Ankat lauantaina Tiikerijahtiin Kokkolan Hollihakaan

Ankat lauantaina Tiikerijahtiin Kokkolan Hollihakaan

Lentopalloilun Mestaruusliiga jatkuu lauantaina 13.11. klo 17.00 Vantaa Ducksin osalta Kokkolassa. Vastaan asettuu viime pronssijoukkue Tiikerit. Ankat hakevat viime kauden hävitystä pronssiottelusta revanssia. Tiikerit ja Vantaa Ducks ovat sarjataulukossa 13 pisteessä, joten ottelu on todella tärkeä molemmille joukkueille. Voitolla tuntuma sarjan kärkikolmikkoon säilyisi. Tiikerit on aina ollut vahva kotonaan, joten tähänkin otteluun Mikko Keskisipilän suojatit lähtevät ennakkosuosikkina. Tällä kaudella Tiikerit on kukistanut Lakkapään kaksi kertaa ja kerran niin Hurrikaanin sekä TUTO Volleyn. Edellisestä kotiottelusta Loimua vastaan Tiikerit nappasi yhden sarjapisteen viisieräisestä väännöstä. Keskisipilä luonnehtii Ducksia ”mielenkiintoiseksi vastustajaksi. Joukkue puolustaa erittäin hyvin, on yhtenäinen ja fiksusti pelaava. Me olemme myös hyvin puolustava joukkue, joten odotettavissa on pitkiä palloralleja”.

Tiikereiltä viime kauden joukkueesta lähti pois ykkössyömähammas, Jiri Hänninen, VaLePaan. Passarivelho Anton Välimaa siirtyi Akaa-Volleyn rosteriin. Hyvin on valmentaja Keskisipilä saanut uudistuneen joukkueensa pelaamaan. Joska Försti on passarina esiintynyt vakuuttavasti. Tiikerit on yhtenäinen joukkue, josta puuttuu Kokkolan yöelämässä ja Keski-Pohjanmaan parrasvaloissa poseeraavat tähdet ja sankarit. Antti Leppälä on kestotiikeri, jota on keskiverkolla vahdittava tarkasti. Yleispelaaja Jere Mäkinen on kuntoutunut, joten yleispelaajaosastolla riittää nyt leveyttä. Oskari Keskinen on joukkueen luottohakkuri. Jere Mäkinen odottaa innolla Ducksin kohtaamista. ”Rastamo on kantanut suurta hyökkäysvastuuta. Hakkuri on saatava kuriin”.

Vantaa Ducks esitti tiistaina Hurrikaania vastaan lupaavia otteita. Oli jopa enemmän kuin lähellä, että joukkue olisi voittanut Hurrikaanin neljässä erässä. Viisieräiseksi venähtänyt ottelu päättyi lopulta Hurrikaanin voittoon.  Mikäli peli pysyy Kokkolassa samalla tasolla kuin tiistaina Lumossa kahdessa ensimmäisessä erässä, on Tiikerit helisemässä. Ankat pelasivat kaksi ensimmäistä erää lähes virheettömästi ja Jussi Heinon sanoin, ”vastustaja on silloin aina nesteessä”. Syöttövastaanottopelaaminen on oltava Ducksilla korkealla samoin hyökkäysten päättäminen. Tiikereiden hyökkäystehot on saatava alas, jos sarjapisteet halutaan tuliaisiksi mukaan Korsoon. Keenan Sanders oli tehoilla 13/+12 kovassa vireessä tiistaina ja häntä säesti hyvin Lauri ”koppikone” Lehtonen. Torjuntapuolen on myös pelitettävä Hollihaan hikisessä illassa.

Kokkolan vieraspelin jälkeen joukkue vetää muutaman päivän henkeä ja keskiviikkona 17.11. on vieraspeli Raision Kerttulassa Loimua vastaan. Sitten joukkue saa kaipaamansa harjoitustauon ja seuraava kotipeli on 27.11. Lakkapäätä vastaan. Siihen otteluun tulevat VIP-liput myyntiin ensi viikon alussa. Samoin ensi viikon alussa käynnistyy kannattajillemme suunnattu kampanja, jossa on jälleen kannatustauluun myytävänä kultaista, hopeista ja pronssista näkyvyyttä.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.