Ei rasismille teemana Vantaa Ducks vs. LEKA Volley ottelutapahtumassa

Lentopalloilun Mestaruusliigassa pelaava Vantaa Ducks on päättänyt seuraavasti: ”Vantaa Ducksissa lentopallo on avoin kaikille. Me päätämme yhdessä torjua rasismin. Haastamme kaikki lentopalloilun Mestaruusliigan seurat Ei rasismia kampanjaan”. Lauantaina 18.02. klo 17.00 vastustajaksi Vantaan Korson Lumo-halliin tulee LEKA Volley. Kauden edellinen kohtaaminen kääntyi ankkojen voittoon 3 – 1. Lauantain peli on molemmille tärkeä. Voitolla Ducks säilyttää runkosarjan viidennen sijansa. LEKA Volley taas hamuaa elintärkeää voittoa säilyttääkseen mahdollisuudet kamppailla paikasta pudotuspeleihin. Nyt jos koskaan on täytettävä Lumon lauteet ankkafaneilla. Yleisön tukihan on ns. seitsemäs pelaaja, joka voi tämänkin ottelun kääntää ankoille. Edellinen kotiotteluhan päättyi riemuisasti 3 – 1 voittoon Rantaperkiön Iskusta.

Ei rasismille on esillä ottelutapahtuman yhteydessä. Kampanjan edustaja on paikalla ja jaossa on rintanappeja ja tarroja. Otteluun saapuu vieraaksi Joonas Pesosen johdolla 14 poikaa, jotka ovat iältään 15-16-vuotiaita. Pojat asuvat Sipoossa Kotimäen perhekodissa. He ovat Afganistanista lähtöisin ja ovat tulleet Suomeen kevättalvella 2015. Lentopallo ja urheilu ovat olleet tärkeitä pojille fyysisen hyvinvoinnin lisäksi myös raskaiden asioiden käsittelyn kannalta. Lentopallo on antanut mahdollisuuden ajatella välillä muuta. Kolme pojista pelaa PuMan B-pojissa. Muut pelailevat talon vuoroilla ja Anna Salmensaaren järjestämässä harrastejoukkueessa Söderkullassa. Lentopallon kautta pojat ovat saaneet uusia kantasuomalaisiakin ystäviä niin aikuisista kuin nuorista. Mm. Sipoon kunta on koettanut tukea lentopallointoisten nuorten harrastusta järjestämällä tiloja ja kuljetuksia.

Vantaa Ducksin siipirikkoisuus haittasi viikonlopun vieraskiertuetta. Tiikerit ja Sampo Volley voittivat ankat selkeästi erin 3 – 0. Ottelujen lisäksi sunnuntaina riivasi vielä pitkäksi venähtänyt doping-testaus Pielavedellä. Joukkue pääsi Vantaan auvoiseen syliin vasta maanantaina aamusella kukonlaulun aikaan. Kuluva viikko käytetään varmasti toipumiseen siipirikoista ja muiden paikkojen kuntouttamiseen. Päävalmentaja Ismo Tuominen kaipasi Sampo-tappion jälkeen nuorilta ankoilta enemmän vastuunottoa, kun konkaripelaajat olivat viikonlopunkin peleistä kentän sivussa. Nuorilla on jälleen näytön paikka edessä. Lauantaina on vastassa myös kohtuullisen nuori ja nälkäinen miehistö, jota luotsaa kesken kauden mukaan tullut päävalmentaja Tapio Nissi. Edellisessä kohtaamisessa Nissi jätti Lumon parketin rakoon rutkasti tussikynän rikkoutuneita palasia. Yleisön kannattaakin seurata molempia valmentajia, joiden liikehdintä kentän laidalla on energistä ja letkeää. Ducksin fanit varmasti odottavat näkevänsä ottelun jälkeen jälleen Ismo Tuomisen lambadaa muistuttavan voittotanssin. Mielenkiintoista on lauantaina nähdä onko avainkuusikossa passarina Bálint Magyar vai Joel Laakso. Voittoisassa Isku-pelissä Laakso saalisti ansaitusti kolme LähiTapiolapistettä. Lisätietoa Ei rasismille teemasta löytyy täältä: http://www.eirasismille.fi/

LEKA Volleyn kohtaamisen jälkeen on ankoilla edessä vieraspelit sarjakärkiä Hurrikaania ja VaLePaa vastaan. Sen jälkeen ovat vuorossa äärimmäisen tärkeät kotipelit: 8.3. klo 18.30 Ettaa ja 12.3. klo 17.00 Loimua vastaan.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.