Kanadan maajoukkuelibero vahvistaa Vantaa Ducksin puolustusta

Kanadan maajoukkuelibero vahvistaa Vantaa Ducksin puolustusta

 

VNL:ssä eli entisessä Maailmanliigassa kahdenneksitoista sijoittuneen Kanadan maajoukkueen libero Justin Lui saapuu lokakuussa vahvistamaan Vantaa Ducksin rivejä. Lui saapuu Suomeen ja Vantaalle pelattuaan ensin maajoukkueensa olympiakarsinnoissa. Suomi ja Mestaruusliiga sopivat Luin mielestä hyvin hänen tämänhetkiseen urakehitykseen.

 

23-vuotias ja 180 senttiä pitkä Justin Lui on kotoisin Toronton liepeiltä ja on opiskellut insinööriksi ja it-asiantuntijaksi Stanfordin yliopistossa. Hän pelasi myös yliopistonsa lentopallojoukkueessa ja on urallansa saavuttanut lukuisia kunniamainintoja. Miesten maajoukkueeseen Lui liittyi viime vuonna pelattuaan sitä ennen myös nuorten maajoukkueessa.

 

Justin Lui on tulevalla kaudella Ducksin toinen kanadalaispelaaja, mutta keskitorjuja Jérémie Murrayta hän ei tunne entuudestaan. – Minusta on kuitenkin hauskaa, että joukkueessa on toinenkin kanadalainen. Ulkomailla on aina mukavaa, kun on kaveri kotopuolesta, Lui sanoo.

 

Lui sai ystävän kautta tiedon, että ankoissa oli paikka auki liberolle. Keskusteltuaan joukkueen johdon kanssa hänestä tuntui, että joukkue on hänelle sopiva. – Odotan innolla pelejä joukkueessa ja toivon, että saamme yhdessä hyviä onnistumisia, Lui sanoo.

Suomalaisesta lentopallosta Lui sanoo tietävänsä kovin vähän. Mutta jos muut ovat yhtä innokkaita ja energisiä kun Kanadan nykyinen päävalmentajaTuomas Sammelvuo niin odotettavissa on antoisa kausi, Lui toteaa. Hän odottaa innolla kokemuksia Mestaruusliigasta.

 

Lentopallosta Justin Lui kiinnostui aikoinaan isosiskonsa kautta. Nyt tähtäin on asetettu korkealle. Lui on maajoukkueen aloittava libero ja hän toteaa, että Kanadan maajoukkue on toistaiseksi verrattain nuori. Hän joukkuetovereineen haluaa nostaa joukkueensa maailman parhaimpien joukkoon. Itse hän toivoo pääsevänsä jonain päivänä edustamaan vaahteranlehtiä olympialaisiin.

Lentopalloilijana Lui pitää päällimmäisenä vahvuutenaan kokonaisuuden hahmottamisen kentällä. Tärkeiden kansainvälisten pelien pelaaminen on hänestä vahvistanut tätä kykyä. Lui oppii myös mielestään uusia asioita nopeasti, joten uuden pelitavan tai tekniikan omaksuminen ei ole hänelle mikään ongelma. – Minulla on tottakai myös heikompia puolia kuten meillä kaikilla on. Tänä vuonna saan opetella olemaan ammattipelaaja, se on varmasti aivan erilaista kuin yliopistosarjoissa pelaaminen. Saan myös totutella siihen, että muut joukkueessa puhuvat toista kieltä kuin minä, Lui sanoo.

 

Ihmisenä Justin Lui pitää itseään monipuolisena. Lentopallon lisäksi häntä kiinnostaa luonnossa liikkuminen, uinti ja jooga. Ja vaikka hän on opiskellut teknistä alaa lukeminen ja kirjoittaminen kiinnostavat myös, kuten elokuvien katsominen. Lui kuvailee itseään sanoilla utelias, tietoinen, kasvuhakuinen ja vähän nörttimäinen.

 

Vielä Justin Lui ei tiedä, mitä hänestä tulee isona. Hän löytää jatkuvasti uusia mielenkiinnon kohteita. – Sen voin sanoa, että aikuisena haluan olla kokonainen ihminen, mitä se sitten tarkoittaakin. Haluan syvällisiä ja merkityksellisiä suhteita ihmisiin, joista välitän, Lui sanoo.

Hän jatkaa, että haluaa kohdella muita myötätunnolla ja saada jokaisen tuntemaan olonsa hyväksi. Kokemusten kautta pitäisi kasvaa ja muuttua. Lui sanoo tietävänsä, että nämä ovat abstrakteja tavoitteita, mutta kuvailee samalla itseään idealistiksi.

Ja jotta uuden pelaajan esittely ei menisi aivan liian vakavaksi. Justin Luin cv:ltä vuodelta 2010 löytyy Kanadan juniorimestaruus Pokemonissa.

 

Vantaa Ducks

Tiedotus/Katarina Koivisto

 

Posted in Vantaa Ducks.