Ankkalauma ottaa Suomen ”Cuppia” Hurrikaanin kanssa

Suomen Cupin puolivälieräpelit pelataan kahden ottelun systeemillä. Vantaa Ducksin vastus on kovinta mahdollista laatua, Hurrikaani, joka kohdataan ensin Loimaalla 9.11. klo 18.30 alkavassa ottelussa. Oikeastaan seuraava puolitoista viikkoa on ankoille yhtä lentoa Hurrikaanin silmässä. Sunnuntaina 13.11. Vantaan Korson Lumo-hallissa pelataan Suomen Cupin puolivälierien toinen ottelu. Isänpäivän kunniaksi isä pääsee sisälle kympillä alle kahdentoista vuoden ikäisen lapsen kanssa ja kaupan päälle tulee vielä kahvioon kahvikuponki. Keskiviikkona 16.11. tanner tömisee jälleen Lumo-hallissa, kun Hurrikaani tulee vieraaksi, mutta silloin taistellaankin Mestaruusliigan tärkeistä sarjapisteistä. Vastakkain ovat kaksi Mestaruusliigan kärkijoukkuetta.

Loimaalla pelattavaan otteluun selkeänä suosikkina lähtee Hurrikaani. Hurrikaani on voittanut tällä kaudella kaikki ottelunsa eränumeroin 3 – 0. Hurrikaanin miehistö vilisee kovia tähtinimiä, joista ylimpänä ovat veljekset Oivanen. Mikko on piinkova hakkuri, jonka pysäyttäminen on Vantaan Ducksin torjunnalle todellinen haaste. Matti on valioluokan keskitorjuja, jonka aloitussyöttö on onnistuessaan lähes nostamaton pommi. Patrik Ovaska, Miro Määttänen ja Toni Kankaanpää saavat ankkalauman hihahemmoina kaivaa kaikki taitonsa esiin, jos mielivät nostaa pelivälineen passari Bálint Magyarille kulhoon. Hurrikaanin yleispelaajat ovat myös kovaa luokkaa ja Luke Smith on heistä selkeästi tulivoimaisin. Häntä haastavat monipuolinen Tomi Mutka ja maajoukkueessakin esiintynyt Eemeli Kouki. Libero Jesse Mäntylä on kokeneena liberona arvokas pala Hurrikaanin palapelissä. Mäntylästä voi todeta, että hän on todellinen marjanpoimija. Hurrikaanin passarina pelaa Harrison Peacock. Hän on osoittanut jo alkukauden peleissä taitoja, joiden varaan voidaan Loimaalla rakentaa myös Suomen Cupissa menestystä.

Vantaa Ducks voitti Suomen Cupin ensimmäisellä kierroksella Raisiossa Loimun selkeästi 0 – 3. Ankkojen Mestaruusliigan pelit alkoivat voittoputkella, jonka VaLePa katkaisi lauantaina Sastamalassa. Nyt pelattava kolmen ottelun Hurrikaani-putki antaa päävalmentaja Ismo Tuomiselle mahdollisuuden kehittää jälleen eteenpäin Vantaa Ducksin peliä. Vastassa on niin piinkova vastustaja, että yhtäkään palloa ei helpolla voiteta savimaan kuninkailta. Passariankka Bálint Magyar Mestaruusliigan lokakuun pelaajana haastaa verkon toisella puolella pelaavan Peacockin. Bálintilla on käytössään tulivoimaiset laitapelaajat, jotka mielellään tykittävät Mikasasta ilmat pihalle. Magyarin kämppäkaveri Alpár Szabo nauttii myös lokakuun parhaan pelaajan tarjoilusta. Muutenkin koko Ducksin keskitorjujaosaston siirtopaterit antavat vaikkapa Matti Oivaselle sopivia liikunnallisia ja torjunnallisia haasteita.

Samalla kun jännitämme keskiviikon Cup-pelin tuloksia, niin nyt jo kannattaa laittaa kalenteriin niin sunnuntain Cup-peli Hurrikaania vastaan klo 17.00 sekä keskiviikon 16.11. klo 18.30 pelattava Mestaruusliigan peli. Se on samalla hyväntekeväisyyspeli, jossa Brother Christmas kerää varoja hyväntekeväisyyteen. Osa lipun tuotosta myös lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Tapahtumasta kerromme tarkemmin tulevassa peliennakossa.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.