Hyvässä vireessä oleva Vantaa Ducks isännöi lievässä häviöputkessa kulkevaa VaLePaa

Hyvässä vireessä oleva Vantaa Ducks isännöi lievässä häviöputkessa kulkevaa VaLePaa

Lentopalloilun Mestaruusliigan ikimuistoinen runkosarja päättyy Vantaa Ducksin osalta lauantaina 27.2. pelattavassa ottelussa. Otteluisäntinä ovat Vibrakone Oy ja Korson Koti Oy. Vieraaksi tulee klo 17.00 alkavaan taistoon pienessä vastatuulessa kulkeva VaLePa. Vantaalaiskorsolaiset ankat taas liitävät myötäisessä. Takana on jo useamman kotiottelun voittoputki. Lauantaina sai Etta tuntea, miltä tuntuu jäädä Ducksin jyrän alle. VaLePa on astetta kovempi vastustaja ja tällä kaudella on Janne Kangaskokon valmentama huippujoukkue voittanut Suomen Cupin. VaLePa lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Joukkueiden aiempi kohtaaminen tällä kaudella päättyi Vexve-Areenalla kotijoukkueen 3 – 2 voittoon. Tiukka vääntö on varmasti luvassa Lumo-hallissa. Kolme sarjapistettä toki tulisivat kotijoukkueelle tarpeeseen, mutta niiden hankkiminen vaatii täydellisen onnistumisen. VaLePalla sentään pullistelee vitriini pystejä ja mitaleita turvoksiin asti.

VaLePan valmentaja on Janne ”Kyrsä” Kangaskokko ja hänen apunaan oleva Olli Kunnari virittävät varmasti joukkueensa lauantaiksi huippuiskuun. Joukkue kärsi peräkkäiset tappiot Kokkolan Tiikereille, joten Sastamalassa tehdään kaikki ja vähän enemmänkin, että tappioputkelle pannaan tyly piste Korsossa.

Joukkueen passari Mikko Esko teki kahden vuoden jatkosopimuksen ja on edelleen tontillaan ehdoton kärkinimi suomalaisessa lentopallossa. Avauskuusikko on muutenkin kivikova. Hakkuri Aaro Nikulasta povataan Suomeen seuraavaa huippuhakkuria Mikko Oivasen, Olli-Pekka Ojansivun ja Urpo Sivulan manttelinperijäksi. Somerosta kotoisin olevalla Aarolla on mittaa vaikka muille jakaa. Kysymys kuuluukin pystyvätkö torjuntatilaston kärkipaikoilla viihtyvät Tommy Carmody ja Lauri Lehtonen pysäyttämään tai vaimentamaan Nikulan moukaripommit. Yleispelaaja Sakari Mäkinen on pelannut elämänsä kauden. Useimmissa kauden otteluissa on Sakke ollut kentän kunkku. Miten on lauantaina? Keskiosastolta löytyy lähes Tommy Carmodyn veroinen tykki, David Pettersson. Järvenpään Blues Volleyn kasvatti Mikko Karjarintakin kolkuttelee Suomen maajoukkueen ovia. Kuusikon täydentää Romans Sauss ja liberona Risto Ruohola.

Vantaa Ducksin ykköshahmot Etta-pelissä olivat Joonas Jokela ja Tommy Carmody. Heitä säestivät ansiokkaasti Marko Määttänen, Atte Kyrölä, Lauri Lehtonen, Joona Väänänen ja Esko Vuorinen sekä Fowad Rezai. Päävalmentaja Juho Rajala oli saanut joukkueen fokuksen teräväksi  ja erän sisällä peli ei juurikaan sakannut. Joonas Jokela on ollut kauden läpi pistekunkku. Myös Joonas on saalistanut erinomaisesti ässäsyöttöjä kauden edetessä. Tommy Carmody oli Etta-pelissä kovassa tikissä niin hyökkäyksessä kuin torjunnassa. Tommy on torjuntatilaston kakkonen. Kausi on ollut ankoille nousujohteinen ja pelaajista on hitsautunut yhteen puhaltava tiimi.

Ottelu Lumossa pelataan ilman yleisöä, mutta Ducksin kannattajilla on mahdollisuus ostaa tukilippu kuudella eurolla lauantain peliin VaLePaa vastaan. Vantaa Ducks nostaa ostetun paikan penkin selkänojan pystyyn katsomossa ja tulostaa kannatuslipun ostaneen kannattajan nimen siihen.  Peli VaLePaa vastaan alkaa lauantaina klo 17 ja ottelu näkyy myös Ruutu+ -palvelusta. Ottelun jälkeinen lehdistötilaisuus näkyy puolestaan Vantaa Ducksin Facebook-livessä.

Vantaa Ducks

Tiedotus / Pekka Krook

 

Posted in Vantaa Ducks.