Hurmos vei pitkän jännitysnäytelmän Ducksia vastaan Vantaalla

Vantaa Ducks – Karelian  Hurmos 2-3 (19-25, 22-25, 26-24, 25-20, 13-15)

Vantaa Ducksin parin ottelun mittainen voittoputki katkesi kotikentällä Lumossa sunnuntaina 12. helmikuuta. Ottelu tarjosi kuitenkin 473 päiselle yleisölle viihdettä koko rahan edestä yli kaksi ja puoli tuntia kestäneessä ottelussa.

Kaksi pistettä matkasi Joensuuhun ja yksi jäi Korsoon. Miten se riittää Ducksin jatkohaaveita ajatellen jää nähtäväksi.

Ensimmäinen erä mentiin alusta loppuun Karelian Hurmoksen pienoisessa hallinnassa. Ankat puolustivat hyvin, mutta antoi omilla syöttövirheillä ja muilla virheillä ilmaisia pisteitä vastustajalle. Mikko Räsäsen ja Eetu Häyrisen syöttövuoroilla myös syötön vastaanotossa oli pienoisia vaikeuksia.

Ei auttanut, että Alek Rastamo ja Kalle Kattelus välillä väläyttivät, Hurmos oli vahvempi joukkue. Lumossa tuttu Fowad Rezai pelasi liberon paikkaa ja teki läpi ottelun  hyvää työtä. Erä vieraille 19-25.

Toinen erä alkoi selvästi Hurmoksen komennossa. Joukkue syötti hyvin ja hyökkäsi terävästi. Kun ensin Atte Rissanen, hänen jälkeensä Eetu Häyrinen ja lopuksi Mikko Räsänen onnistuivat vähän pidemmissä syöttöputkissa vieraat johtivat parhaimmillaan peliä jo 12-20. Ducks ei myöskään löytänyt keinoja läpäistä vastustajan torjuntaa.

Marko Määttänen korvasi Sergej Drobničin tilanteessa 6-13 ja Ville Kattelus veljensä Kallen  tilanteessa 9-17. Vaihdot piristivät peliä, ja kun sekä Iiro Seppälä että Marko Määttänen onnistuivat hyvin syöttöissään ankat tulivat jo tilanteeseen 21-23. Rastamon hyökkäykset olivat teräviä ja myös keskipelaajat onnistuivat erän lopussa hyvin. Voitto silti vieraille 22-25.

Kolmanteen erään tuli aivan uusi Ducks. Hienoilla torjunnoilla ankat menivät jo 6-1 johtoon. Sen jälkeen Janne Marttila toi kovilla syötöillään Hurmoksen jo melkein rinnalle, mutta ei sentään ihan. Tasatahtia mentiin tilanteeseen 13-13, mutta ankat olivat päättäneet, että tämä erä hoidetaan. Erä ratkesi Hurmoksen virheisiin, mutta vasta jatkopallon jälkeen. Erä ankoille 26-24.

Neljäs erä näytti jo menevän selvästi ankoille. Taas torjunta toimi loistavasti ja Alek Rastamo löi melkein paikasta kuin paikasta pisteen. Marko Määttänen loukkasi erän puolessa välissä pohkeensa ja peli meni Ducksilta hetkeksi sekaisin. Sergej Drobnič tuli Määttäsen paikalle ja päättäväinen ankkalauma hoiti erän kotiin 25-20. Taas hyvä torjuntapeli oli keskeisessä roolissa.

Viides erä oli myös tasainen, mutta siinä Ducks teki jonkun verran enemmän omia virheitä kuin Hurmos. Ankat kävivät jo 10-9 johdossa, mutta sitten Hurmos vei. Vieraat pelasivat miltei kaikki ratkaisupallot Mikko Räsäsen kautta ja Räsänen kiitti kunniasta ja löi lopuksi myös ottelupallon Ducksin kenttään.

Ottelun parhaiksi valittiin Karelian Hurmoksesta passari Niko Haapakoski ja Vantaa Ducksista hakkuri Alek Rastamo. Pro liberoksi valittiin Hurmoksen Tatu Hakkarainen.