Ilkeät ankat kaatoivat Rotuaarin ritarit selälleen

3 – 0 (26 – 24, 25 -15, 25-21)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa on käynnissä runkosarjan ratkaisuhetket. Tänään keskiviikkona 8.3.2017 klo 18.3 alkavaan otteluun oli Vantaa Ducksin vieraaksi tullut vahvassa voittoputkessa kulkeva Etta. Otteluisäntänä oli Rakennuslehti, jonka slogan on: ”Kaikki mitä tietää pitää”. Myös ottelun lopputulos oli kaikkitietävien Vantaa Ducksin fanien ja otteluisännän mieleen eränumeroin 3 – 0. Yleisöä oli keskiviikkopeliin tullut kohtuullisen hyvin eli 448 katsojaa, jotka saivat nauttia kovista taistelupalloista. Päävalmentaja Ismo Tuominen oli kaivannut pelaajiltaan ilkeyttä. Ilkeyttä ei kapteeni Toni Kankaanpää luvannut, mutta kyllä veemäistä asennetta. Tämäkin piti paikkansa. Voitolla ankat antoivat myrskyvaroituksen.

Ensimmäinen erä mentiin tasaisesti tilanteeseen 9 – 9. Sitten Etta nykäisi ja, kun Kaurto oli torjunut Vallinin hyökkäyksen, niin päävalmentaja Tuominen otti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 9 – 13. Antti Ronkainen vei kakkospaikan pommillaan oululaiset tekniselle aikalisälle numeroin 10 – 14. Sitten alkoi ankkojen ilkeä peli ja pian oltiin tasatilanteessa 15 – 15. Kalle Katteluksen syöttäessä ilkeän ässän oli Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 20 – 19. Tilanteessa 23 – 23. Szabo sai keltaisen kortin ja muutenkin tunteiden kuumentuessa Tuominen otti rauhoittavan aikalisän. Miro Määttäsen lyötyä Ettan torjunnan kautta pisteen tilanteeksi 25 – 24 otti Kuoksa aikalisän. Sitten Vallin syötti hyvin ja otti seuraavaksi puolutuksen ns. haaratiikerillä. Pitkän taistelupallon päätti kovuutta ja ilkeyttä uhkuvalla lyönnillä ja erä Ducksille 26 – 24.

Ducks asettui kuskin paikalle toisessa erässä ja palloa lyötiin kovalla voimalla. Vallinin syöttövuorolla Ducks karkasi ja tilanteessa 9 – 4 Kuoksa otti ensimmäisen aikalisänsä. Vaihtolaikka kävi ahkeraan oululaisilla ja miestä kävi kentällä kuin Rotuaarilla ruuhka-aikana. Jokelan lyötyä suksen mentiin tekniselle tilanteessa 14 – 6. Vallin oli suorastaan liekeissä. Teknisen jälkeen Ducksin meno jatkui ja tilanne jo 22 – 13. Siitä samaa lentoa erän loppuun ja lukemiksi 25 – 15.

Kolmas erä alkoi pienellä Ettan painostuksella ja tilanteessa 6 – 9 Tuominen otti erän ensimmäisen aikalisänsä. Jokelan lyötyä suksen otti Kuoksa aikalisän tilanteessa 12 – 10. Sitten Etta jälleen pääsi peliin ja tekniselle mentiin Kankaanpään onnistuneen nelospaikan lyönnin jälkeen lukemissa 14 – 13. Ducks johti jo 19 – 16 ja Haapakosken syöttövuorolla Etta tuli tasoihin ja Tuomisen aikalisä tilanteessa 19 – 19. Jokelan suksen jälkeen Kuoksa otti aikalisän tilanteessa 21 – 20. Antti Vallinilla oli tänään ns. pöljä päivä ja se yhdessä koko joukkueen vahvalla voittajan asenteella toi erän Vantaa Ducksille 25 – 21. Koko ottelu ankoille erin 3 – 0. Voitto teki ns. namiskukkelia joukkueelle, faneille, staffille ja Ducksin sponsoreille ja tietysti Vantaan kaupungin imagolle.

Otteluisäntä Rakennuslehti palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Antti Vallinin ja Ettasta Markus Kaurton.

LähiTapiolapisteet

3 pistettä Antti Vallin, Vantaa Ducks

2 pistettä Miro Määttänen, Vantaa Ducks

1 piste Toni Kankaanpää, Vantaa Ducks

Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks: Antti Vallin 19/+10, Miro Määttänen 15/+5, Toni Kankaanpää 12/+6

Etta: Jokela 12/+2, Kaurto 9/+9, Hakala 5/+1

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Hakkuri Antti Vallin, Vantaa Ducks

”En osaa sanoa, miksi minulla oli tänään ns. pöljä päivä. Hyvä harjoitusperiodi takana ja uudella innolla tultiin taas peliin mukaan. Lentopallon pelaaminen pitää olla mukavaa. Tänään oli halua voittaa ja voittaa pitää, jos halutaan jatkaa kautta”.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

”Kyllä voitto helpotti. Hurrikaani ja VaLePa peleissä olemme jo nousseet tasolle, jolla pelejä voidaan voittaa Mestaruusliigassa. Torjuntapuolustus saatiin kuntoon ja koko joukkue halusi taistella. Aggressiivisuus on teemanamme ja siinä onnistuttiin. Nymanin Heikkiä on pakko jälleen kehua. Hän kokosi hyvin itsensä, vaikka Haapakoski pommitti koko ajan häntä syötöllään. (Tähän kohtaa Olli Kuoksa kysyi, että kuka on Heikki Nyman ja mistä hän on tullut).

Keskitorjuja Markus Kaurto, Etta

”Fyysisesti oltiin ihan ok, mutta henkisesti oltiin pehmeitä, erityisesti erien lopussa, joita ei saatu normaalityyliin hoidettua meille. Ankat jyräsi tänään. Ei tultu missään nimessä takki auki”.

Päävalmentaja Olli Kuoksa, Etta

”Ei tullut Ducksin peli yllätyksenä. Olen tarkkaillut viime pelejä. Aika pitkään ankat meni syvällä, mutta nyt nousi takaisin. Ankkojen torjuntapelaaminen toimi ja hyökkäyspelillä he tekivät paljon. Me teimme sideoutissa vain kolme virhettä”.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.