Hurrikaani haki selvän voiton Vantaalta

Vantaa Ducks – Hurrikaani Loimaa 0-3 (21-25, 22-25, 20-25)

Hurrikaani Loimaa haki selvän voiton Vantaa Ducksista lauantaina 14. tammikuuta pelatussa ankkojen vuoden toisessa kotipelissä Korson Lumossa. Ducks ei missään vaiheessa peliä noussut taistelemaan kunnolla voitosta kun Hurrikaani oli koko ajan varma ja askeleen edellä.

Katsojia märkänä tammikuun lauantaina Lumoon oli löytänyt peräti 495, kauden ennätysmäärä. Otteluisäntänä toimi Remax Korso

Ensimmäinen erä alkoi isäntien kannalta haparoiden. Aloituskuusikossa nähtiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella Marko Määttänen ja passarina aloitti Tommi Mäkelä. Määttänen pelasi varmasti sekä vastaanotossa että hyökkäyksessä.

Erä ratkesi kuitenkin Ducksiin omiin virheisiin. Virheitä tuli sekä aloitussyötöissä että hyökkäyspelissä. Hurrikaani pelasi puolestaan varmasti ja karkasi pienoiselle etumatkalle jo erän alkupuolella. Ankkojen herääminen erän lopussa ei riittänyt, erä meni vieraille 21-25.

Toinen erä alkoi Ducksin osalta pirteämmin. Alek Rastamo ja Kalle Kattelus  onnistuivat hyökkäyspelissä ja Lauri Lehtonen otti pari näyttävää torjuntaa. Ankat johtivat peliä jo 11-8 ja pysyivät Hurrikaanin rinnalla aina tilanteeseen 18-18. Tämän jälkeen vieraat menivät taas menojaan muun muassa ässäsyötöllä. Ankkojen passitkaan eivät aina oikein löytäneet perille, vaikka vastaanotto oli hyvä. Ducksin loppukiri alkoi taas liian myöhään ja erä vieraille 22-25.

Kolmannessa erässä nähtiin taas Hurrikaanin onnistumisissa, varsinkin keskeltä. Myös ankkojen vastapalloiksi nostamat pallot tapettiin tehokkaasti. Joona Väänänen palasi tässä erässä passarin paikalle ja ankatkin saivat muutamia näyttäviä hyökkäyksiä onnistumaan, muun muassa Kalle Kattelus kuutospaikalta. Mutta Ducks teki taas vieraita enemmän virheitä ja Hurrikaani pelasi myös jatkopallot paremmin.

Joukkueiden parhaina palkittiin Hurrikaanista Aleksi Muukkonen ja Ducksista libero Louis Pineau. Pro liberoksi valittiin Hurrikaanin Peter Vuorinen.

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Aleksi Muukkonen, Hurrikaani: “Täytyy olla tyytyväinen, tämä oli kauden ensimmäinen 3-0 voitto. Pelaan mieluimmin yleispelaajana kun hakkurina, mutta hoidan nyt tätä tonttia niin kauan kun on tarvis.

Louis Pineau, Ducks: “En oikein tiedä, mitä sanoisin pelistä. Hurrikaani aloitti hyvin ja pelasi hyvin loppuun saakka. Me emme löytäneet hyökkäyksissä ratkaisuja ja oli meillä myös ongelmia henkisellä puolella.

Jani Niskakangas, Hurrikaani: “Tämä oli meiltä todella ehjä esitys joka osa-alueella. Missään vaiheessa ei ollut huolen häivää. Olimme läsnä koko ottelun ajan ja siinä oli meidän voiton avain.

Juho Rajala, Ducks: “Peli ei missään vaiheessa oikein käynnistynyt ja valmentajana pitää miettiä, mistä se johtuu. Positiivista on, että side out toimi, mutta jatkopalloissa jäätiin jälkeen, ne maksoivat meille tänään voiton. Hurrikaani oli tänään tasaisempi.