Ankkojen eläimelliset riennot päättävät runkosarjan

Lentopalloilun Mestaruusliigassa hienosti puolivälieriin itsensä taistellut Vantaa Ducks päättää runkosarjan kahdella vieraspelillä. Samalla tulee maaliskuun räntäsateita juhliva Suomi tutuksi. Keski-Pohjanmaan Kokkolassa vastaan asettuu 17.3. klo 18.30 runkosarjassa neljänneksi sijoittuva Tiikerit. Tiikerifanit pyrkivät varmaan haastamaan ankat pullasyöteillä, mutta Vantaa Ducksin määrätietoiset pelaajat osaavat varmasti keskittyä eläinkunnan raidallisen ihmeen kaatamiseen. Sunnuntaina Raision Loimu käveli joukkueen yli ja kapteeni Toni Kankaanpää noitui Hesarin haastattelussa ankkojen esitystä. ”Oma esitys hävettää”. Kokkolassa on mahdollisuus jälleen näyttää Ducksin kovuus ja haastaa Tiikerit kunnon taisteluun. Kauden kotiavauksessa Tiikerit kaatui komeasti ja varmasti samaa hakee ankkalauma perjantaina Hollihaan hornankattilassa.

Tiikerit on pitkin kautta hakenut vakiokokoonpanoa ja välillä joukkueen vaihtolaikat ovat kovilla. Päävalmentaja Jukka Mäkihannu ei pelkää heittää uusia miehiä laatikkoon, jos siellä oleva pelaaja ei onnistu. Paljon kauden alussa kohistu Steven Hunt on onnistuessaan pitelemätön, mutta huonona päivänä vaeltaa varjojen mailla. Hakkuri Antti Ropponen ei tällä kaudella ole vielä päässyt viime kauden veroiseen kuntoon. Passari Conor Eatonin passitarkkuudessa on välillä ollut hakemista. Joukkueen pelin selkäranka on Enderwin Herrera, joka on viime otteluissa välillä kärsinyt pienistä vaivoista. Tiikerit on kuitenkin otteluun lähdettäessä selkeä ennakkosuosikki. Luonnossa tiikeri on lihasta pitävä peto, joka pistelee suuhunsa päivässä jopa 20 kiloa lihaa. Se tarkoittaa noin kuutta ankkaa, joten mitenkään helppo iltapuhde ei Vantaan Ducksilla Kokkolassa ole edessä.

Kokkolan jälkeen suuntana ovat itäiset laulumaat, joiden erämaiden kätkössä sudet ulvovat ja vain uskaliaimmat lieksalaislähtöiset parviaiset uskaltautuvat syksyisin hyppimään mättäältä mättäälle päärynän kokoisten puolukoiden perässä. Joensuussa 18.3. vastaan asettuu Liiga-Riento, joka sijoittuu runkosarjassa viimeiseksi ja sillä on edessä liigakarsinnat. Rientoon on palannut passariksi Jari-Pekka Lund, joka on edelleen huippuiskussa. Passarihirmun leijasyöttö voi aiheuttaa painajaisia niin Nymanille kuin Miro Määttäselle. Kauden kaksi aiempaa kohtaamista ovat molemmat päättyneet Vantaa Ducksin voittoon. Riento haluaa varmasti voittaa kauden viimeisen pelin ja siten saada hyvän lähdön tuleviin karsintapeleihin. Maanantaina LEKA Volley oli kovilla Riennon kanssa, vaikka Riento hävisikin pelin.

Päävalmentaja Ismo Tuominen on virittämässä joukkuettaan tuleviin puolivälieriin ja jokainen peli ennen sitä on tärkeää. Loimu-tappio on jo unohdettu ja Tuominen haluaa varmasti päättää joukkueensa kanssa kauden voittoisaan vieraspelikiertueeseen. Tulevalla viikolla onkin sitten edessä kahdentoista vuoden tauon jälkeen jälleen puolivälierät. Vastustaja tuleviin peleihin selviää lauantaina illalla pidettävässä liigaseurojen puhelinkokouksessa. Niissä peleissä erät alkavat aina tilanteesta 0 – 0, joten kaikki on mahdollista ja jokaisen fanin kannusta tarvitaan. Kannattaa seurata Vantaa Ducksin kotisivuja ja Facebookia, jossa tiedotetaan tulevista puolivälieräotteluista. Ankat ovat puolivälierissäkin valmiita eläimelliseen taisteluun, tulee vastaan sitten millainen hirmumyrsky tahansa. Puolivälieristä mennään jatkoon kolmella voitolla.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.