meidän täytyy pystyä parantamaan. Ei minulla tunteita nostanut. Siinä se meni sivussa katsellessa.”

Lauri Lehtonen, TUTO Volley

”Kyllä siinä tottakai enemmän oli latausta kun normaalisti. Osattiin odottaa, että tulee tiukka peli. Siihen nähden suoriuduttiin hyvin, että meillä ei ollut hakkuria ollenkaan. Hyvin oon viihtynyt Turussa. Ainakin kesällä kiva kaupunki.”

Päävalmentaja Jani Niskakangas, TUTO Volley

”Tänään ei oikein tiennyt missään vaiheessa, että mitä siellä kulman takana oli. Verenpainepeli. Tänään peli aaltoili molemmin puolin.”

 

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.