Juho Rajala jatkaa ankkojen peräsimessä

Juho Rajala jatkaa ankkojen peräsimessä

Vantaa Ducks ja päävalmentaja Juho Rajala ovat päättäneet käyttää option jatkosta, joka tarkoittaa, että Rajalan nähdään ankkojen peräsimessä myös kaudella 2021-2022. Typistetty, mutta menestyksekäs mennyt kausi jätti kuitenkin vielä menestyksen halua, sillä Rajala myöntää, että neljäs sija ei ihan tyydyttänyt. – Neljäs sija on aina neljäs sija, mutta oli kaudessa myös paljon positiivista, tämä oli vasta toinen kerta Ducksin ja Korson Vedon historiassa, kun joukkue ylsi näin pitkälle, Rajala toteaa.

Kausi 2020-2021 oli koronan takia monin tavoin haastava. Sarjapelejä liigassa vähennettiin, tapahtumia jouduttiin siirtämään, yleisöä sai ottaa katsomoihin vain alkusyksystä ja vuoden vaihteen tienoilla tuli pitkä pelitauko. Vantaa Ducks hoiti kuitenkin vaikean kauden hyvin, Rajala kehuu.

– Arki on haasteista huolimatta ollut hyvän tasoista, pääsimme harjoittelemaan hyvin eikä ketään lomautettu. Olen tyytyväinen sekä joukkueen että seuran toimintaan, päävalmentaja kiittelee.

Seuran halu kehittää toimintaa entisestään ja mennä eteenpäin natsaa valmentajan omiin näkemyksiin, joten intressit jatkaa olivat yhteiset.

Katse on nyt jo tulevassa mutta menneistä valmennuskausista Rajala ottaa mukaansa hyviä kokemuksia. Hän on tyytyväinen siihen, että joukkue on pystynyt rakentamaan itselleen sopivan pelitavan, joka antaa sille mahdollisuuden kilpailla sarjan kärkijoukkueita vastaan. Pelaajat ovat myös kaikki menneet eteenpäin ja kasvaneet suurempiin saappaisiin. Toiset ottivat suurempia, toiset pienempiä harppauksia kauden aikana, mutta jokainen kehittyi, mikä on valmentajan mielestä tärkeää.

Rajalan päätökseen jatkaa Ducksissa vaikutti myös halu jäädä pääkaupunkiseudulle, vaikka täällä eläminen onkin kalliimpaa kuin monella muulla paikkakunnalla. Kuvioiden muuttamisen aika ei ole nyt ja elämään pitää mahtua muutakin kuin lentopalloa, Rajala toteaa. Valmennukseen hän ounastelee tulevalle kaudelle vahvistusta, sillä töiden takia hän ei itse pysty vetämään esimerkiksi aamutreenejä. Apuvalmentaja, velipoika Mika Rajala, on myös kiinni muissakin tehtävissä kuin ankkojen valmentamisessa, joten aika yksin Juho Rajala on välillä jäänyt.

– Valmennuspuolelle olisi hyvä saada toinen näkemys ja sparrausta, siten kehittyy ja voi viedä pelillisiä asioita eteenpäin, Rajala sanoo.

Eteenpäin vietäviä asioita ovat hänen mielestään muun muassa vastaanottopelaaminen ja hyökkäyspuolelle lisää variaatioita. Hyvä vastaanotto on kuitenkin kaiken perusta.

Minkälaista joukkuetta Rajala ensi kaudella valmentaa selviää kesän aikana. Menestyksessä on se huono puoli, että pelaajille on kysyntää myös muualla sekä ulkomailla että kotimaassa, valmentaja naurahtaa. Kysyntää on ollut myös valmentajalla itsellään, mutta Korso vetää tässä vaiheessa pisimmän korren.

Kuluneella kaudella ankkojen valmentajalle jaettiin otteluissa välillä keltaista, joskus jopa punaista korttia. Nähdäänkö ensi kaudella rauhallisempi Juho Rajala kentän laidalla?

– Sen näkee sitten ensi kaudella. Olihan osa korteista ihan älyttömiä, toiset aiheellisia, hän hymähtää.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Katarina Koivisto

Posted in Vantaa Ducks.