Ducksin Hospitaalihelmikuu esittää: Tiikerisalva ja ankan taonta Sampoon

Lentopalloilun Mestaruusliigan sarjataulukossa viidentenä liitävä Vantaa Ducks suuntaa viikonloppuna vieraspeleihin Kokkolaan ja Pielavedelle. Kokkolan Hollihaan hornankattilassa isäntänä on sarjan nelonen, Tiikerit. Vantaan kuuluisa ankkalauma pöllytti raidallisen nisäkkään turkkia kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Lumo-hallissa erälukemin 3 – 1. Lauantaina 11.2. Kokkolassa Tiikerit varmasti janoavat tiikerisalvalla marinoitua ankkaa kunnolla paistettuna. Jukka ”Muumi” Mäkihannu on löytänyt Tiikereiden kassakaapista hyvän lentopallon reseptin. Tommi Tiilikaisen kehittämä resepti, johon ”Muumi” on lisännyt omat mausteensa, saattaa laittaa Vantaa Ducksin erittäin etevät valmentajat äärimmäisen lujille. Kassakaappialalla siviilissä oleva päävalmentaja Ismo ”Iska” Tuominen onnistui Iskua vastaan virittämään toipilasmiehistönsä hirvittävään iskuun. Osansa voitossa oli kinesioteippisidonnan virtuoosilla, Satu Lehdolla. Kaiken päälle joukkue venyi taisteluun, joka lupaa myös Tiikereille kovaa iltapuhdetta. Isku-pelihän päättyi ankkojen voitontanssiin, jossa staffin siroliikkeinen Parviainenkin tapaili lieksalaisen polkan askelia.

Shamaanin ja kuiskaajan roolin ottanut kapteeni Toni Kankaanpää sai todistaa penkiltä sunnuntaina Määttästen veljesten hevospotkuja, joilla Mikasaa rääkättiin. Joel Laakson tarjoilusta nauttivat myös Karl Külaots, Antti Vallin ja Lassi Nurminen. Helmikuun liigatähdistöpaikkaa janoava libero Heikki Nyman on kotiutumassa hihalegendaksi, vaikka Kokkolassa on edessä vasta hänen kolmas Mestaruusliiga-pelinsä. Tiikereiden miehistö on tasainen. Joka tontilla on kovan luokan pelimiehet, jotka ovat ottelu ottelulta parantaneet otteitaan. Tiikereiden vaativat kannattajat täyttävät varmasti Hollihaan ja piiskaavat suosikkinsa kovaan taistoon ankkoja vastaan. Häviö-sanaahan ei helpolla löydä Tiikerifanien sanakirjasta.

Tiikerisalvan ja Hollihaan sirkuksen jälkeen on edessä sunnuntaina todellinen Mount Everestin valloitus. Pielavedellä 12.2. on edessä korsolaisille toistaiseksi voittamaton Sampo Volley ja sen kirkkain tähti, ilmiömäinen Andrus Raadik. Sfinksimäinen valmentajavirtuoosi Jukka Tuovinen on virittänyt tällä kaudella savolaisnipun äärimmilleen. Tuovinen hakee fiilistä ja uusia tulokulmia hiihtämällä ja Paula Koivuniemen duetto-biisejä kuunnellen. Ismo Tuominen varmasti toivoo, että Jukka keskittyisi kuuntelemaan kappaletta ”Eilen kun mä tiennyt en”. Sampo on tällä kaudella edennyt kuin Pendolino Sevillan lakeuksilla ja haastaa sarjan kärjessä Kurttilan koplaa ja Rantasen myrskynratsastajia. Pielavedeltä sarjapisteiden ottaminen kirjattaisiin maanantaina viimeistään maailman kahdeksanneksi ihmeeksi. Toki kyllähän ankkakoiraskin munii tiukan paikan edessä.

Vieraspelikierroksen jälkeen Vantaa Ducks palaa Lumo-hallin huumaan. Lauantaina 18.2. klo 17.00 vastaan asettuu LEKA-Volley. Ottelutapahtuman erityisteemana on Ei rasismille. LEKA-ottelun jälkeen edessä ovat vieraspelit sarjakärkiä Hurrikaania ja VaLePaa vastaan.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.