Ducks taisteli tärkeät pisteet Oulun Ettalta

Ducks taisteli tärkeät pisteet Oulun Ettalta

Ducks-Etta 3-1 (25-17, 25-20, 20-25, 25-21)

Melkein kolmen kuukauden kotiottelutauon jälkeen Vantaa Ducks kohtasi lentopalloilun Mestaruusliigassa lauantaina 20. helmikuuta kotikentällään Lumossa Oulun Ettan. Ottelu oli Ducksille äärimmäisen tärkeä pudotuspelejä ajatellen ja joukkue tulikin hyvin valmistautuneena kentälle. Otteluisäntänä toimi Delete. Ottelu pelattiin ilman yleisöä, mutta tukilippuja Lumon tyhjille paikoille oli ostettu runsaat 145 kappaletta. Vantaa Ducks kiittää tukijoitaan ja fanejaan!

Ensimmäinen erä alkoi syöttövirheellä, mutta sen jälkeen Tommy Carmody päätti näyttävästi kaksi ankkojen hyökkäystä keskeltä ja peliote siirtyi heti Ducksille. Ankat hyökkäsivät järkevästi, eivätkä lähteneet väkisin lyömään palloa vaikeista paikoista. Joonas Jokela oli totutun tehokas hyökkäyksissä ja sekä Marko Määttäseltä että Atte Kyrölältä nähtiin hienoa syöttötyöskentelyä. Kun vieraiden syömähammas Aleksi Muukkonen ei oikein saanut peliään käyntiin erä tuli helpon tuntuisesti ankoille luvuin 25-17.

Toinen erä alkoi kuten ensimmäinen, Carmodyn hyökkäyksellä keskeltä. Jan Heleniuksen ja Muukkosen hyökätessä erän alussa tehokkaasti Etta siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon toisen erän alussa tilanteessa 6-7. Sen jälkeen vieraat eivät päässeet juhlimaan, sillä Ducksin uhrautuva puolustus ja hienot hyökkäykset käänsivät erän kotijoukkueelle. Pieni nukahdus tosin nähtiin erän loppupuolella, mutta siitä ankat heräsivät nopeasti ja ottivat erän luvuin 25-20. Vieraiden pistemiehinä taas Helenius ja Muukkonen.

Pitkän erätauon jälkeen kolmanteen erään tuli Etta, joka oli koko ajan askeleen edellä Ducksia. Ettan keskihyökkäys toimi ensimmäistä kertaa ottelussa ja vaikka ankat välillä puolustivat hyvin erän kokonaiskuva oli jokseenkin sekava. Libero Esko Vuorinen sai erän loppupuolella jalkakramppeja ja liberon paikalle tuli Fowad Rezai. Ankkojen torjuntapeli toimi ajoittain hyvin, mutta passit eivät oikein aina tahtoneet löytää perille.

Jos oli kolmas erä sekava niin neljänteen erään tuli sisuuntunut Ducks. Ankat pääsivät jo 5-0 johtoon Joonas Jokelan syöttövuorolla ja koko erä oli Jokelan näytöstä. Erän lopussa Etta pääsi tosin mukaan peliin, mutta Jokelan hyökkäyksillä ja syötöillä ankat pitivät etumatkansa loppuun saakka.

Muutoin tyhjässä salissa ankkojen vaihtomiesten kannustus ansaitsee kunniamaininnan.

Otteluisäntä Delete palkitsi ottelun parhaina pelaajina Vantaa Ducksista hakkuri Joonas Jokelan ja Ettasta libero Jesse Mäntylän. PRO Liberoksi arvovaltainen raati valitsi Mäntylän.

Mestaruusliigan pisteet

3 pistettä Joonas Jokela, Ducks

2 pistettä Tommy Carmody, Ducks

1 piste Jesse Mäntylä, Etta

Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks:

Joonas Jokela 27 / +14

Tommy Carmody 14 / +12

Atte Kyrölä 11 / +6

Oulun Etta:

Aleksi Muukkonen 18 / +4

Jan Helenius 13 /+5

Janne Marttila 10 / +6

Lehdistötilaisuuden kommentit

Vantaa Ducks

Joonas Jokela: “Tuntui hyvältä pelata ja tuoda kentälle sitä, mitä ollaan harjoiteltu. Lumossa on mukavaa näyttää, mitä me osataan, näitä pelejä tällä kaudella ei ole kuitenkaan niin paljon ollut.

Valmentaja Juho Rajala: “Tappio Lakkapäätä vastaan edellisessä ottelussa oli harmittava, mutta joukkueelle kasvun paikka. Teemana tänään oli keskittyä peliin kunnolla, tosin se kolmannessa erässä vähän lipsahti. Vastustaja myös paransi peliään. Meidän pitää oppia kliinisempi viimeistely, eikä erien lopussa antaa siimaa vastustajalle.

Jesse Mäntylä, Etta: “Emme saaneet samanlaista meininkiä kun edellisessä pelissä Raisiossa. Paransimme kahden erän jälkeen mutta energia ei tänään riittänyt. Hauskaa on kuitenkin kun meillä on nyt paljon pelejä.

Valmentaja Olli Kuoksa: “Korso oli parempi 3-1, siinä peli paketissa. Yritimme tuoda kentälle sen, minkä olimme harjoitelleet, Korso oli tänään parempi.

Ottelun tilastot

Vantaa Ducks

Tiedotus / Katarina Koivisto

Posted in Vantaa Ducks.