Karelian Hurmos näytti Vantaa Ducksille kaapin paikan

 

Karelian Hurmos näytti Vantaa Ducksille kaapin paikan

Vantaa Ducks vs Karelian Hurmos 1-3 (18-25, 25-21, 24-26, 13-25)

Lentopallon Mestaruusliigassa pelaavan Vantaa Ducksin peli takkusi ja 20 hyökkäysvirhettä oli liikaa hyvin pelinsä kasassa pitänyttä Karelian Hurmosta vastaan. Hurmos hallitsi kaikki pelin osa-alueet ja vastaanottopeli oli mallikasta. Lasse Jylhällä oli helppo rakentaa peliä. Kotijoukkueen kauden huonoin peli toi yhden erävoiton ja Hurmos nappasi kolme sarjapistettä tuliaisiksi kotimatkalle. Otteluisäntänä oli AK-Raudoitus Oy. Yleisöä oli saapunut paikalle 478 katsojaa. Ottelun teemana oli Vantaa Ducksin ja PuMa-Volleyn välinen yhteistyö. PuMa-Volleyn junioreita oli paikalla viitisenkymmentä ja he jaksoivat kannustaa kotijoukkuetta. Juniorit tekivät jopa aaltoja.

Lentopallo on syöttövastaanottopeli. Karelian Hurmoksella vastaanotto toimi ensimmäisen erän alkupuoliskolla. Sitä myöten joukkue sai pisteitä omalla hyökkäyksellä. Vantaa Ducksin vastaanotto takkusi ja libero Fowad Rezai vaihtui tilanteessa 9-12 Atte Kyrölään. Alek Rastamo oli ainoa ankoista, jolla hyökkäys kulki. Muilla takkusi ja Rajala otti toisen aikalisänsä tilanteessa 14 – 18. Hurmos puolusti aivan upeasti ja ankoilla alkoi keinot loppua. Häyrinen painoi Mikasaa rataan ja tilanteessa 14-20 Kalle vaihtui Ville Kattelukseen. Mikään ei auttanut ja Hurmos vei vahvalla pelillä erän selkeästi pistein 18-25.

Toinen erä mentiin tasaisissa merkeissä. Ankkojen pelissä alkoi olla käynnistymisen merkkejä. Marko Määttänen sai hyökkäyksen kulkemaan. Kotijoukkue siirtyi toisen kerran johtoon tilanteessa 16-15. Hurmoksen valmentaja Matti Alatalo kutsui joukot aikalisälle. Tilanteessa 17-16 tuli Mika Mäki-Valtari Joona Väänäsen tilalle, Alek Rastamo oli syöttämässä. Tilanne hetkessä 19-16. Juho Rajala sai erän loppupuolella kauden ensimmäisen keltaisen korttinsa. Lauri Lehtonen oli yksi erän lopun hahmoista. Lauri löi pelivälineen lattiaan Väänäsen tarjoilusta ja erä päättyi Vantaa Ducksille pistein 25-21.

Kolmas erä mentiin jälleen tasaisissa merkeissä. Alek Rastamo oli erän ankkahahmo. Ducksin vastaanotto parani ja keskihyökkäys lähti hiljalleen kulkemaan myös Sandersin kanssa. Hurmoksen hahmo oli libero Tatu Hakkarainen, joka nosti kuin kareliaaninen kone Mikasaa suoraan kulhoon. Tilanteessa 15-16 saatiin pienen tulosjärjestelmän säätämisen jälkeen tilanne tasan. Seuraavankin pallon Häyrinen löi pitkäksi ja kotijoukkue siirtyi hetkeksi johtoon 17-16. Loppuerä oli molemmin puolin virheiden sävyttämää. Hurmoksen paketti pysyi paremmin erän viime palloissa kasassa. Matias Korhonen löi ankkojen torjunnan kautta leveäksi ja erä Hurmokselle lukemin 24-26.

Neljännen erän alku oli ankoille vaikea. Vieläkään ei kotijoukkue saanut hurmosta aikaiseksi. Vieraat johtivat Rastamon syöttövirheen jälkeen 3-6. Heiskasen syöttövuoro jatkui ja ankkojen virheet. Tilanne oli hetkessä 3-11. Tuntui, että ankoille ei mikään onnistunut. Hurmoksen hurmos vei joukkueen jo 5-12 johtoon. Hurmoksen vastaanotto oli edelleen konemaisen tarkkaa. Juho Rajala otti punaisen kortin ja Joona Väänänen toisen ja Hurmos kasvatti sillä pistejohtonsa jo 7-17. Loppu oli pelailua ja erä Hurmokselle lukemin 13-25 ja koko ottelu hyvin pelanneelle Hurmokselle erin 1-3. Samalla Hurmos vei kolme sarjapistettä Pohjois-Karjalaan ja nousi sarjataulukossa Vantaa Ducksin ohi.

 

Ottelun parhaiksi pelaajiksi otteluisäntä AK-Raudoitus Oy valitsi kotijoukkueesta Alek Rastamon ja Hurmoksesta Jere Heiskasen. PRO-liberoksi valitsi raati Tatu Hakkaraisen Hurmoksesta.

Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks:

Alek Rastamo 20/+12

Kalle Kattelus 10/-3

Marko Määttänen 9/+1

 

Karelian Hurmos:

Jere Heiskanen 22/+17

Eetu Häyrinen 18/+5

Matias Korhonen 11/+8

 

 

Lehdistötilaisuuden kommentit

Vantaa Ducks, Alek Rastamo: ”Oli kauden huonoin peli meiltä. Pelattiin kaksi hyvää ja kolmas erä olisi voinut kääntyä meille. Kaveri oli vain parempi. Yritettiin liian väkisin saada palloa alas”.

Valmentaja Juho Rajala: ”Aika paskat tunnelmat. Tehtiin oma peli vaikeaksi. Kaveri pelasi kärsivällistä peliä tosi vähillä virheillä. Me ei jaksettu tehdä työtä pallosta toiseen. 20 suoraa hyökkäysvirhettä, niin se ei silloin oikein onnistu. Me tehdään tällä hetkellä liikaa suoria hyökkäysvirheitä”.

 

Karelian Hurmos, Eetu Häyrinen: ”Kyllä voitto aina maistuu. Sitähän lopulta urheilussa haetaan. Yksi asia voiton takana oli, että tultiin jo eilen hotelli Vantaalle ja saatiin levätä rauhassa. Paljon parannettavaa jäi omaan peliin, mutta voitto tuli”.

Valmentaja Matti Alatalo: ”Päästiin hyvällä vastaanottoprosentilla pyörittää peliä. Ollaan hyvällä tiellä ja välillä oli jo Alatalon näköistä Hurmosta. Kenttäpuolustusta voidaan edelleen parantaa ja hyökkäyspeliä”.

 

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

 

 

Posted in Vantaa Ducks.