Carmody jatkaa ankkojen keskuslukkona

Carmody jatkaa ankkojen keskuslukkona

“Suomi on kun toinen kotimaa minulle”, toteaa myös Yhdysvalloissa hienon lentopallouran tehnyt Tommy Carmody. Hän jatkaa tulevalla kaudella Vantaa Ducksin keskitorjujana.

Korso ja Vantaa Ducks on Carmodyn mielestä hyvä paikka harjoitella ja pelata tässä ihmeellisessä maailmantilanteessa. Kun kausi päättyi kesken viime keväänä hänelle, kuten monelle muulle Vantaa Ducksin pelaajalle, jäi voimakas näyttämisen halu. Nyt pitää jatkaa siitä, mihin silloin jäimme, Carmody painottaa.

Hän kehuu ankkojen joukkuetta ja toteaa, että siinä on monta lahjakasta, nuorta pelaaja. Monilla on mahdollisuus kehittyä oikein hyviksi ja he tulevat etenemään hyvin, kunhan vain saavat lisää kokemusta. – Oma roolini on myös yrittää auttaa näitä nuoria eteenpäin. Itse olen kulkenut saman reitin ja kehittynyt nuoresta pelaajasta kokeneeksi pelaajaksi, 208 senttinen ja 27-vuotias keskitorjuja sanoo pilke silmäkulmassa.

Vantaa Ducksin keskitorjujana Carmody ei joudu kilpailemaan pelipaikastaan, sillä hänen lisäkseen tonttia hoitaa ainoastaan Lauri Lehtonen. Kilpailu olisi kuitenkin Carmodyn mielestä hyvästä, sillä se vie aina pelaajaa eteenpäin. – Nyt yritän omalta osaltani viedä koko joukkueen peliä eteenpäin. Olen kansainvälisesti käynyt läpi monenlaisia harjoitusohjelmia ja niistä on varmasti hyötyä, hän sanoo.

Hän myös uskoo ankkojen menestyksen mahdollisuuksiin tulevalla kaudella. – Toisaalta monet liigajoukkueet ovat käyneet läpi suuria muutoksia, joten on vaikea ennustaa miten käy.

Tommy Carmody pelasi VaLePan riveissä kausina 2016 – 2017 ja 2017 – 2018. Hän oli molempina VaLePa-kausinaan voittamassa niin Suomen Cupin kuin Mestaruusliigan mestaruuden. Vantaa Ducksiin hän liittyi tammikuussa 2020. Tommylla on kokemusta myös USA:n maajoukkueesta.

Valmentaja Juho Rajalan mielestä Carmodyn jatkamisella on iso merkitys ankoille.

– Hänellä oli paljon ottajia, mutta hän päätti jäädä meille. Tarvitsimme toisen keskitorjujan ja hyvällä sellaisella on iso vaikutus koko joukkueen peliin, Rajala sanoo. Rajala näkee Carmodyssa tärkeitä supertähden ominaisuuksia. Hän on iso uhka vastustajalle verkolla ja tuo siten omalle joukkueelle etua. Hän myös hyökkää ja syöttää hyvin.

Carmodyn tulo ankkoihin alkuvuodesta oli suuri syy siihen, että pelien suunta saatiin kääntymään voitolliseksi. Verrattuna viime kauteen Vantaa Ducks saa nyt enemmän tehoja hyökkäyspeliin. Hyvä keskitorjuja luo myös tilaa laitahyökkääjille, Rajala toteaa. – Ulottuvuus on Tommyn ehdoton vahvuus. Ei löydy montaa pelaajaa, jotka voisivat verrata itseään häneen.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Katarina Koivisto

Posted in Vantaa Ducks.