Ducksin uusi ranskalainen libero ei pärjää ilman lentopalloa

Ducksin uusi ranskalainen libero ei pärjää ilman lentopalloa

 

Vantaa Ducksin uusi libero on ranskalainen Louis Pineau. Elokuussa 22 vuotta täyttävä Pineau sanoo, ettei pärjäisi viikkoa pidempään ilman lentopalloa. Beach-volley tosin kelpaa vaihteluna, jonka lisäksi Pineau mielellään käy kuntosalilla ja tapaa ystäviään.

 

Louis Pineaulla on vankka lentopallotausta. Jo 6-vuotiaana hän seurasi isänsä jälkiä ja lähti salille lentopallon pariin. Pari viime vuotta hän on pelannut Ranskan B-liigaa Avignonin riveissä. Nyt hänestä tuntui, että aika oli oikea jättää Ranskan kentät ja suunnata katseet ulkomaille. – Suomesta en tiedä vielä juuri mitään. Sen tiedän, että maa on kaunis ja että kauniita maisemia on paljon. Tiedän myös, että lämpötila ei ole sama kuin Ranskassa”, Pineau sanoo.

Hän lisää, että on kuullut Suomen Mestaruusliigan olevan hyvätasoinen. Liigassa pelaa paljon hyviä pelaajia. Vantaa Ducks valikoitui seuraksi, kun hän agenttinsa kautta kuuli, että hänen profiilinsa kiinnosti Vantaalla. – Tartuin tilaisuuteen koska seura vaikuttaa sopivalta ja halusin Ranskan ulkopuolelle pelaamaan, Pineau toteaa.

 

Vielä hän ei oikein tiedä, mitä uudelta seuralta ja tulevalta kaudelta pitäisi odottaa. Mutta hän toivoo ainakin, että pelaaminen olisi koko joukkueen mielestä hauskaa ja syntyisi yhteisiä, hyviä hetkiä. Mielellään hän näkisi myös joukkueen pärjäävän hyvin peleissä ja taistelevan hyvistä sijoituksista. – Jos joukkueessa on hyvä yhteishenki ja yhteinen tavoite niin kaikki muut joukkueet ovat voitettavissa, hän sanoo.

 

Louis Pineau viihtyy liberon tontilla ja pitää omina vahvuuksinaan hyvän motivaation ja energian. Myös vastaanotto on hyvä, hän hymyilee. Heikkouksia hän ei ainakaan tunnusta. Tai tarkemmin, hän ei halua näyttää heikkouksiaan. Silloin on hänen mukaansa helpompi elää ja olla.

 

Toulousesta Ranskan eteläosasta kotoisin oleva pelaaja aloitti uransa paikallisessa Spacers seurassa. Siirrosta Avignoniin paikallinen lehti kirjoitti, että Pineausta paistaa huolellinen harjoittelu ja päättäväisyys. Nämä ominaisuudet hän tuo nyt mukanaan Vantaalle.

 

Saapumispäivä Vantaalle ja Ducksin rosteriin on vielä jonkin verran auki, mutta Pineau tähtää elokuun alkupuolelle. – Odotan tulevaa kautta innolla, hän sanoo.

 

Vantaa Ducks / Tiedotus

Katarina Koivisto

 

Posted in Vantaa Ducks.