Armeijan harmaista passaamaan pinkkiä

Armeijan harmaista passaamaan pinkkiä

Vantaa Ducksin kakkospassari Tommi Mäkelä jatkaa ankkojen riveissä myös ensi kaudella. Santahaminassa asepalvelustaan suorittava Mäkelä toivoo kehittyvänsä pelaajana tulevalla kaudella.

Vuonna 2001 syntyneelle Mäkelälle viime kausi oli ensimmäinen liigatasolla. Ero treeneihin nuorten maajoukkueen kanssa Kuortaneen valmennuskeskuksessa oli melkoinen, Ducksin kanssa harjoittelun taso oli paljon kovempi, passari toteaa. “Ei siinä kuitenkaan mitään suuria yllätyksiä tullut, kun kausi oli eka liigassa niin en oikein osannut odottaa mitään”, Mäkelä sanoo.

Ankoissa nuori passari kertoo viihtyvänsä hyvin. Joukkuehenki on hyvä ja myös seura tuntuu hienolta, hän sanoo. Kun vielä tulos oli viime kaudella upea, niin kokonaisuus oli kaikin puolin Mäkelän mieleen. Hän toivookin, että joukkue yltää heti kauden alussa syksyllä samalle tasolle, kun edellisen kauden lopussa viime keväänä.

 

Ankkojen apuvalmentaja, passarilegenda Petteri Laurila, on Mäkelälle tuttu nuorten maajoukkueesta ja Kuortaneen treeneistä. Laurila on Mäkelän mielestä todella hyvä vahvistus Ducksin valmennukseen.

Jos Mäkelää ei kovinkaan paljoa pelikentällä viime kauden liigassa nähty, niin hän näkyi ja kuului sitäkin enemmän ankkojen vaihtonurkkauksessa. Siellä hän iloisesti ja sinnikkäästi kannusti joukkuetta, oli pelitilanne mikä tahansa. Mikä on salaisuus tämän peruspositiivisen suhtautumisen takana? “Olen koko elämäni suhtautunut asioihin myönteisesti ja olen iloinen persoona. Se auttaa elämässä monessa asiassa”, Mäkelä naurahtaa.

Vastaus kysymykseen, mitä hänestä tulee isona, on täysin linjassa myönteisen elämänkatsomuksen kanssa. Näkemystä tulevasta ammatista tai haaveita tulevasta lentopallourasta ei vielä ole. Mutta Mäkelä toteaa, että ainakin hän haluaa olla hyvä ihminen ja kaikkien kaveri.

Positiivisuuden lisäksi Mäkelä tekee salilla hyvällä moraalilla töitä ja meni viime kaudella paljon eteenpäin, päävalmentaja Juho Rajala toteaa. Hän toivoo Mäkelälle isompaa roolia tulevalla kaudella. Tosin vasta kausi ratkaisee, kuinka paljon peliaikaa tulee. “Viime kausi oli Mäkelän ensimmäinen liigassa ja se meni opetellessa. Tommi meni paljon eteenpäin, mutta niin nuoren  pelaajan pitääkin”, Rajala sanoo.

Passarin tärkein kehityskohde on aina passipeli, sitä asiaa pitää ajatella suoraviivaisesti. Sillä saralla Mäkelällä riittää vielä kehitettävää viime kauden edistysaskeleista huolimatta, valmentaja toteaa. Oudompaa olisi, jos joku pelin osa-alue olisi näin nuorella pelaajalla valmis. Rajalakin on varma siitä, että Laurila pystyy auttamaan joukkueen nuoria passareita eteenpäin.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Katarina Koivisto

 

Posted in Vantaa Ducks.