Kanadalainen opettaja lukoksi Vantaa Ducksin verkolle

Kanadalainen opettaja lukoksi Vantaa Ducksin verkolle

Kanadalainen keskitorjuja, 25-vuotias Jérémie Murray liittyy Vantaa Ducksin rosteriin elokuussa. 197-senttinen pelaaja nauttii tällä hetkellä täysillä lentopallosta, mutta haaveilee tulevaisuudessa opettajan ja kenties valmentajan työstä.

Jérémie Murray on syntynyt osavaltio Saskatchewanin Reginassa lähellä Yhdysvaltojen rajaa, mutta suurimman osan elämästään hän on asunut Kanadan pääkaupungissa Ottawassa. Ottawassa hän myös aloitti lentopallouransa.

Murray kertoo, että aloitti pelaamisen Kanadan korkeimmalla tasolla 17-vuotiaana. Lentopallomenestys antoi hänelle myös opiskelupaikan Nipissingin yliopistossa North Bayn pikkukaupungissa Ontariossa. Siellä opinnot ja lentopalloura etenivät rinnakkain.

– Koronapandemia antoi minulle mahdollisuuden keskittyä myös opintoihin ja minulla on nyt kaksi tutkintoa, olen opettaja ja lisäksi minulla on tutkinto, jossa yhdistetään terveyden ja liikunnan vaikutus ihmisen hyvinvointiin, Murray sanoo. Ennen opintojaan yliopistossa Murray hankki myös ensihoitajan koulutuksen.

Monista tutkinnoista huolimatta Jérémie Murrayn fokus on nyt täysin lentopallon pelaamisessa. Jos haluaa edetä urallaan täytyy hakeutua Kanadan rajojen ulkopuolelle, hän toteaa. Kanadassa hänet on jo kahdesti valittu seuransa Nipissing universityn arvokkaimmaksi pelaajaksi. Hän on myös kuulunut Ontarion osavaltion parhaisiin keskitorjujiin ja pistemiehiin.

– Olen kuullut paljon hyvää suomalaisesta lentopallosta ja siksi päätin solmia sopimuksen Vantaa Ducksin kanssa. Olen katsonut muutamia suomalaisten pelejä, ja minusta tuntuu, että oma pelityylini sopii hyvin Euroopassa pelattavaan lentopalloon, Murray sanoo. Hän on osallistunut Alankomaiden Apeldornissa pelattuun kansainväliseen turnaukseen ja huomasi silloin pitävänsä lentopallosta Atlantin tällä puolen.

Jérémie Murray kertoo uransa aikana pelanneensa kaikkia paikkoja lentopallojoukkueessa, mikä hänestä on sekä vahvuus että heikkous.Hän pitää itseään ulottuvana keskitorjujana ja nopeana hyökkääjänä, joka löytää hyökkäyssuuntia, joita vastustajan on vaikea torjua. Lisäksi hän pitää puolustuspeliään ja vastaanottoaan hyvänä, vaikka se ei keskitorjujalle ole ominaista. – Minulla on myös vaikea syöttö, Jérémie täydentää vahvuuksiaan pelaajana.

Heikkoutena hän mainitsee pituutensa, 197 senttiä. Mutta puuttuva pituus korvataan nopeudella ja muilla taidoilla, hän vakuuttaa.

Suomessa Murray ei ole aiemmin ollut, mutta sanoo aina halunneensa nähdä kauniin luonnon. Lumi on hänelle Kanadasta tuttua.

Lentopallon lisäksi Murray harrastaa golfia, joka beach volleyn lisäksi on hänen pääasiallinen kesäharrastus. Muina harrastuksina hän mainitsee lumilautailun, videopelien ja lautapelien pelaamisen ja musiikin kuuntelun.

Muista ankkafani käydä edullisilla kausikorttikaupoilla. Saat kortin hintaan 125 € 30.6.2023 asti. Klikkaa itsesi Lippuautomaattiin 

Vantaa Ducks / Tiedotus

Katarina Koivisto

Posted in Vantaa Ducks.