Ducks luottaa amerikkalaiseen torjuntaan

Ducks luottaa amerikkalaiseen torjuntaan

Kalifornialainen Keenan Sanders liittyy uutena keskitorjujana lentopallon Mestaruusliigassa pelaavan Vantaa Ducksin miehistöön elokuun puolessa välissä. Suomi ei ole Sandersille entuudestaan tuttu, mutta sen hän tietää, että Suomi on maailman onnellisin maa.

Keenan Sanders on 201 senttiä pitkä ja saapuessaan Suomeen 23-vuotias. Hän on pelannut lentopalloa yhdeksän vuotta, viimeiset vuodet UC Santa Barbaran yliopiston joukkueessa. Viime keväänä Sandersin joukkue ylsi yliopistojen välisessä mittelössä neljän parhaan joukkoon.

Suomen ja Vantaa Ducksin Sanders valitsi koska on kuullut, että Mestaruusliiga on hyvä paikka kehittyä lentopallon pelaajana. Hän ei henkilökohtaisesti tunne ketään, joka olisi Suomessa pelannut, mutta kertoo, että pelasi pari vuotta yliopistosarjoissa Arvis Greene Jr:ää vastaan. Greene pelasi ensimmäisen kautensa USA:n ulkopuolella VaLePassa kaudella 2018-2019.

“Olen kuullut, että Suomi on kaunis maa ja odotan innolla tutustumista maahan ja suomalaisiin. Kovin paljon en Suomesta vielä tiedä muuta, kun että Helsinki on pääkaupunki ja revontulia voi nähdä joka puolelle maata”, hän toteaa.

Suurimpina vahvuuksinaan pelaajana Sanders pitää nopeuttaan ja ulottuvuuttaan. Heikkous voisi hänestä olla pituus, 201 senttisenä hän on vähän monia muita keskitorjujia lyhyempi.

“Olen nopea sekä sivusuunnassa että pystysuunnassa, pidän nopeatempoisesta lentopallosta, silloin olen parhaimmillani, Sanders sanoo.

Keenan Sanders on opiskellut paikkatietojärjestelmiä (GIS) ja antropologiaa ja toivoo löytävänsä paikkatiedosta ammatin lentopallon jälkeen. Ensin on kuitenkin aika katsoa, miten pitkälle siivet kantavat urheilun parissa.

Sanders on kolmilapsisen perheen keskimmäinen lapsi ja syntynyt San Diegossa. Santa Barbaran verkkosivulla hän kertoo lempielokuvansa olevan Michael Mannin ohjaama Viimeinen mohikaani. Lempikirja taas on J.D Salingerin Sieppari Ruispellossa.

Valmentaja Juho Rajala ei ole vielä Sandersia tavannut, mutta odottaa innolla, että pääsee hänen kanssaan tekemään töitä. Kokemusta ammattilaisista pelaajista on ja nyt on mukavaa saada uusi pelaaja, jonka kanssa voi panostaa pellilliseen kehitykseen.

“Mukava nähdä mitä valmentajana voin hänelle antaa, tilanne on eri, kun viime kaudella, kun joukkueessa oli hyvinkin kokenut amerikkalainen keskitorjuja. Nyt panostamme siihen, että nuori pelaaja oppii uutta ja kehittyy meidän kanssamme, Rajala sanoo.

Sandersin pituutta Rajala ei pidä heikkoutena, päinvastoin. Ducksin pelitapaan ja puolustukseen liian pitkä keskitorjuja olisi lähinnä haitaksi. Amerikkalaisilla yliopistosarjoilla on Rajalan mukaan omat systeeminsä, joten voi viedä aikansa ennen kun Sanders sopeutuu Suomeen. USA:n ja Suomen välisessä kulttuurissa ei kuitenkaan ole suuria eroja ja sen pitäisi helpottaa sopeutumista.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Katarina Koivisto

 

Posted in Vantaa Ducks.