Ankkamainen Hospitaalihelmikuu kääntyi iloksi ja voittotanssiksi, 3 – 1 (25 – 22, 17 – 25, 25 -19, 25 – 23)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa on menossa tiukka otteluruletti. Sunnuntaina 5.2. klo 17.00 alkaneessa taistossa kohtasivat Vantaa Ducks ja Rantaperkiön Isku. Kauden aiemmat kaksi kohtaamista ovat molemmat kääntyneet ankkalauman voitoksi. Tänään pari avainpelaajaa oli  sivussa ankoista, mm. kapteeni Toni Kankaanpään titteli oli penkillä tänään kuiskaaja. Eli shamaania jäljittelevä rooli. Yleensä kapteenina oleva Toni Kankaanpää palkittiin tänään TUL:n toimesta vuoden 2016 parhaana lentopalloilijana. Otteluisäntänä oli tänään Suomen Vibrakone Oy. Aikamoista täryttämistä välillä kentällä nähtiinkin. Palloa haettiin jopa katsomosta tai pukuhuonekäytävältä. Yleisöä oli Runebergin ja hyvän ottelutapahtuman kunniaksi paikalla 354 katsojaa. Ducksin fanit palkittiin komealla voitolla, joka osoitti koko joukkueen laajan ringin voiman. Kinesioteippiä myös kului kiitettävästi ennen ottelua, kun alan maaginen taitaja Satu Lehto kursi miehistön kasaan.

Ensimmäinen alkoi ankkojen komennossa. Nopeasti Isku pääsi mukaan ja tilanteessa 10 – 11 päävalmentaja Tuominen otti erän ensimmäisen aikalisän. Ducksin penkillä mm. Kankaanpää ja Szabó lievästi toipilaina. Mäkisen lyötyä ankkojen käsistä kauaksi mentiin tekniselle tilanteessa 13 – 14. Kovaa täryttämistä nähtiin ja taistelupalloja. Kun Mäkisen jujua ei saatu kaivettua, niin Tuominen otti aikalisän tilanteessa 16 – 18. Joel ”Jobu” Laakson ässän pudottua juuri ja juuri sisälle otti päävalmentaja Heino Iskun ensimmäisen aikalisän tilanteessa 20 – 20. Laakso jatkoi syöttöruudussa. Vallinin torjuttua pallon iskulaisen varpaille otti Heino toisen aikalisän tilanteessa 23 – 20. Miro hoitaa hienosti ensimmäisen eräpallon ankoille ja erä kotiin 25 – 22. Erässä nähtiin ankoilta todellisia taistelupalloja, jotka lupasivat jatkoerille hyvää.

Toinen erä alkoi vieraiden tahdilla. Tuominen otti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 4 – 8 Marko Määttäsen lyötyä sivusuksen. Sitten Lassi Nurmisen syöttövuorolla Ducks aloitti kirin ja Heino oli pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 8 – 9. Ennen tilannetta 8 – 10 nähtiin iskulaisten uskomattomia hakuja. Kun seuraavassa pallossa Vallin torjuttiin, oli tilanne jälleen 8 – 11. Laakson syötettyä ässän Heino otti aikalisän tilanteessa 11 – 11. Teknistä ennen nähtiin jälleen todellinen taistelupallo, joka päättyi Iskun torjuntaan ja tilanne 12 – 14. Tilanteessa 16 – 18 Magyar tuli Laakson tilalle ja Miro Määttäsen lyötyä kuutospaikalta Iskun yhden miehen torjuntaan otti Tuominen erän toisen aikalisän tilanteessa 16 – 19. Loppuerä oli Ducksin virheiden täyttämää ja Isku otti helposti erän lukemin 17 – 25. Kalle Kattelus tuli erän lopussa Marko Määttäsen tilalle.

Kolmas erä alkoi ankkamaisella ilotulituksella. Siinä räpylät liikkuivat ja kaislikko kuhisi. Heino otti aikalisän tilanteessa 6 – 3. Tekniselle mentiin ankkojen upean esityksen jälkeen tilanteessa 14 – 8. Kuiskaaja, ex-shamaani Kankaanpää kiersi teknisen aikana pelaajalta pelaajalle. Kun Miro Määttäsen lyönti kuutospaikalta meni kaksikymmentäneljä senttiä leveäksi, otti Tuominen aikalisän tilanteessa 18 – 14. Ducksin Marko ja Miro Määttänen olivat erän hahmoja. Erä päättyi Sakari Mäkisen lyöntiin puolapuille asti lukemiin 25 – 19.

Neljäs erä oli tasaista vääntöä, mutta vähän ennen teknistä, Tatu Härkösen syöttövuorolla Isku nykäisi kahden pisteen johdon 12 – 14. Vallinin epätiikeri ei onnistunut ja Isku johtoon 13 – 15. Külaotsin lyötyä umpihankihenkisen suksen Tuominen kutsui joukot kasaan tilanteessa 13 – 16. Marko Määttäsen käsittelyvirheen jälkeen tilanne oli jo 16 – 20 ja Tuominen otti erän toisen aikalisänsä. Ankkojen loppukiri pääsi vauhtiin ja Heino oli pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 22 – 23. Loppukiri vain kiihtyi ja ennen ottelupalloa 24 – 23 Heino otti erän toisen aikalisänsä. Erä heti kotiin komeasti numeroin 25 – 23.

Otteluisäntä Suomen Vibrakone Oy:n Juha Haavisto palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Joel Laakson ja Rantaperkiön Iskusta Sakari Mäkisen.

LähiTapiolapisteet:

3 pistettä Joel Laakso, Vantaa Ducks

2 pistettä Miro Määttänen, Vantaa Ducks

1 piste Sakari Mäkinen, Rantaperkiön Isku

Ottelun parhaat pistemiehet:

Vantaa Ducks: Miro Määttänen 26/+16, Marko Määttänen 16/+6, Karl Külaots 12/+3

Rantaperkiön Isku: Sakari Mäkinen 24/+18, Tatu Härkönen 14/+11, Kasimir Vuorinen 10/+6

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Passari Joel Laakso, Vantaa Ducks

”Tiukka vääntö. Isku puolusti hyvin. Välillä tehtiin tyhmiä virheitä. Kun oli momentum, niin tehtiin syöttövirheitä. Neljäs käännettiin komeasti Kallen syöttövuorolla meille. Mirolla oli hevospotkupitoinen päivä. Oli kiva aloittaa tänään passarina. Voitto osoittaa joukkueemme laajuutta”.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

”Ylivoimaisesti tämän joukkueen isoin voitto tällä kaudella. Hei hellurei ja minkälaisen viikon jälkeen. Kaikki täytyi taustalla tehdä, että saatiin kaivettua iskukykyinen joukkue kentälle. Jobu teki sen mitä pitkin. Kun lopussa oli tehtävänä passata Mirolle, niin Jobu passasi Mirolle. Eli kurinalaista peliä. Joukkue voi myös onnistua ilman Kankaanpäätä ja tämä oli siitä osoitus. Myös Szabó oli sivussa tänään. Markolle tuli hieno onnistuminen. Ja Nymanin Heikki, kolmekymmentäkuusi vastaanottoa ja millä tehoilla. En kyllin osaa kaveria kehua. Pohkeet välillä kramppasi, mutta kaveri hoitaa ruutunsa”.

Yleispelaaja Sakari Mäkinen, Rantaperkiön Isku

”Aika deja vu –peli. Toisessa erässä saatiin pelimme kuosiin. Neljänteen erään Tapio Toiviainen toi virtaa. Neljäs oli lähes loppuun saakka meidän hallussa. Ei saisi sulaa, kuten me sulimme erän lopussa. Ei vain saatu palloa kuolemaan. Aggressiivisuus puuttui”.

Päävalmentaja Jussi Heino, Rantaperkiön Isku

”Ei saatu oikein missään vaiheessa peliä kunnolla käyntiin. Mieli pitäisi saada edes virkeäksi, niin väsyneet tassut liikkuisivat silloin paremmin. Tasaista oli, mutta oli selkeä pettymys, että ei saatu voittoa”.