Kapteeni ei lähde vaihtamaan hyvää mihinkään 

Kapteeni ei lähde vaihtamaan hyvää mihinkään 

 

Vaikka 1999 syntynyt Joona Väänänen on jo miltei konkari Vantaa Ducksin passarina, viime kausi toi mukanaan myös vähän uutta. Valmennukseen tuli passarille mieluisaa vahvistusta, kun Petteri Laurila liittyi tiimiin.

Kapteenin viitta, joka siirtyi jo pari vuotta sitten Väänäselle ankkaveteraani Toni Kankaanpäältä, on tullut jo tutuksi. Väänänen jatkaa ankoissa myös ensi kaudella. “Mitä tässä hyvää vaihtamaan, Ducksissa kaikki on toiminut erinomaisesti ja pelaajista on pidetty hyvää huolta. Tämä on paras paketti minulle, tässä voi tehdä muutakin ja töiden ja pelaamisen välillä löytyy hyvä tasapaino”, Väänänen sanoo.

Hän valmistui viime jouluna personal traineriksi ja liikuntaneuvojaksi, mutta ei vielä sitä työtä tee. Ankkojen kapteenin voi sen sijaan bongata Intersportin Järvenpään myymälästä. Omakohtainen ja monipuolinen kokemus urheilusta on Väänäsen mielestä hyväksi myös kaupan puolella.

 

Viime kausi oli Ducksin toinen Joona Väänäsen käskyttämä kapteenina. Vaikka ei siinä tarvinnut hirveästi ketään komennella, porukka on sen verran hyvää, Väänänen hymähtää.

“Minun tapani on johtaa esimerkillä ja se toimi hyvin. Mitä pidemmälle kausi meni sitä enemmän omaksuin taas roolin”, Väänänen sanoo.

 

Varakapteenina Väänäsen tukena oli joukkueen nestori Atte Kyrölä ja yhteistyötä hänen kanssaan kapteeni kehuu. Työnjaosta sovittiin ja varakapteenilta oli helppo varmistaa omia näkemyksiään, jos joku asia tuntui vähän epävarmalta.

Uutta menneellä kaudella oli Petteri Laurilan liittyminen ankkojen valmennustiimiin. Entisen huippupassarin neuvoista on Väänäsen mielestä ollut paljon hyötyä. Laurila on tuonut joukkueeseen uutta näkemystä, mutta häneltä tuli myös passareille kommentteja pieniin yksityiskohtiin, joita sitten kauden aikana korjattiin. “Olen pienestä pitäen ihaillut Petskua ja hänen työtään passarina. Toivottavasti hän voi tulevalla kaudella olla enemmän mukana myös iltatreeneissä ja ehkä peleissä”, Väänänen sanoo.

 

Vantaa Ducksilla on kapteenin mielestä huikea porukka. Niin huikea, että hän välillä miettii ovatko kaikki keskenään liian hyvä kavereita. Silloin ehkä ei tule sanottua riittävästi, jos joku asia harmittaa tai jos jotakin pitäisi muuttaa. Monet pelaajat ovat pelanneet yhdessä juniorivuosista saakka.

Viime kaudesta jäi Väänäsen mukaan hampaankoloon. Ankkojen potentiaali jäi piiloon eikä oikeaa tasoa päästy mittaamaan. Tulevalle kaudelle hän ei vielä halua asettaa tavoitetta vaan huomauttaa, että isoja paloja joukkueesta vielä puuttuu. Kummatkin liberot, Esko Vuorinen ja Fowad Rezai esimerkiksi jättävät joukkueen. “Katsotaan miltä joukkue syksyllä näyttää, mutta uskon, että saamme hyvän porukan. Silloin kaikki maan ja taivaan väliltä on mahdollista”, Väänänen toteaa.

 

Vantaa Ducks

Tiedotus/Katarina Koivisto

Posted in Vantaa Ducks.