Ducks ei antanut Loimulle mahdollisuuksia Helsingissä

Ducks ei antanut Loimulle mahdollisuuksia Helsingissä

 

Vantaa Ducks – Raision Loimu 3-1 (22-25, 26-24, 25-21, 25-19)

 

Vantaa Ducksin ja Raision Loimun kauden toinen kohtaaminen tarjosi hyvää viihdettä ja tasaisia palloja. Ottelu pelattiin Helsingin urheilutalossa koronatilanteen takia tyhjille katsomoille. Vantaa Ducksin kannattajat olivat kuitenkin ostaneet 265 lippua katsomon tyhjille tuoleille.

 

Ensimmäinen erä alkoi hyvin tasaisissa merkeissä. Alek Rastamo oli liekeissä ja lopetti monta hyvää hyökkäystä raisiolaisten parkettiin. Myös Keenan Sanders hyökkäsi tehokkaasti keskeltä. Tasoissa mentiin aina tilanteeseen 22-22. Sen jälkeen Ducks sortui virheisiin. Ensin Alek Rastamolta tuli harmittava viivarikko, jonka jälkeen Marko Määttäsen lyönti eräpallotilanteessa painui leveäksi. Erä vieraille 22-25.

 

Toinen erä alkoi kuten ensimmäinen, mutta erän puolessa välissä Ducks pääsi jo 17-12 johtoon. Lauri Lehtonen sai torjuntatilastonsa auki ja Ville Kattelus hyökkäsi rohkeasti ja tuloksellisesti joka tilanteessa. Loimu puolestaan teki runsaasti virheitä varsinkin syöttöruudussa. Siitä huolimatta raisiolaiset tulivat rinnalle tilanteeseen 24-24, kun ankat sortuivat omiin virheisiin. Ratkaisupalloissa Ducks oli kuitenkin vahvempi, ensin Keenan Sanders hyökkäsi tehokkaasti keskeltä, jonka jälkeen Joona Väänänen torjui ankoille erän. Loppulukemat 26-24.

 

Kolmas erä alkoi Loimun komennossa ja vieraat pääsivät jo 2-6 karkuun. Juho Rajala otti aikalisän, jonka jälkeen Ducksin peli taas kulki. Varsinkin keskeltä peli sujui hyvin, vaikka torjunta ei ollut ihan tuttua ankkalaatua. Kun Ducks kerran tilanteessa 10-9 meni johtoon joukkue ei sitä käsistään enää päästänyt. Ville Kattelus jatkoi tehokkaana, kuten myös Alek Rastamo. Erä päättyi Rastamon komeaan hyökkäykseen ja numerot 25-21 Ducksille.

 

Neljäs erä olikin sitten jo Ducksin näytöstä. Torjunta toimi taas ja Rastamo syötti tehokkaasti pari ässää ja muilla syötöillä sai vastustajan vastaanoto rikki. Ankat johtivat jo 20-13, mutta Loimu pääsi tilanteeseen 23-19. Sen lähemmäksi ankat eivät vastustajaa päästäneet, erä ankoille 25-19.

 

Ottelun parhaina palkittiin Loimusta Eetu Mäki ja Ducksista Ville Kattelus. Ottelun Pro liberoksi valittiin ankkojen Esko Vuorinen.        .

 

Ottelun parhaat pistemiehet:

 

Raision Loimu:

 

Ali Fazli 22/+10

Kristaps Smits 14/+6

Tayeb Einsamarein 13/+11

 

Vantaa Ducks:

 

Alek Rastamo 23/+13

Ville Kattelus 17/+11

Keenan Sanders 12/+9

 

Lehdistötilaisuuden kommentit:

 

Eetu Mäki, Loimu: “Pelattiin aika huonosti, ottelu ratksi siihen, että Ducks puolusti hyvin. Tämä oli meiltä huono peli”.

 

Ville Kattelus, Ducks: “Olen ihan tyytyväinen peliin, saatiin side out toimimaan. Passia voi heittää joka puolelle ja peli toimii. Tässä joukkueessa on kiva pelata ja kyllä me lähdemme kaikkia pelejä voittamaan.

 

Raision Loimu, valmentaja Aitor Barreros: “Olin mielestäni rauhallinen, en oikein ymmärrä miksi sain keltaisen kortin. Tämä ottelu ratkesi Ducksin hyvään puolustukseen, varsinkin libero oli todella hyvä.”

 

Vantaa Ducks, valmentaja Juho Rajala: “Totta kai olen tyytyväinen voittoon, mutta vielä enemmän lämmittää mieltä tapa, jolla se tuli. Meillä oli laadukas hyökkäyspeli ja pääsimme käyttämään koko arsenaalia. Kaksi erää oli tiukkaa, sen jälkeen olimme kuskin paikalla.

 

Vantaa Ducks

Tiedotus / Katarina Koivisto

Posted in Vantaa Ducks.