Ducks kävi Savossa lentopallo-opissa

Ducks joutui  Joroisten Urheilutalon kamppailuun hiukan rampana, joukkueesta olivat poissa avauskokoonpanoon normaalisti kuuluvat libero Esko Vuorinen ja yleispelaaja Kalle Kattelus. Poissaolo aiheutti melkoisen puutteen syöttö/vastaanotto-osastolle. Ducksilla oli käytössä vain kaksi yleispelaajaa ja ikäero Savon ja Ducksin kentälle astelleilla yypeeosastoilla oli melkoinen, Savon yleispelaajakaksikolla oli 26 vuotta enemmän pelikokemusta. Ville Katteluksen ja Antti Siltalan ikäero on hieman yli 18 vuotta ja aloituskuusikoidenkin keski-ikäero  oli vajaat 7 vuotta.

Ensimmäisessä erässä taistelun ratkaisevin osuus oli Savon tehokkuus torjuntapuolella, torjunnat Savolle 5-0 ja pisteet 25-21.

Toinen erä mentiin tasaisissa merkeissä loppuun saakka. Lauri Lehtonen ryösti  erän lopussa tilanteesta 25-24 kahdella peräkkäisellä torjunnalla Savolta eräpallon tilanteeksi 25-26 ja erä päättyi Andrus Raadikin hyökkäysvirheeseen Ducksille 25-27.

Pitkän tauon jälkeen kolmas erä ratkesi heti alussa, Andrus Raadik hajoitti syöttövuorollaan Ducksin hyökkäysmahdollisuudet ja Savo johti nopeasti 7-1. Ducksin vastaanotto hajosi, hyökkäys pakkautui laitoihin ja Savo juhli Miki Jauhiaisen johdolla torjunnoissa. Erän ratkettua Ducksin koko pelaajisto kävi kentällä lepuuttamassa kuusikkoa.

Neljännessä erässä Savo siirtyi nopeasti karkuteille,  vastaanotto, hyökkäys ja torjunta toimivat virheettömästi ja kokemus ei painanut jaloissa. Erä Savolle 25-16.

Ottelu pelattiin Joroisten Urheilutalon matalassa salissa, hyvin usein pisteet tulivat kattokosketusten aiheuttamana.

Ensimmäistä kauttaan Suomessa ja Mestaruusliigassa pelaava Miki Jauhiainen oli Savon tehokkain pelaaja 18/+13 ja otti peräti 10 torjuntaa. Ottelun  torjunnat Savolle selvästi 18/4.

Ducksin joukkueessa Alek Rastamo oli tehokkain pistein 15/+3.

Ducksin seuraava ottelu pelataan Lumossa 9.11. klo 18.30., vastassa on TuTolle yllättäen 3-0 hävinnyt Hurrikaani Loimaa. Toivottavasti siipirikkoinen Ducks saa sairastuvalta täydennystä joukkueeseen.

Esa Parviainen
Tiedotus/Esa Parviainen

Posted in Vantaa Ducks.