Ankat voitonkiimassa Rantaperkiön Iskun kimppuun

Muokattu 22.11.2017 klo 12.44

 

Lentopalloilun Mestaruusliigassa vain yhden voiton saalistanut Vantaa Ducks hakee kauden toista voittoaan. Keskiviikkona 22.11. Pyynikin palloiluhallissa isäntänä toimii Rantaperkiön Isku ja ottelu alkaa kello 18.30 paikallista Pirkanmaan aikaa. Ottelu tulee myös suorana Ruutu+ -palvelusta: https://www.ruutu.fi/stream/3115134 ja siten Vantaa Ducksin fanit voivat jännittää ottelua kotisohvaltaan. Ottelu on äärimmäisen tärkeä Vantaa Ducksilla, jonka alkukausi on ollut monessa mielessä vaikea. Vain yksi voitto on takana ja se otettiin Tiikereistä reilun viikon takaa. Viimeisin vierasottelu Kuopiossa lauantaina päättyi kotijoukkue LEKA Volleyn voittoon erälukemin 3 – 1.

Rantaperkiön Iskun kuluva kausi on korkeimmalla sarjatasolla neljäskymmeneskolmas kausi. Pelattuja otteluja Iskulla on enemmän kuin millään muulla joukkueella. Isku voitti kotonaan edellisessä pelissään viime vuoden hopeajoukkueen Hurrikaanin, joten ankat saavat virittää kiimansa äärimmilleen, jos voitto halutaan Pyynikillä kairata. Otteluun tuo erityistä mielenkiintoa se, että pitkään Korsossa pelannut Karkkilan kapellimestari Joel ”Jobu” Laakso pelaa nyt Iskun passarina. Joel varmaan haastaa ankkojen kenttäpuolustusta peipeillään. Toinen, myös korsolaisille tuttu passarivelho, löytyy Iskun paidasta eli Mauri Kurppa. Iskun kovin iskijä on ehdottomasti Matti Hietanen, joka on tällä kaudella pelannut sekä hakkurin että yleispelaajan tontilla. Tavaraa Matille tulee enemmänkin kuin laki määrää, mutta Hietasella on kokemusta niin maajoukkueesta kuin ulkomaan ammattikentiltä. Iskun päävalmentajana on Järvenpään Blues Volleyn kasvatti Oskar Muurinen. Isku on sarjassa kahdeksantena ja kuudessa sarjapisteessä. Vantaa Ducks on sarjassa kymmenentenä ja tilillä on neljä sarjapistettä. Ottelun merkitys ei voi liioitella. Kolme sarjapistettä on jaossa ja ne varmasti maistuisivat niin Ducksille kuin Iskulle.

Vantaa Ducksin kausi on sävellajiltaan toistaiseksi ollut mollivoittoinen. Voitonkiimaa ja asennetta tarvitaan joukkueelta, joka lähti sarjakauteen kunnianhimoisin tavoittein. Joukkueen suurin haaste Kuopiossa oli vastaanotto ja jatkopallojen tappaminen. Rantaperkiön Iskun kanssa kohtaamiset ovat olleet yleensä tasaista vääntämistä, joten yllätys ei olisi, vaikka Pyynikillä taisteltaisiin viisikin erää. Vastaanoton lisäksi ankkojen on saatava lisää onnistumisia hyökkäyspäässä. Passari Bálint Magyarin paluu sairaslomalta takaa hyvästä vastaanotosta monipuolista hyökkäyspeliä, joten Iskun torjunnalla voi keskiviikkona olla hikinen iltapuhde. Kuka ankkaparven hyökkääjistä ottaa johtajuutta pallojen tappamiseen selviää keskiviikkoiltana.

Iskun kohtaamisen jälkeen Vantaa Ducks saa vieraakseen kotihalliinsa Vantaan Korson Lumoon Akaa Volleyn lauantaina 25.11. Ottelu alkaa kello 17.00. Akaa Volley haki Kokkolasta sunnuntaina tärkeät kaksi sarjapistettä ja meni sarjataulukossa vantaalaisten ohi.

Vantaa Ducks
Tiedotus/Pekka Krook

 

Posted in Vantaa Ducks.