Ducks takaisin voittojen tielle

Vantaa Ducks-Lakkapää 3-2 (25-16, 25-12, 21-25, 22-25, 15-10)

Vantaa Ducks palasi voittojen tielle ottelussa Lakkapäätä vastaan Korson Lumohallissa lauantaina 27. marraskuuta. Helpolla voitto ei tullut, sillä yksi piste matkasi Lakkapään mukana Rovaniemelle.

Katsojia Lumoon syyslauantaina oli löytänyt 346 kappaletta seuraamaan Ducksin esitystä. Otteluisäntänä toimi Muurausliike Sami Vanne.

Ensimmäinen erä oli selvästi Ducksin. Erän hahmo oli ensimmäistä kertaa aloituksesta passarina pelannut Tommi Mäkelä. Mäkelä kiitti kunniasta ja jakeli mainioita passeja. Myös syötöt olivat vastustajan kannalta pahoja ja tuli erään hieno torjuntakin.

Alek Rastamolla oli ottelun kunniaksi hienosti letitetyt hiukset. Ja Peppi Pitkätossun tavoin Alek haki leteistään voimaa. Hänen ja Kalle Katteluksen hyökkäykset päätyivät tasaisen varmasti vastustajaan kenttään. Keenan Sanders ja Lauri Lahtonen puolestaan hoitivat torjuntapuolen mallikkaasti. Erä ankoille 25-16.

Toisessa erässä nähtiin Lakkapään totaalinen sulaminen. Vierasjoukkueelta ei onnistunut mikään ja Ducksin peli oli rentoa ja rauhallista. Suurin osa Lakkapään pisteistä tuli ankkojen virheistä. Edes passarin vaihto ei auttanut vieraita.

Ankat puolestaan onnistuivat leveällä rintamalla. Torjunta piti, passit osuivat oikeaan ja jokainen pääsi pisteiden makuun. Erä Ducksille 25-11.

Liekö ankkojen puseroon hiipinyt hyvän olon tunne varsinkin, kun kolmas erä alkoi heidän kannaltaan hyvin. Ducks johti jo 7-2 ja 9-4, kun Lakkapää syttyi peliin. Fredric Gustavsson, joka ei ihmeitä ollut aiemmin esittänyt heräsi ja takoi palloja tasaisesti ankkojen kenttään.

Vielä tilanteessa 18-18 peli oli aika tasainen, mutta sen jälkeen Lakkapää oli koko ajan askeleen ja pisteen edellä. Erä vieraille 21-25.

Ja kun kerran vieraat olivat päässeet pelin makuun niin he eivät neljännestäkään erästä luopuneet. Peli ei ollut kummallakaan puolella loistokasta, mutta vieraat johtivat alusta loppuun. Alek Rastamon kolme perättäistä ässää herättivät kotijoukkueen toiveet, mutta kun vieraiden hyökkäys oli tehokasta he veivät erän 22-25.

Viidennessä erässä Ducks heräsi taas pelaamaan. Erän hahmo oli Lauri Lehtonen, joka hyökkäsi ja torjui tehokkaasti. Myös Sandersin torjunta toimi ja erä ankoille 15-10.

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin passarit, Ducksilta Tommi Mäkelä ja Lakkapäältä Lasse Jäntti. Pro liberoksi ottelussa valittiin Ducksin Esko Vuorinen.

Lehdistötilaisuuden kommentit

Vantaa Ducks, Tommi Mäkelä: “Kaksi erää oli meiltä hyvää lentopalloa, sitten kaveri pääsi kylkeen. Mokasimme itse neljännessä erässä, mutta oli mukava pelata koko ottelu alusta asti.

Valmentaja Juho Rajala: “Kaksi erää oli meiltä hyvää peliä. Kolmannessa erässä vastustajalla oli hyvä syöttö ja neljännessä erässä meidän syöttö tökki vähäsen. Olen tyytyväinen siihen, että nousimme hyvin viidennessä erässä. Keskeltä otimme peräti kuusi torjuntaa. Olen tyytyväinen Tommi Mäkelän peliin, hän käytti näytön paikkansa loistavasti. Voitolla on iso merkitys, se tuo itseluottamusta, vaikka meillä on ollut hyvä fiilis joukkueessa koko ajan.

Lakkapää, Lasse Jäntti: “Saimme valmentajalta asianmukaista palautetta pitkällä erätauolla. Olen tyytyväinen siihen, että pystyimme kahden ensimmäisen erän jälkeen kasaamaan pelimme, ja tappio harmittaa vietävästi. Tuomareiden kanssa oltiin yksittäisistä tuomioista vähän eri mieltä.

Valmentaja Luis Salgado: “Meillä oli hetkemme, mutta alussa varsinkin vastaanotto oli huono. Mutta yhden pisteen ottaminen huonon alun jälkeen oli hyvä juttu. Kahdessa ensimmäisessä erässä emme keskittyneet peliin kunnolla. Annoimme kaverille liikaa tilaa ja teimme liian paljon perättäisiä virheitä.