Ankkojen uusi keskitorjuja yllätti myös itsensä

Ankkojen uusi keskitorjuja yllätti myös itsensä

 

Muutama vuosi kortteliseuroissa, viime kausi Lahden Salpiksen 2-sarjajoukkueessa ja tänä syksynä Vantaa Ducksin keskitorjujaksi. Iiro Seppälän lentopalloura on edennyt niin nopeasti, että hän on itsekin yllättynyt.

 

Ja yllättävistä asioista kun puhutaan 19-vuotias Iiro Seppälä painottaa, että kaikki yllätykset ovat olleet positiivista. Ankkojen joukkueessa hänet on otettu hyvin vastaan. Pelaajat ovat mukavia ja ottavat uuden tulokkaan huomioon, eikä olo ole missään vaiheessa tuntunut ulkopuoliselta. Ei vaikka muut ovat jo paljon kokeneempia.

 

Valmentaja Juho Rajalan soiton jälkeen Salpiksen 199-senttinen pelaaja päätti lähteä Vantaalle katsomaan mihin rahkeet riittävät.  – Motivaatiota kehittyä minulla on ja olen valmis treenaamaan kovaa. Vaikka onkin vähän yllättävää löytää itsensä Mestaruusliigan joukkueesta, niin nyt on mahdollisuus katsoa, miten pitkälle pääsen ja miten voin kehittyä, Seppälä sanoo.

 

Toki hän on myös realisti. Kokemusta puuttuu vielä kovemmista sarjoista ja kehitettävää löytyy jokaiselta lentopallon osa-alueelta. Mutta yrittämisestä se ei jää kiinni, liiketalouden opintonsa Lahdessa aloitteleva keskipelaaja vakuuttaa. – Uskon siihen, että opinnot ja lentopallo voidaan hyvin yhdistää, Seppälä sanoo.

 

Valmentaja Juho Rajalan mielestä on tärkeää, että Ducksin rosteriin saadaan mukaan myös kolmas keskitorjuja. Vaikka Seppälä ei vielä yllä porukan kahden muun keskitorjujan Lauri Lehtosen ja amerikkalaisvahvistuksen Keenan Sandersin tasolle, niin näistä keskitorjujista on hyvä ottaa mallia, Rajala toteaa.

 

– Iiro Seppälä on nyt treenannut kanssamme pari viikkoa ja kehitystä on jo selkeästi tapahtunut, hän menee koko ajan eteenpäin, joten kyllä tästä hyvää tulee, valmentaja sanoo.

 

Ja jos oli Seppälä yllättynyt tulevan kauden seurastaan niin yllättynyt on myös Rajala. Mutta reittejä hyväksi lentopalloilijaksi on monia, kaikkien ei tarvitse kulkea juniorimaajoukkueen kautta. Nyt Seppälää ajetaan sisälle joukkueeseen ja kolmen keskitorjujan kanssa harjoittelukin helpottuu, valmentaja toteaa. – Seppälä tulee hyvään paikkaan. Lauri Lehtonen on Suomen kärkeä keskitorjujana ja Keenan Sanders on jo USA:n B-maajoukkueessa, Rajala sanoo.

 

Keenan Sanderskin on jo saapunut Suomeen ja on mukana, kun Ankat 18-19.9. pelaavat Akaa-Volleyn järjestämässä Hunajaturnauksessa Toijalan Monarilla.

 

Vantaa Ducks

Tiedotus/Katarina Koivisto

Posted in Vantaa Ducks.