Hurrikaanilta puuttui vieraskoreus

Vantaa Ducksin arkivierailusta Loimaalle positiivisimpana asiana jäi paluu kotiin ennen puolta yötä. Hurrikaani näytti, miksi tämän kauden sarjakärki on juurtunut saviseudulle vain yhden tappion kärsineen joukkueen haltuun.

Vantaa Ducks aloitti ottelun tutulla kokoonpanolla, jossa yleensä vaihtuu vain hakkuri. Tällä kertaa hakkurin paikalla aloitti Karl Külaots. Loimaalaisille tiedoksi,  Kalle on Suomen kansalainen. Hurrikaani aloitti ensimmäisen erän ottelun ratkaisuksi tulleella tyylillä, varmalla ja hankalalla syötöllä Ducksin  pelinrakentelu joutui vaikeuksiin.  Ottelu oli heti alussa Hurrikaanille 4-0 parin hyökkäyksen, torjunnan ja ässäsyötön avulla. Ducks pysyi hetken tuntumassa, mutta Hurrikaani karkasi 5-5 tasatilanteen jälkeen karkuteille. Erässä kotijoukkue ei tehnyt yhtään syöttövirhettä ja syötti kaksi ässää, Ducks teki viisi syöttövirhettä ilman ässiä. Erä Hurrikaanille 25-19.

Toisen erän alussa Ducks päästi Hurrikaanin karkuteille syyllistymällä lukuisiin hyökkäysvirheisiin, apunaan huono nostopeli. Hurrikaanin nostopeli oli korkeatasoista ja täysin virheetöntä, passari Harrison Peacock välttyi turhilta askelilta. Ducksin passari Bálint Magyar joutui spurttipitoiselle iltalenkille. Ducksin hyökkäys oli pitkälti Toni Kankaanpään varassa, vahvana aseena normaalisti ollut keskihyökkäyspeli oli vaikeuksissa nostopelin ontuessa. Erä selvästi Hurrikaanille numeroin 25-16.

Kolmannen erän Ducks aloitti vahvasti ja käväisi 1-3 johdossa, mutta Eemeli Koukin ja Matti Oivasen käväistyä syöttöhommissa Ducksin vastaanotto hajosi ja hallinta siirtyi Hurrikaanille, MaO ja Smith pääsivät herkuttelemaan mm. Ducksin vastapallopasseista ja tilanteeksi 7-4. Ducksin paras erä oli tasatilanteissa vielä pisteissä 7-7, 10-10 ja 12-12, mutta vieraskoreuden puutteeseen syyllistynyt Hurrikaani karkasi nopeasti erävoittoon numeroin 25-19. Hurrikaanin nostopeli oli huomattavasti Ducksia parempaa ja Harrison Peacock jakeli passeja tasapuolisesti. Ducksin hyökkäyspeli oli täysin Miro Määttäsen ja Toni Kankaanpään varassa, keskihyökkäyksiin ei nostopeli antanut mahdollisuutta ja hakkureiden pätkätyövaihe epäonnistui.

Hurrikaanin syöttöpeli oli läpi ottelun vahvaa ja virheetöntä, ja nostopeli erinomaista. Passari Harrison Peacock joutui varmaan ottelun jälkeen lähtemään iltalenkille saadakseen hien pintaan.  Vantaa Ducksin ongelmat alkoivat aloitusten nostoista ja syöttöpelissäkin jäätiin selvästi jälkeen kotijoukkueen suorituksista. Ducksin molemmat keskimiehet selvisivät harvoista passeista 100% hyökkäystehoilla, mutta Ducksin hakkuripeli epäonnistui. Yleispelaajat Kankaanpää ja Määttänen hoitivat hyökkäyspuolen osuutensa hyvin ja tekivät 73,5% joukkueen hyökkäyspisteistä, Hurrikaanin tasoista laajarintamaista joukkuetta vastaan se ei tuota tulosta. Hurrikaanin joukkueesta Eemeli Kouki oli vahva jokaisella osa-alueella ja palkittiin parhaana pelaajana, Ducksin joukkueesta parhaan pelaajan palkinnon vastaanotti Toni Kankaanpää.

Toni Kankaanpää, Ducks:

– Kaksi ensimmäistä erää pelattiin heikosti ja kolmas vähän paremmin. Suurin ero tuli siitä, kun ei uskallettu aidosti pelata nimekkäämpää joukkuetta vastaan. Tämä on tainnut täällä tapahtua joskus aiemminkin.

Eemeli Kouki, Hurrikaani:

– Oma pelaaminen tuntuu tosi hyvältä. Arki rullaa hyvin ja on tuntunut, että on tosi hyvässä kunnossa nyt, vaikka pelejä onkin paljon ja matkustellaan. Tilastoja, kun katsoo, niin olimme kaikilla osa-alueilla oikeastaan edellä vastustajaa. Erityisen tyytyväinen olen meidän syöttöpeliin, vaikka ässiä ei tehtykään jumalatonta määrää, niin sillä päästiin vastustajan vastaanottoon hyvin kiinni. Syöttö auttoi meidät tänään voittoon.

Ismo Tuominen, Ducks:

– Pudotuspelit olivat meidän tavoite, kun kauteen lähdettiin. Pojat ovat tehneet hyvin töitä ja meillä on hyvä henkinen sakki. Tänään se olisi voinut näkyä toki paremmin kentällä. Tarkoitus oli pelata ns. fiksua lentopalloa. Ehkä viimeinen erä oli jo vähän sinne päin. Oli tarkoitus pistää Hurrikaani töihin, mutta onnistuimme siinä vasta viimeisessä erässä.

Lauri Rantanen, Hurrikaani:

– Hyvä syöttöpäivä tänään. Varmaa syöttämistä. Kolmanteen erään vain pari ässää, mutta iso kasa vastapalloja, joita oli helppo lätkiä kenttään. Toisessa erässä jokainen vastaanotto-hyökkäys tuotti meille pinnan. Kolmannessa erässä kaveri aloitti hyvin, mutta sitten päästiin syötöllä kiinni.

Katsojia: 648

Vantaa Ducksin seuraava ottelu on Korson Lumossa lauantaina 14.1. klo 17.00, vastassa sarjassa kolmantena oleva Sampo Volley. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan.