Joukkueen ilopilleri kaipaa lisää vastuuta

Joukkueen ilopilleri kaipaa lisää vastuuta

Vantaa Ducksin kuopus ja joukkueen ilopilleri Aleksander Rastamo jatkaa ankkalauman kokoonpanossa. Miehen tavoite on saada viime kautta enemmän peliaikaa ja onnistumisia, kun kentälle pääsee.

Viime kausi päättyi harmittavasti juuri ankkojen ollessa hyvässä nosteessa. Näyttämisen halua myös Alekille jäi. Viime kaudelta hän sanoo kuitenkin jäävänsä kaipaamaan ennen kaikkea uransa nyt lopettaneen, mutta viime kaudella kapteenina toimineen ankkaikoni Toni Kankaanpään vitsejä pukuhuoneessa. Eikä vain vitsejä, kapteenin asenne oli aina kohdallaan, Rastamo kehuu.

Aleksander Rastamo on syntynyt vuonna 2000 ja pituutta on 192 senttiä. Haminan Arsin kasvatti ja Ducksin farmiseuran Karhulan Veikkojen kautta ankkoihin tullut Alek pelaa hakkurin paikkaa. Vaikka unelma on vielä joskus pelata ammattilaisena, tulevan kauden tavoite on maanläheisempi. – Haluan tulla kentälle näyttämään osaamistani ja mahdollisuuksien mukaan kääntämään pelin kulkua, Alek sanoo. Ja toki muitakin tulevaisuuden suunnitelmia on. Kysymykseen, mikä hänestä tulee isona Rastamo vastaa napakasti, että sähkömies tai poliisi.

Kevään aikana ankat eivät ole voineet koronaviruksen takia harjoitella yhdessä, mutta Alekin mielestä omatoiminen harjoittelu on sujunut hyvin. Hetken kesti saada rytmistä kiinni, mutta sen jälkeen harjoittelussa on ollut tekemisen meininki. – Fyysinen kuntoni on parempi kuin viime kauden alkaessa, kun olen päässyt jyvälle siitä, mitä pitää tehdä ja miten itseäni kehittää. Vantaa Ducksin joukkuehenkeä Alek kiittelee ja toteaa, että tämä on hauskin porukka, jossa hän on tähän saakka pelannut. Porukasta löytyy kokemusta, ja se auttaa nuoria pelaajia eteenpäin.

Valmentaja Juho Rajala kehuu hänkin Alekin fyysistä kuntoa. Rajalan mielestä Alek on fyysisesti lahjakas, liigamitat täyttävä ellei jopa liigan kärkitasoa. Mutta kun hakkurin paikkaa lähtee liigassa pelaamaan tarvitaan monipuolisuutta, esimerkiksi hyökkäysten ratkaisuissa ja syöttöpelissä.  – Iän myötä niin sanottu peliäly kehittyy ja Alekissa on potentiaalia, Rajala sanoo.

Hän lupaa, että näytön paikkoja varmasti tulee, jos kehitys jatkuu kuten tähän saakka. Kun nuorella pelaajalla on hirveä hinku eteenpäin ja haluaa koko ajan oppia uutta, se on loistava merkki, valmentaja toteaa.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Katarina Koivisto

Posted in Vantaa Ducks and tagged .