Keskiviikkona 15.3. käynnistyy kauden tärkein ottelusarja. Vantaan Energia-areenalla Vantaa Ducks laittaa kaiken osaamisensa peliin miesten liigakarsintojen ensimmäisen kierroksen jokaisessa pelissä!

Keskiviikkona 15.3. käynnistyy kauden tärkein ottelusarja. Vantaan Energia-areenalla Vantaa Ducks laittaa kaiken osaamisensa peliin miesten liigakarsintojen ensimmäisen kierroksen jokaisessa pelissä!

Lentopallon Mestaruusliigassa käynnistyvät keskiviikkona 15.3. klo 18.30 Vantaa Ducksin kauden tärkeimmät pelit. Vastustajana Kyyjärven ylpeys, KyKy-Betset. Ottelu pelataan Myyrmäen Urheilupuistossa sijaitsevassa upealla Vantaan Energia-Areenalla. Puitteet ovat mitä parhaimmat. Tonni täyteen teemalla yleisö eli vahvasti mukana Lumossa runkosarjan viimeisessä ottelussa. Parasta tukea joukkueellemme on kotiyleisön vankkumaton tuki. Tervetuloa sankoin joukoin kannustamaan ja laittamaan mölyä myös Myyrmäen  ”mökkiin”. Liput voi kätevästi ostaa ennakkoon Lippu.fi:stä https://www.lippu.fi/artist/vantaa-ducks/ tai ovelta Vantaan Energia-Areenalla. Energia-Areena tarjoaa upeat puitteet ja taistelupallot elävät pitkään korkeassa ja avarassa tilassa.

Liigakarsintojen ensimmäisellä kierroksella on paljon puntarissa. Ottelusarjan voittaja säilyttää sarjapaikkansa ilman varsinaisia liigakarsintoja. Häviäjä puolestaan jatkaa liigakarsintoihin ykkössarjan voittajajoukkuetta vastaan. Vantaa Ducksin vastustaja on liigakarsintojen ensimmäisellä kierroksella KyKy-Betset Kyyjärveltä. Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset runkosarjassa ovat Vantaa Ducksin eduksi 2-1. Kaksi otteluista olivat viisieräisiä ja kauden viimeinen kohtaaminen Lumo-hallissa päättyi vantaalaisten ankkojen selkeään 3-0 voittoon. Runkosarjassa ankat saalistivat kolmestakymmenestä sarjaottelusta 26 pistettä ja KyKy-Betset 15 pistettä. Pisteiden valossa ja keskinäisten kohtaamisten valossa Vantaa Ducks lähtee lievänä ennakkosuosikkina. Toisaalta karsintapelien kovat panokset ja tiukka ottelutahti laittavat molempien joukkueiden pelaajat koville. Henkinen paine on valtava ja fokuksen pitäisi pysyä koko ajan pelissä ja joka pallossa. Aiemmilla meriiteillä ja peleillä ei ole merkitystä. Päivän esitys ja kunto ratkaisee. Nyt myös mitataan miten pelaajien kantti kestää.

KyKy-Betsetin kuusikosta löytyy jäätävää osaamista. Runkosarjassa vakuuttivat omilla esityksillään Aivars Petrusevics, Oskari Keskinen, Tommi Siirilä, Otto Keinonen ja kesken kauden joukkueeseen liittynyt Mauri Kurppa. Lisäksi KyKy-Betsetillä on laaja rosteri, josta voi kentälle heittää kesken pelin osaavia taitajia.

Vantaa Ducks lähtee peleihin KyKy-Betsetiä luottokentällisellä Joona Väänänen, Kalle Kattelus, Sergej Dropnic, Aleksander Rastamo, Lauri Lehtonen, Henrik Porkka ja Louis Pineau. Kentällinen antoi runkosarjan viimeisessä pelissä myrskyvaroituksen Venskin suojateille. KyKy joutuu kovaan paineeseen ja prässiin.

Vantaa Ducksin päävalmentaja Juho Rajala ehti kommentoimaan liigakarsintojen asetelmia. – ”Tuttuja ollaan varmasti molemmat toisillemme joten pelillisiä yllätyksiä tuskin luvassa. Samaa lentopalloa näissäkin peleissä pelataan kuin runkosarjassa. Vaikea sanoa auttaako meitä liigakokemus. Toisaalta enemmän KyKyllä on kokemusta liigakarsinnoista. Pelillisesti luotan meidän torjunta-puolustukseen.” Viimeisenä kysymyksen heitin Juholle rosterimme kapeuden. – Jos loukkaantumisia tulisi, niin eiköhän me jostain apuja löydetä, ettei ite tarvi alkaa sitomaan kengännauhoja tiukemmalle.”

Keskiviikon pelien jälkeen seuraava kohtaaminen on lauantaina 18.3. Kyyjärvellä eli Kyy Yorkissa. Kolmas liigakarsintojen ensimmäisen kierroksen peli pelataan sunnuntaina 19.3. klo 17.00 Vantaan Energia-Areenalla. Otteluparin voittaja ratkeaa kolmella voitolla ja tarvittaessa neljäs peli on Kyyjärvellä keskiviikkona 22.3. klo 18.30 ja viides peli Vantaan Energia-Areenalla perjantaina 24.3. klo 18.30.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.