Ensimmäinen ankkathrilleri kääntyi Vantaa Ducksin voittoon

3 – 2 (25 – 15, 23 – 25, 19 – 25, 25 – 23, 16 – 14)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa oli perjantai-illan huumaa. Vantaan Korson Lumo-hallissa iskivät vastakkain Vantaa Ducks ja Liiga-Riento. Vierasjoukkue tuli mättään kokoisten luumujen maakunnasta. Kotijoukkueen voittoputki venyi edelleen, mutta Riento pani kampoihin oikein kunnolla. Riennon valmentajan etukäteen vastustajalle paljastettu taktiikkataulu osoitti, että pohjoiskarjalaiset tulivat huippuunsa viritettynä Lumon hermothrilleriin. Otteluisäntinä oli tänään trio: Sarjametalli Oy, Sähkö-Numat Oy ja LVI Top Oy. Yleisöä oli Lumon lauteilla 472 katsojaa. Katsojat poistuivat tyytyväisinä kotijoukkueen voittoputken jatkuessa jo yhdentoista ottelun mittaiseksi.

Ensimmäisessä erässä vieraat olivat erän alussa virkeinä ja hiipivät parin pisteen johtoon. Kun johto oli venynyt kolmeen pisteeseen, otti päävalmentaja Tuominen aikalisän tilanteessa 6 – 9. Sitten kapteeni Toni Kankaanpää näytti miksi hänet on valittu lokakuun Mestaruusliigan tähdistöön ja tappoi kolme palloa perätysten nelospaikalta. Se riitti Jani Säisälle ja aikalisä tilanteessa 12 – 11. Szabo jatkoi syöttövuoroaan aikalisän jälkeen ja tekninen aikalisä tuli tilanteessa 14 – 11. Mestaruusliigan lokakuun parhaaksi pelaajaksi näytti mallia miten pallo haetaan katsomosta peliin. Sen pelastuksen jälkeen Jani Säisä otti toisen aikalisänsä tilanteessa 18 – 13. Loppuerän kentällä oli vain yksi joukkue, Vantaa Ducks. Erä murskaavasti kotijoukkueelle lukemin 25 – 15.

Riento tuli toiseen erään täynnä tulta ja tappuraa. Tuominen sai vieraiden riehumisesta tarpeeksi ja otti aikalisän tilanteessa 1 – 6. Sitten Kankaanpää otti jälleen roolia ja hänen syöttövuorollaan hiivittiin iholle ja tilanteeseen 5 – 7, jossa Riennon valmentaja Säisä otti aikalisän. Miron hyvällä syöttövuorolla oltiin jo iholla 10 – 12, mutta sitten Ville Louhela otti roolia. Riento tekniselle tilanteessa 10 – 14. Tuominen teki tässä vaiheessa tuplavaihdon ja Laakso sekä Vallin sisään. Taas Ducks tuli iholle, mutta sitten Hedhilin hyvällä syötöllä Riento johtoon 12 – 16 ja taas Tuomisen aikalisä. Kankaanpään pommisyötön jälkeen Säisän erän viimeinen aikalisä tilanteessa 15 – 17. Tuplavaihto takaisin tilanteessa 22 – 23. Kankaanpään ylimenevällä syötöllä erä Riennolle 23 – 25.

Kolmannen erän alussa oli käsikirjoituksena Riennon pieni repäisy, jonka Ducks otti kiinni. Tilanteessa 9 – 12 tämä tempoilu riitti ja Tuominen otti aikalisän. Riento sai hengen päälle ja erityisesti jujut purivat. Tekniselle tässäkin erässä tilanteessa 10 – 14. Vallin tulo Külaotsin tilalle piristi hetkeksi Ducksin peli. Tuominen otti toisen aikalisänsä tilanteessa 15 – 19 ja Riento näytti hoitavan erän. Erän lopussa Laakso tuli passariksi ja Marko Määttänen Kankaanpään tilalle yleispelaajaksi. Mikään ei auttanut ja Riento hurmoksessa Savimäen ja Louhelan vahvalla pelillä erävoittoon lukemin 19 – 25.

Neljännen erän alku oli kummallakin aloitussyöttövirheiden hallitsemaa. Riento nykäisi ja Tuominen otti aikalisän tilanteessa 9 – 11. Ducksin peli ei vain tuntunut oikein aukeavan. Kuitenkin Miro Määttäsen hyvillä syötöillä ja ensin Magyarin vastapallon tapolla ja sitten Szabon torjunnalla kotijoukkue jälleen ilmoittautui peliin mukaan, tilanne 14 – 12. Ducks johti jo 21 – 18, mutta taas Riento tuli iholle ja tasoihin. Tuomisen aikalisä tilanteessa 21 – 21. Torjunnalla erä lopulta 25 – 23 ja samalla torjunnassa Lassi Nurmisen nilkka loukkaantui.

Ilta huipentui viidenteen erään. Tilanteessa 6 – 5 Riento otti aikalisän ja mitään ei ollut vielä ratkennut. Koko erä ns. nitropeliä, jossa katsojat saivat vastinetta rahalleen. Säisän aikalisä 13– 12 tilanteessa. Tuominen otti aikalisän tilanteessa 13 – 13, kun Louhela päätti sitä ennen pallon nelosesta. Lopulta kovan väännön jälkeen erä päättyi kotijoukkueen ja fanien riemuun.

Otteluisäntä trio Sarjametalli Oy, Sähkö-Numat Oy ja LVI Top Oy palkitsi kotijoukkueen parhaana pelaajana Miro Määttäsen ja Liiga-Riennosta Hiago Garchetin.

LähiTapiolapisteet

3 pistettä Miro Määttänen, Vantaa Ducks

2 pistettä Hiago Garchet, Liiga-Riento

1 piste Toni Kankaanpää

Vantaa Ducks Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks: Miro Määttänen 19/+8, Toni Kankaanpää 16/+3

Liiga-Riento: Ville Louhela 20/+12, Joni Savimäki 17/+6

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Hakkuri Karl Külaots, Vantaa Ducks

”Saatiin väännettyä omaksi eduksi. Onneksi koko porukka kantaa nykyään vastuuta eikä vain Toni. Omaa hakkuripeliäni ei oikeastaan ollut tänään. Ei ollut meikäläisen eikä toki vastustajankaan hakkurin päivä”.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

”Hirveä vääntö. Kävin välillä kentän sivussa kovaa Jaakobin painia kuka pelaa ja millä paikalla. Oli kuitenkin Mestaruusliigassa kuudes voitto peräkkäin, joka oli pääasia. Nyt on ollut mediahässäkkää ja keskittyminen ei ehkä ole ihan sitä samaa mitä oli kauden alussa. Riento pelasi nelospaikalta vahvasti. Me emme oikein saaneet pelin aikana torjuntaa kuntoon ja vastustaja käytti torjuntamme käsiä hyvin hyödyksi. Huomenna Sastamalaan”.

Passari Hiago Garchet, Liiga-Riento

”Todella kova ja hyvätasoinen peli. Päätimme pelata kovaa ja se onnistui. Olen tottunut maailmaa kiertäessäni kylmiinkin olosuhteisiin, joten talvi Suomessa ja sen olosuhteet ovat minulle tuttuja”.

Päävalmentaja Jani Säisä, Liiga-Riento ”Pelattiin laadukasta peliä, vaikka voittoa ei tullut. Pelimme on parantunut kauden kuluessa. Vastustaja säilytti ilmeensä ja päät eivät tappioeristä huolimatta painuneet. Tehtiin voimakkaita valintoja torjuntapuolella ja onnistuttiin niissä. Miro ja Toni lopulta olivat vastustajan ratkaisijat”.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.