Jatkuuko Vantaa Ducksin pinkkikevät Pielavedellä?

Jatkuuko Vantaa Ducksin pinkkikevät Pielavedellä?

Lentopalloilun Mestaruusliigan pudotuspeleissä Vantaa Ducks on noussut kevään yllättäjäksi. Hurrikaani kaatui kolmen ottelun puolivälierässä. Välieräsarjassa Savo Volleyta vastaan Vantaa Ducks suorastaan jyräsi savolaisten yli. Ankat siirtyivät Vantaan Energia Areenalla kuskin paikalle toisen erän puolessa välissä ja sen jälkeen tapahtui lähes raamatullinen ihme. David voitti Goljatin.

Vantaalaisten 3 – 1 voitto antaa hyvät lähtökohdat Pielaveden viikonloppuun. Lauantaina ja mahdollisesti sunnuntaina isäntänä toimiva Timo Tolvasen valmentama tähtisikermä on selkä seinää vasten. Lohtuna on, että maajoukkueellinen huipputaitureita ovat edelleen tämän välieräparin selkeä suosikki. Siitä ei kahta sanaa lausuta Vantaa Ducksin tiedotusosaston hermokeskuksessa. Ankat eivät kuitenkaan lähde aseettomina otteluun. Joukkueen henki on tilassa, jossa ns spritti on voittamassa materian. Flow-tila on saatu päälle ja usko omaan tekemiseen on vahva. Hakkuri Joonas Jokelan johdolla metallijahti jatkuu. Joukkueenjohtaja Mika Rajala onkin parhaillaan selvittämässä joukkueen pelaajien mahdolliset kulta-, hopea- ja pronssiallergiat.

Savo Volley voitti runkosarjan häikäisevällä tavalla. Joukkue on Savossa tällä kaudella hävinnyt yhden erän. Tämä on tosiasia, joka varmasti rauhoittaa Timo ”Dole” Tolvasen sekä koko Savo Volleyn perheen. Eli kaikki on omissa käsissä. Pielaveden halli asettaa huippulentopallolle omat inhimilliset rajoitteet. Salin korkeus ei ole stadion-luokkaa eikä muutenkaan salissa ole hehtaaritolkulla tilaa hakea palloa peliin. Salihan on joukkueen kotipyhättö. jossa mm. Ivanovin veljekset ovat viihtyneet lähes kapaloiästä lähtien. Joukkueen nuori kiintotähti on Severi Savonsalmi on Pielavedeltä kotoisin. Hän on jo lähes Urho Kekkosen veroinen kuuluisuus.

Keskiviikon esitystä on savolaisten parannettava lauantaiksi. Muuten ei kunnian kukko laula Kiuruvedellä koko kesänä. Joukkueen syömähampaiden Siltalan ja Ojansivun on nyt laitettava kaikki peliin, jotta Kuopion torilla voidaan turvaetäisyyksin juhlia keväällä. Dole totesi viisaasti Savon ennakossa –”Ennen kaikkea on kuitenkin tärkeintä, kuinka suhtaudumme asiaan ja uskomme siihen, että homma voidaan vielä kääntää.”

Vantaa Ducksin valmentaja Juho Rajala korosti, miten hän on ylpeä joukkueesta. Koko joukkueen sydän sykkii nyt pinkkikevääseen lisää voimaa. Keskiviikkona ei joukkueesta löytynyt heikkoa lenkkiä. Kaikki laittoivat koko tahtonsa ja osaamisensa peliin. Joonas Jokelan tehot olivat maailmanluokkaa, 33/+28. Syöttöpaikalta oli saaliina seitsemän ässää. Torjunnat menivät 1. ottelussa Ducksille 14 – 9. Torjunta-ankkana hääri tutusti Lauri Lehtonen kuudella torjunnalla. Kaikki laittoivat itsensä satasella likoon ja mainosaitaa meni nurin urakalla.

Lauantain ottelu alkaa klo 18.30. Mikäli Savo Volley voittaa lauantaina, niin sunnuntain ratkaiseva välieräottelu alkaa klo 18.00. Ankkojen koko kausi on ollut nousujohteinen. Joukkue ei kuitenkaan tuudittaudu tyytyväisyyteen. Joonas Jokela sanoi fiksusti miten peli käännettiin keskiviikkona ankoille –  ”puolentoista huonon erän jälkeen alettiin pohtia, ja yksissä mielin todettiin, että ollaan ansaittu tämä paikka välierissä. Käyttäydytään sen mukaan ja luotetaan itsemme. Ei kai sytykettä tarvitse erikseen etsiä, kyllä se löytyy näistä peleistä. Jos metallia halutaan kaulaan, täytyy sen mukaan pelata.”

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.