Ankoilla vastassa äijämäinen Marttila ja voitontahtoa uhkuva Hurrikaani

Ankoilla vastassa äijämäinen Marttila ja voitontahtoa uhkuva Hurrikaani

Lentopallon Mestaruusliigassa sarjakakkosena oleva Vantaa Ducks lähtee neljän ottelun voittoputkessa testaamaan Loimaan ylpeyden Hurrikaanin syyskunnon. Lauantaina 23.10. klo 17.00 Loimaan liikuntahallissa on ankoilla edessä vaikea rasti. Vantaa Ducks ei ole voitoilla juhlinut, kun saviseudun Mikasa-sulttaanit ovat olleet isäntinä. Viime kauden puolivälierien ratkaiseva voitto on suuri meriitti ankkapelaajien vyöllä, joka antaa uskoa, että voitto on kairattavissa loimaalaisen yleisömeren pauhun keskellä. Hurrikaani avasi kauden pistetilinsä keskiviikkona Raisiossa ja vieläpä kolmen pisteen arvoisesti. Yleispelaaja Luka Marttila näytti kovuutensa. Häntä säestivät elämänsä vedossa olleet Aleksi Muukkonen ja Antti ”Rane” Ropponen. Näiden tykittäjien pysäyttämiseksi on Oulunsalosta ponnistaneen valmentajaguru Juho Rajalan tehtävä kaikkensa ja vähän enemmänkin. Bussimatka Korsosta Loimaalle menee Rajalalta viimeisten taktisten oivallusten löytämiseen. Kovan kotipelivoittohistorian takia Hurrikaani lähtee tähän otteluun ennakkosuosikkina. Toki Ducksin pelaajien kasvanut itseluottamus ja puolustustahto saattavat karsia osan loimaalaisten äijämäisyydestä.

Hurrikaanin alkukausi on ollut omanlaisensa ”lievä kärsimysnäytelmä” joukkueen kannattajille. Loimaan torilla ei ole totuttu moiseen häviöputkeen. Metallia on pelaajien vitriineihin kertynyt ihailtava määrä, joten Hurrikaanin joukkueen ja valmentajan on varauduttava kausi kaudelta koviin odotuksiin. Valmentaja Heino tunnetaan määrätietoisesta työstä, johon hän käyttää pelaajien kanssa paljon aikaa ”pajalla”. Äijämäisen Marttilan lisäksi yleispelaaja Aleksi Muukkonen on ollut alkukauden vahva tekijä. Aleksilla kuten Lukallakin syöttö on myös murhaava. Joukkueen kannalta oli ilahduttavaa, että hakkuri Ropponen palasi tasolleen Raision Kerttulassa. ”Ranella” kaikki pelin osa-alueet kulkivat torjuntaa myöten. Puolustuksen jälkeiset hyökkäykset olivat vielä Raisiossa välillä heppoisia, mutta jos niihin saadaan lauantaiksi korjaus, niin vantaalaisilla on edessä hikinen lauantai-ilta.

Vantaa Ducks ei ole vielä tällä kaudella menettänyt pistettäkään. Hurrikaani on tähän asti kovin testi, johon joukkue joutuu. Ducks tunnetaan joukkueena, joka ei anna periksi. Sen huomasi myös TUTO Volley, kun ankat nousivat ensimmäisessä erässä pitkältä takamatkalta helpottavaan voittoon. Rajalalla on yksi ehdoton valtti lauantaina. Joukkueessa on leveyttä. Tuplavaihto on tällä kaudella merkittävä pelote, kun passari Tommi Mäkelä ja Nico Mäki-Valtari astuvat parketille. Nico ei kuvia kumartele, joten loimaalaisten sormiteipit ovat kovilla, kun Mikasa lävähtää Nicon lyönnistä yläkäsiin. Päävastuun hakkurin hommista on kantanut hienosti Alek Rastamo, joka joutuu todelliseen testiin loimaalaisessa huutomyrskyssä. On myös mielenkiintoista, miten Kalle Kattelus, Marko Määttänen ja muut ankkayleispelaajat venyvät äijämäisiin urotekoihin kuten Luka Marttila. Torjuntapuolella Ducksilla on kaksi hurjaa pelotetta – Lauri Lehtonen ja Keenan Sanders. Molemmat heittävät aikamoisen varjon Hurrikaanin kenttäpuoliskolle. Se olisi kuin entinen isäntä menisi Mellilän kirkonkylän puhelinkioskista soittamaan taksia. Libero Vuorinen ja passari Väänänen täydentävät upeasti voitosta voittoon lentäneitä ankkoja.

Ottelu tulee tietysti Ruudun kautta suorana lähetyksenä, jonka selostajana on lentopallojournalismin pariin palannut gurumainen Valtteri Arra.  Arra ja Rämö ovat kauden alussa tehneet upeita ennakkojuttuja Juutuubiin, joissa on myös ylistetty Rajalan veljeksiä. Nyt heille tarjoutuu mahdollisuus tavata nämä oulunsalolaiset mahtiveljekset ja pyytää heiltä nimikirjoitus.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.