Ankkaparvi laskeutuu lauantaina VaLePan nostalgiahumuun

Lentopalloilun Mestaruusliiga jatkuu Vantaa Ducksin osalta lauantaina 4.3. klo 17.00 VaLePan kohtaamisella Sastamalassa. VaLePa juhlistaa ottelua muistelemalla seuran ensimmäistä mitalia, pronssista vuodelta 1992. Ottelua mainostavasta nostalgisesta kuvasta eturivistä löytyy korsolaisille ja koko lentopalloilevalle maailmalle tuttu hymypoika, Petteri Laurila.  Petteri ”Petsku” Laurilan paitahan jäädytettiin vuoden alussa hienoin juhlallisuuksin Lumo-hallissa. Tilaisuudessa VaLePaa edusti Seppo Haavisto.

Päävalmentaja Sami Kurttilan valmentama pukkilauma on ollut läpi kauden kovassa iskussa. Samillahan on jo kokemusta kultaisesta mitalista Sun Volleyn ajoilta. Vyöllä on pukeilla tältä kaudelta jo Suomen Cupin voitto. Ankkojen kauden edellinen vierailu Vexve-Areenalla oli VaLePan nimimiesten näytöstä. Passarinero Mikko Esko pyörittää peliä monipuolisesti ja vakiokuusikosta löytyy joka paikalta huippukaveri. Keskitorjujista nousee esiin väkivahva Tommy Carmody, jonka lyönti- ja torjuntapeli on hienoa katsottavaa. Hakkuri Urpo ”Upi” Sivula on loukkaantumisensa jälkeen päässyt huippukuntoon ja pallo kuolee tehokkaasti. Yleispelaajista Olli Kunnarin lisäksi katse kiinnittyy Timo Jokiseen ja hänen ilmiömäiseen pomppuunsa. Eläinkunnan reviiritaisteluissa ei ankoista yleensä ole vastusta sarvistaan tunnetuille pukeille. Tietysti on tunnustettava, että eivät pukit sorkillaan ole kaksisia uimaan. Toki kaikki on mahdollista, koska jokainen Sastamalassa pelattava erä alkaa tasatilanteesta 0 – 0. Myös viides erä.

Vantaa Ducksin hospitaalihelmikuu hellitti jo Loimaalla Hurrikaania vastaan. Toni Kankaanpää ja Alpár Szabo nähtiin jälleen pelaavassa kuusikossa ja Hurrikaani laitettiin fiksulla lentopallolla tosi ahtaalle. Vaikka peli kääntyi Hurrikaanin 3 – 1 voittoon, lupasi peliesitys hyvää runkosarjan loppupeleihin. Ehkäpä päävalmentaja Ismo Tuomisen kaipaama kirsikkakin saadaan kakun päälle.  Vantaa Ducks on edelleen kiinni pääsystä runkosarjan jälkeisiin ratkaisupeleihin. Ismo Tuominen janoaa pelaajien kanssa varmasti kauden loppupeleistä lisää voittoja. Mitään jokavuotista herkkua ei korsolaisille ole ollut pääsy ratkaisupeleihin. Loimaan pelissä ilahdutti ankkojen parantunut vastaanotto ja sitä kautta keskeltä päästiin pelaamaan paljon totuttua enemmän. Vastaanottospesialisti Heikki Nyman liberona saalisti Loimaalla jopa ensimmäisen LähiTapiolapisteensä. Puolustavana liberona pelasi Loimaalla Patrik Ovaska.

VaLePa-pelin jälkeen alkaa runkosarjan loppukiri. Keskiviikkona 8.3. Lumo-halliin saapuu Etta ja 12.3. sunnuntaina Lumoon tulee Raision Loimu. Nämä ovatkin runkosarjan osalta viimeiset kotipelit ja molemmat ovat sijoitusten kannalta äärimmäisen tärkeät. Runkosarja päättyy kohtuullisen eksoottiseen vieraspelikiertueeseen. Ensin pelataan Kokkolassa Tiikereitä vastaan ja seuraavana päivänä Joensuussa Liiga-Rientoa vastaan. Matkustamista tulee hiukan enemmän kuin lääkäri määrää. Ankoilla on syytä välillä taukopaikoilla vetää kunnon räpyläjumppaa.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.