Atte Kyrölällä alkaa jo viides kausi ankkapaidassa

Atte Kyrölällä alkaa jo viides kausi ankkapaidassa

Lentopallon Mestaruusliigassa kärkipaikkoja tavoitteleva Vantaa Ducks saa edelleen nauttia kokeneen yleispelaajan Atte Kyrölän asenteesta ja monipuolisesta osaamisesta. Kausi 2021 – 2022 on yleispelaaja Atte Kyrölälle jo viides kausi pääkaupunkiseudun parasta lentopalloa pelaavassa Vantaa Ducksissa. Tuleva kausi näyttää onko joukkueen peli jopa Suomen parasta Mestaruusliigan tasolla. Kahdella aiemmalla kaudella ovat esitykset olleet sitä tasoa, että kaikki on mahdollista.

Atte kokee, että hän meni useammalla osa-alueella eteenpäin viime kaudella. – Joten eikai sitä voi olla kuin tyytyväinen. Nälkää kuitenkin jäi, kun kausi loppui tappioon. Vahvuudet multa löytyy monipuolisuudesta. Kehitettävää löytyy jokaiselta osa-alueelta, mutta ensimmäisenä tulee mieleen tilanteiden tunnistaminen, eli millaisia ratkaisuja teen missäkin tilanteessa.

Kokenut yleispelaaja Kyrölä jaksoi hyvin Koronan hankaloittaman kauden 2020 – 2021. – Ei ollut vaikeuksia motivoida itseäni. Tilanne oli sama kaikille, joten koin itseni onnekkaaksi, kun saatiin pelata ja harjoitella. Roppakaupalla saatiin päättyneestä kaudesta uskoa tulevaisuuteen, sehän on selvä. Muistaakseni oltiin toissa kaudellakin liigan kuntopuntarin kärjessä, kun Korona laittoi stopin kauden. Joten samaa tarinaa siinä kirjoitettiin ja kirjoitetaan ensi kaudellakin. 2017 tullessani Vantaa Ducksiin en tiennyt seurasta juuri mitään muuta kuin, että pelaajat tuntuvat viihtyvän seurassa. Taidan lukeutua niihin samoihin viihtyjiin, kun jo 5. kausi ankkapaidassa lähtee liikkeelle. Seura on hoitanut asiansa esimerkillisen hyvin, myös vaikeina aikoina.

Atte haluaa auttaa omalla panoksellaan joukkuetta voittamaan tulevalla kaudella viimeisen pelin.  – Se on yksi tavoitteistani. Täyspäiväisen työn ja ammattimaisen urheilun yhdistäminen toki asettaa omat haasteensa, mutta koen, että urheilu on antanut paljon myös työelämän puolelle. Kyynärpääni kuntouttaminen on sujunut hyvin ja aikataulussa. Elokuussa olisi tarkoitus päästä progressiivisesti takaisin lajin pariin.

Vantaa Ducksin valmentajavelho Juho Rajala kokee Atte Kyrölän roolin joukkueessa samana kuin viime kaudellakin. – Kokeneena pelaajana erityisesti asennepuolella hän tulee olemaan hyvä esimerkki nuoremmille pelaajille. Kokeneena valmentajana Rajala löytää Kyrölän pelistä edelleen kehitettävää. – Hyökkäyspuolella uskoisin, että hän voi vielä mennä eteenpäin. Enkä tietenkään sano, etteikö muillakin osa-alueilla voisi mennä eteenpäin, mutta juurikin hyökkäyspuolella näkisin sen suurimman kehitysmahdollisuuden. Rajala pohti Kyrölän sopimuksen varmistuttua kysymystä, että kaipaako joukkue vielä täydennystä? – Kyllä meillä tosiaan 1 – 2 pelaajalle olisi vielä tarve, mutta täytyy rauhassa katsella sopivia vaihtoehtoja. Joitain keskusteluja on käyty ja niitä jatketaan, jotta sopivan profiilin pelaaja vielä löytyisi.

Kyrölän sopimuksen varmistuttua voi ankkafani levollisesti käydä kausikorttiostoksilla. Heinäkuun edullinen hintaetu kannattaa käyttää hyödyksi. Säästyneet eurot voi käyttää syksyllä ottelun yhteydessä kahviomme maittaviin herkkuihin.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.