Huolellisen ja kärsivällisen lentopallon ankkalähettiläät Akaa-Volleyn vieraaksi

Huolellisen ja kärsivällisen lentopallon ankkalähettiläät Akaa-Volleyn vieraaksi

Lentopallon Mestaruusliigan kärkipään joukkueet Akaa-Volley ja Vantaa Ducks kohtaavat perjantaina 29.10. klo 18.30 alkaen Toijalan ”Monarilla”. Kotijoukkueen otteluennakossa päävalmentajana seitsemänteen Mestaruusliigan otteluun valmistautuva Olli Kunnari peilaa tuntojaan: ”Onhan sieltä tulossa sekä hyökkäys- että syöttötilastoissa loistava Rastamo ja se kova jenkkikeskari Sanders. Miten saadaan äijät kuriin? Ja kokonaisuudessaan ankat pelaa huolellista ja kärsivällistä lentopalloa. Kyllä saamme taas kaiken osaamisemme laittaa kehiin”. Kunnarilla on toki tukena neljä maajoukkuemiestä, jotka hän voittaa laittaa avauskuusikkoon – Sivula, Köykkä, Sinkkonen ja Kollo. Alkukauden haparoinnin jälkeen on Kunnari saanut joukkueen pelin kulkemaan ja myös yleispelaaja Joni Mikkonen sekä keskipelaaja Panu Pitkänen ovat elämänsä vedossa. Vantaa Ducksilla ei ole todellakaan ole edessä helppo iltapuhde ristikkokaupungissa.

Mielenkiintoisia taistelupareja on Monarin hornankattilassa luvassa tukuttain. Keskipelaajat Panu Pitkänen ja Lauri Lehtonen ovat todellisia koppikoneita. Lauri Lehtonen otti Hurrikaani-pelissä Loimaalla viisi tappotorjuntaa. Nekään eivät riittäneet, vaan Jussi Heinon suojatit veivät voiton 3–1. Se oli samalla ankkojen kauden ensimmäinen tappio. Hakkurikomeetta Alek Rastamo haastaa maajoukkueemme pajavasaran Urpo ”Upi” Sivulan. Kumman tossu nousee korkeammalle Monarin kimmoisasta pelialustasta? Urjalassa asuva yleispelaaja Joni Mikkonen on uransa aikana viihtynyt myös hakkurin tontilla. Mikkosella on kaikki pelin osa-alueet hallussa, joten hän voi järjestää todellisen Urjalan taikayön ja laittaa kollegansa Kalle Katteluksen koville verkon toisella puolella. Ankoilla on toki hyvä tilanne, sillä yleispelaajaosastolla on neljä kyvykästä pallotaituria, joista ankkavalmentaja Juho Rajala voi heittää kenet tahansa kentälle.

Liberopuolella taisteluparina ovat Lauri Kermisen adjutantti Voitto ”Vote” Köykkä, jonka haastaa koko ajan esityksiään parantava Esko Vuorinen. Vuorinen on kauden aikana yhä paremmin kaivannut peliin koviakin pommeja. Tämä on yksi Vantaa Ducksin kärsivällisen pelin reseptin ainesosista. Passaripuolelle Akaa-Volley sai täydennystä, kun Tiikereistä siirtyi joukkueen kapellimestariksi Anton Välimaa. Blues Volleyn kasvatti Joona Väänänen on vakiinnuttanut paikkansa ankkarosterissa ja on saanut peliinsä lisää vivahteita apuvalmentajana toimivan passarilegenda Petteri Laurilan vinkeistä.

Perjantain ottelu on Vantaa Ducksille jälleen hyvä happotesti. Akaa-Volleyn kaataminen ei viime vuosina ole ollut ankoille jokapäiväistä herkkua. Kotijoukkueella on tukenaan Mestaruusliigan hurmoksellisin kotiyleisö. Voitto Monarilta olisi Rajalan lentopallon ankkalähettiläille iso meriitti, joka antaisi kauden tavoitteelle lisää puhtia. Akaa-Volleyn kohtaamisen jälkeen karkelot jatkuvat kotiottelulla keskiviikkona 3.11. klo 18.30. Vastaan asettuu kauden positiivinen yllättäjä Karelian Hurmos, joka sai Monarin vierailullaan niistettyä yhden erän. Keskiviikon kotiottelussa teemana on Vantaa Ducksin ja PuMa-Volleyn välinen yhteistyö. Yhteistyön keskiössä on kirkastaa nuorien poikien pelaajapolkua huippupelaajiksi. PuMa-Volley haluaa kirkastaa esikuvien merkitystä junioreiden kasvussa. Ottelun pitkällä tauolla kahvion haastattelupisteessä ovat haastattelussa Vantaa Ducksin pääkummi Toni Kankaanpää ja PuMa-Volleyn poikien valmennusvastaava Jouni Lind.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.