Ducksille selvä voitto sarjanousija TuTosta

Ducksille selvä voitto sarjanousija TuTosta

Vantaa Ducks-TUTO Volley 3-0 (26-24, 25-17, 25-17)

Vantaa Ducks otti kauden ensimmäisen pelaamalla tulleen 3-0 voittonsa tämän kauden Mestaruusliigassa sarjanousija TUTO Volleyta vastaan lauantai-iltana Korson Lumo-hallissa. Voitto oli ankkojen kannalta nihkeän ensimmäisen erän jälkeen selvä, vastustajalla ei kahdessa ja kolmannessa erässä löytynyt eväitä ankkojen kukistamiseen.

Katsojia Lumoon syyslauantaina oli löytänyt peräti 488 kappaletta seuraamaan Ducksin hienoa esitystä. Otteluisäntänä toimi NHP Yhtymä Oy.

Ensimmäinen erä alkoi ankkojen puolesta hyvinkin uneliaasti ja enimmät pisteet tulivat aluksi vieraiden virheistä. TUTOlla onnistui kaikki, kun Ducks taas erehtyi monesti. Hakkuri Alek Rastamo kuitenkin kunnostautui lyöden välillä palloa vihaisesti ja pystyyn lattiaan. Myös Marko Määttäsen tulo kentälle erän puolessa välissä teki pelin ilmeelle hyvää.

Vaikka ensimmäinen erä näytti jo menevän selvästi vieraille, Ducks oli enimmillään tappiolla jo 16-21, niin jostain erän loppuun kaivettiin taistelutahto. Lauri Lehtonen otti pari hyvää torjuntaa, Marko Määttänen hyökkäsi tehokkaasti ja Alek Rastamokin onnistui. Erä jatkopallon jälkeen ankoille 26-24.

Toiseen erään tuli terästäytynyt ankkalauma. Turkulaisia taas näytti ensimmäisen erän tappio masentavan siinä määrin, että virheitä tuli aika lailla. Passit eivät tahtoneet löytää hyökkääjiä ja vieraille tuli syöttövirheitä roppakaupalla.

Ducksin syötöt taas onnistuivat, torjunta piti ja hyökkäys oli tehokasta. Marko Määttänen ja Alek Rastamo olivat taas tehokkaita ja erään loppuun Alekilta tuli makea ässäsyöttö vastustajan kenttään. Erän sai päättää vaihdosta kentälle tullut Nico Mäki-Valtari, erä ankoille 25-17.

Kolmas erä alkoi TUTOn keskitorjujan Karri Kutinlahden kovalla lyönnillä, jolla ensimmäinen piste meni vieraille. Mutta sen jälkeen ei turkulaisilla ollut paljon ilon aihetta, vaikka kävivätkin välillä johtoasemassa. Passarin vaihtokaan Puputista Toivolaan ei tuonut toivottua tulosta. Ducks teki erän alussa paljon syöttövirheitä, mutta hyökkäys oli tehokasta ja pari ässäsyöttöäkin nähtiin. Ankkojen rutiini käänsi erän selvästi kotijoukkueelle.

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin Vantaa Ducksilta Marko Määttänen ja TUTOlta Tatu Vuorenmaa. Pro liberoksi ottelussa valittiin ankkojen Esko Vuorinen erin 3-0 .

Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks:

Alek Rastamo 15 / +9

Kalle Kattelus 11 / +5

Marko Määttänen 9 / +6

TUTO:

Tuomas Siirilä 8 / +1

Tatu Vuorenmaa 7 / +3

Karri Kutinlahti 6 / +1

Lehdistötilaisuuden kommentit

Vantaa Ducks, Marko Määttänen: “Ensimmäinen erä oli vaikea, mutta kun se klaarattiin niin otettiin ensimmäiset askeleet voittoon. Oli kiva pelata, kun pohjoisen reissulla lähinnä kannustin muita pelaajia. Meillä on monta hyvää yleispelaajaa ja päivän kunnon mukaan pelataan. Nyt ensimmäisessä erässä oli pakko tehdä joku muutos”.

Valmentaja Juho Rajala: ”Ei tätä voi helpoksi peliksi sanoa, se oli rutiinisuoritus ja poikien itseluottamus näkyi kentällä. Voimme pelata paremmin mutta meillä on nyt hyvää perustekemistä, eikä mieli painu maahan, vaikka virheitä tulee. Torjunnassa ja syöttöruudussa olimme tänään selvästi vastustajaa vahvempia. Sarjan kärkijoukkueita vastaan pitää hyökkäyspelin parantua, saamme hyvin pallon alas, mutta tullee liikaa virheitä.

TUTO Volley, Tatu Vuorenmaa: “Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä, kaksi viimeistä huonompia. Ducks puolusti hyvin ekan erän lopussa ja sai sitten pallon kuolemaan. Kauden aloitus ei ole mennyt meiltä nappiin, kun ei ole vielä voittoja, mutta hyvin pää sen kestää, ei tämä niin vakavaa ole.

TUTO Volleyn almentaja Ruslan Zhbankov: ”Jos olisimme voittaneet ensimmäisen erän peli olisi voinut kääntyä toiseen suuntaan. Ducks pelasi tänään hyvällä tasolla ja me pelasimme huonosti. Ensimmäisessä erässä meiltä onnistui kaikki lentopallon elementit, en oikein tiedä mitä erän lopussa tapahtui. Meille on vielä tulossa pari yleispelaaja ja yksi keskitorjuja ja toivotaan, että peli sujuu sitten paremmin.

Vantaa Ducks

Tiedotus / Katarina Koivisto

 

Posted in Vantaa Ducks.