Kaikki keinot käyttöön voiton kairaamiseksi, kun Vantaa Ducks saa vieraaksi Kokkolan Tiikerit. 

Kaikki keinot käyttöön voiton kairaamiseksi, kun Vantaa Ducks saa vieraaksi Kokkolan Tiikerit. 

 

Ducksin Korona-aikojen tukilippukampanjoista tutuksi tullut Rajalan Hulttioveljesten äiti tulee lauantaina 11.11. klo 17.00 alkavaan peliin mukaan kannustamaan ankat kauden toiseen voittoon. Kaikki keinot ovat tarpeen, että orastava tappioputki saadaan katkaistua poikki. Joukkueen peli on nupullaan ja saattaa puhjeta täyteen kukkaan, kun armoton taistelu sarjapisteistä käynnistyy Tiikerit-joukkueen kanssa. Kahvion viereisessä mediapisteessä käynnistyy valmentajien ennakkohaastattelu klo 16.30.

 

Mitalisateeseen tottunut Tiikerit on peliin lähdettäessä ennakkosuosikki. Joukkue on tunnettu keskipohjanmaalaisesta lentopallosta, joka on muodostunut suoranaiseksi tavaramerkiksi. Mikko Keskisipilän maaginen kosketus on tälläkin kaudella siivittämässä joukkuetta kärkikaartiin. Nimet Jylhä, Leppälä, Keskinen, Lahti, Mäkinen, Rekomaa ja Välimaa eivät välttämättä herätä kauhua Puolassa, mutta Suomen Mestaruusliigassa on vastustajien otettava joukkueen tähtisikermä enemmän kuin vakavasti. Peliin lähdettäessä Tiikerit on sarjassa neljäntenä ja Vantaa Ducks kahdeksantena.

 

Miltä tuo Vantaa Ducksin kukkaan puhkeamaisillaan oleva peli näyttää valmentaja Juho Rajalan silmin. – Näen kyllä asian ihan samalla tavalla. Monessa pelissä ollaan jo käyty siinä reunalla, että peli lähtis rullaamaan, mutta ihan vielä ei olla päästy sen aidan yli.

 

Miten Juho näet, että voisiko pienen tappioputkemme keskeltä nousta joku pelaajista esiin ja ottaa joukkueen reppuselkäänsä? – Usein joo puhutaan, mutta joukkueena me lopulta mennään ja ei tässä kenenkään tarvi ylimääräistä taakkaa siitä ottaa, että saadaan voitto tai pari napattua. Yhdessä me tämä homma hoidetaan.

 

Olet ollut huolissasi hyökkäyspuolemme tehottomuudesta. – Se nyt vaan sattuu olemaan lentopallon tärkein osa-alue ja sillä puolella ollaan hävitty vastustajille, että kai sitä tulee siitä puolesta välillä oltua huolissaan. Ei me se hyökkäysvoimaisin joukkue kuitenkaan tulla tässä liigassa olemaan, niin meidän pitää pystyä tekemään vähän fiksumpia ratkasuja pallon kanssa ku vastustaja – sitä kautta se tuloskin tulee.

 

Mitä keinoja Juho on mielestäsi löydettävissä pelaajien henkisen kantin vahvistamiseen?

– Henkisen puolenkin kanssa tehdään tosiaan hommia päivittäin ja ehkä suurin homma on se, että saa iskostettua pelaajille senkin tärkeyden, koska se on taito siinä missä muutkin pelissä vaadittavat taidot. Taikatemppuja silläkään puolella ei kuitenkaan olla esittämässä.

 

Tiikerit ei ole ollut meille viime kausina mikään suupala. Keskisipilämäinen tyyli on sekoitus nipullisesta hyvinkin omaperäisiä pelillisiä temppuja. Ikinä ei tiedä mitä Tiikereiden lottopyörästä tulee. Millä taktiikalla Ducks lähtee ottamaan kauden toista voittoa?

– Joo Tiikerit-peli tulee olemaan taas aivan erilainen peli mitä Akaata vastaan ja joudutaan hieman muokkaamaan omaa pelaamista heitä vastaan. Tiikerit tykkää laittaa vastustajan pelaamaan omat pisteensä ja siihen paineeseen meidän pitää olla valmiita. Taktisesti nyt ei varmaan mitään ihmeellisiä asioita tulla tekemään, koitetaan saada kättä ja kroppaa eteen, ettei kaveri saa pisteitä liian helpolla.

Lauantaina on juniorin tai nuoren ankkafanin erinomainen mahdollisuus viettää laatuaikaa isän kanssa Lumon viihtyisässä katsomossa. Isänpäivän etkojen kunniaksi isä pääsee juniorin tai nuoren ankkafanin kanssa sisään maksamalla lippuhinnan 15 euroa. Tällä hinnalla saa vielä kaupan päälle kupposen kuumaa kahvia kahviostamme. Tervetuloa Lumo-hallin viihdyttävään tunnelmaan.

 

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.