Ankkojen kauden ensimmäiset vieraspelit Rovaniemellä ja Oulussa

Ankkojen kauden ensimmäiset vieraspelit Rovaniemellä ja Oulussa

Lentopalloilun Mestaruusliigassa kauden voitolla aloittanut Vantaa Ducks pelaa lauantaina 9.10 Team Lakkapäätä vastaan Rovaniemellä ja 10.10 Ettaa vastaan Oulussa. Team Lakkapää aloitti kautensa Ettaa vastaan ja hävisi Pohjois-Pohjanmaan pääkaupungissa erin 3 – 0. Etta antoi kovan vastuksen ankoille Lumossa, mutta hävisi lopulta erälukemin 3 – 2. Vieraspeliturnee testaa sopivasti ankkajoukkueen syyskunnon. Ankkafanit odottavat sarjapisteitä tuliaisiksi niin Napapiiriltä kuin uuden karhealta Ouluhallilta. Tiedotustiimimme Lieksan toimiston reportteri Esa Parviainen on paikalla Ouluhallissa ja raportoi aikanaan Oulun ottelun kiihkeät tunnelmat journalistisen vivahteikkaasti ja tarkasti.

Team Lakkapäässä on vaihtunut niin valmentaja kuin iso osa pelaajista. Viime kaudella joukkue selviytyi Lapin Äijien tirolilaisasuissa puolivälieriin. Niissä Savo Volley näytti Lapin ylpeydelle piirongin ja kaapin paikan. Valmentaja Jukka Tuovinen vaihtui hondurasilaiseen Luis Salgadoon. Salgado on erityisesti savolaisille tuttu jo peliuraltaan, kun hän lempinimellä Allu pelasi Pielaveden Sammossa hakkurina Mestaruusliigaa. Lapin Äijien kovin kurko on hakkuri Fredric Gustavsson. Ruotsalaista Gustavssonia veikkaillaan jopa pistepörssin kärkeen. Kovan luokan roskapassien tappajasta on kyse. Siinä ankkojen torjunta kovilla. Toinen kovaluu on Miikka Lemola, joka yleispelaajan tontilla lähentelee jo 300 liigaottelun rajapyykkiä. Lapin Urheiluopiston Finnairin suurta lentokonehallia kaukaisesti muistuttava pyhättö on aina ollut Vantaa Ducksille vaikea pelipaikka. Vaikka Joulupukki viihtyy muorinsa ja tonttujen kanssa Napapiirillä, niin mitään ei ole lahjaksi luvassa.

Etta näytti vaarallisuutensa ja kovuutensa kauden avauksessa Lumossa. Ensimmäinen erä oli todellinen myrskyvaroitus. Jos peli on Ouluhallissa samalla tasolla, niin kyyti on Vantaa Ducksille kylmää. Michel Michelau näytti vaarallisuutensa ja teki Vantaalla jäätävät tehot. Michel on taattua yhdysvaltaistalaista pelaajalaatua, joka ei periksi anna. Kaikki laitetaan peliin ja vähän enemmänkin. Toivottavasti Rajala keksii dropit tämän yleispelaajan pysäyttämiseksi. Niko Haapakosken paluu Ettan kapellimestariksi jäntevöitti oululaisten pelinrakentelua. Keskipelaaja Niinivaara ja Väisänen näyttivät vaarallisuutensa. Nuutti Niinivaaran Hulkin kaltaiset tuuletukset eivät jättäneet Lumossa ketään kylmäksi. Eetu Pennasen paluu Ouluun on apua Ettalle. Pistepörssin kärkeä yleensä tavoittelevan yleispelaajataiturin lyöntivalikoima on Mestaruusliigan laajin. Slovakialaishakkuri Petras oli vielä kateissa Korson pelissä, mutta saattaa olla jo kova härkä Ettan kotiottelussa.

Rajalan veljekset lähtevät varmasti mielellään vieraskiertueelle, kun pääsevät koskettamaan jalkaterillään kotiseutunsa maaperää. Tuntee ovat näillä veijareilla varmasti pinnassa. Mika Rajalan käsivarresta löytyy nykyisin myös Vantaa Ducksin logo, mikä viestii somekenraalin sitoutumisesta ankka-aatteeseen, jonka arvoja ovat lämminhenkisyys, vastuullisuus ja sinnikkyys. Sinnikkyyttä myös vaaditaan molempiin peleihin, mikäli sarjataulukossa halutaan nousta kohon lailla.

Kauden avauspeli osoitti, että laajuutta löytyy Ducksin rosterista. Tätä laajuutta hyödynsi taktisesti erinomaisesti Juho Rajala.  Alek Rastamo näytti alkujännityksen jälkeen, että joukkueella on Jokelan ja Strugarin veroinen hakkuri. Nico Mäki-Valtari tuurasi muutamissa tuplavaihdoissa Alekia ja näytti miten pohjalaisen haiuksen voimalla painetaan Mikasa littanaksi Lumon parkettiin. Kaikki ankkayleispelaajat kävivät Etta-pelissä kentällä. Kalle Kattelus osoitti, että kesän harjoittelu ei ole mennyt hukkaan. Lyöntivalikoima on lisääntynyt. Voimaa on myös kuin pienessä gallialaisessa kylässä. Ankkojen keskitorjunta oli vahvaa Ettaa vastaan. Lauri Lehtonen oli tuttuna muurina, jota säesti Tommy Carmodyn korvannut Keenan Sanders. Esko Vuorinen pelasi vahvan liberopelin. Niin Joona Väänänen kuin Tommi Mäkelä pääsivät näyttämään passariosaamistaan avauspelissä. Kannattajilla on vahva usko vieraspelireissussa menestykseen.

Vieraskiertueen jälkeen jatketaan kotipelillä. Ducks isännöi TuTo Volleyta, joka on virkistävä uusi tuttavuus Mestaruusliigassa. Turkuhan oli aiemmin Suomen pääkaupunki ja kaupunki tunnetaan myös Suomen Pariisina. TuTo Volleyn tunnetuin pelaaja on Turun Ngapeth eli Ossi Rumpunen. Ottelu pelataan lauantaina 16.10 klo 17.00.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.