Keskitorjuja tähtää korkealle

Keskitorjuja tähtää korkealle

Viime kaudella suomalaisen liigaväen tietoisuuteen ryminällä noussut keskitorjuja Lauri Lehtonen on itse vähän yllättynyt nopeasta kehityksestään lentopalloilijana. Mutta kehitys jatkuu tulevalla kaudella, hän lupaa.

22-vuotias ja 192 senttinen Lauri Lehtonen jatkaa ensi kaudella Vantaa Ducksin miehistössä. Hänen tavoitteensa on sama kun joukkuetovereiden, pitää jatkaa siitä, mihin hyvässä nousukiidossa viime kauden lopussa jäätiin. Edellytykset siihen ovat Lehtosen mukaan hyvät. Mitä pidempään joukkue pelaa yhdessä sitä parempi tulos pelillisesti on.

Lehtosen viime vuoden kehitys ei jäänyt muilta liigaseuroilta huomaamatta ja huhujen mukaan hänellä riitti kevään aikana kosiskelijoita. Lauri kuitenkin jää Korsoon ja ankkoihin. – Tulen syksystä työskentelemään Korson Vedon iltapäiväkerhossa. Päätökseeni vaikutti, että näin pärjään taloudellisesti, lasten kanssa työskentelemisestä pitävä Lehtonen sanoo.

Tässä elämänvaiheessa hän on antanut lentopallon viedä. Tavoitteena on kehittyä edelleen pelaajana ja joukkueen kanssa. Yhtä nopeita edistysaskeleita kun viime kaudella Karhulan Veikoista tullut Lehtonen ei lupaa, mutta parannusta kyllä tulee, hän vakuuttaa. – Viime kaudella kehitys oli ehkä liiankin nopea, pelasinhan ensimmäistä kokonaista liigakauttani. Sain paljon vastuuta ja itseänikin vähän yllätti, hän sanoo.

Kesää Lauri Lehtonen viettää kotikonnuillaan Rantasalmella töitä tehden. Omaehtoinen saliharjoittelu ja beach volley pitävät kuitenkin huolta siitä, ettei miehen kunto eivätkä pelitaidot pääse ruostumaan. Kavereiden kanssa jalkapallo ja frisbeegolf maistuvat myös. – Pidän monipuolisesti urheilusta, laji kuin laji sopii, Lehtonen hymähtää.

Valmentaja Juho Rajala kehuu Lehtosta. Laurilla on tulevalla kaudella tärkeä rooli ankkamiehistössä ja jos mies pysyy terveenä niin hän varmasti ottaa pelillisesti isoja askelia eteenpäin, valmentaja vakuuttaa. Lehtoselle tarjoutui viime kaudella mahdollisuus näyttää kykynsä, kun keskitorjujan paikalle ei Ducksissa ollut tunkua. – Vaihtoehtoja ei ollut ja Lauri oppii urheilutaustallaan nopeasti, vaikka lentopallosta ei ollut kovinkaan montaa vuotta kokemusta. Rajalan mielestä Lauri pystyi kauden aikana nousemaan liigan keskipelaajien top viiteen.

Kun valmentajalta kysyy Lehtosen kehitysalueita, vastaus on selkeä. Kehitystä tulee jos Lauri saa pelata terveenä ehjän kauden. Hänellä on olemassa hyvä ja monipuolinen peli ja voi yksinkertaisesti nostaa omaa tasoaan siinä. Lehtosen omatoiminen harjoittelu kesän aikana Rantasalmella ei ole Rajalan mielestä mikään ongelma. Vähän erilainen harjoittelu voi jopa olla hyvästä, hän toteaa. – Lauri ehtii hyvin mukaan harjoittelemaan joukkueen kanssa syksyllä, hän sanoo.

Vantaa Ducks

Tiedotus/ Katarina Koivisto

Posted in Vantaa Ducks.