Ankat haastaa VaLePan Euroopan huipulta

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducksilla on keskiviikkona 13.12.2017 Vantaan Korson Lumo-hallissa mahdollisuus mittauttaa tasonsa VaLePaa vastaan. Peli alkaa kello 18.30 paikallista Korson aikaa. VaLePa on viime kauden Suomen mestari ja pelaa tällä hetkellä Euroopan korkeimmalla tasolla Mestareiden liigassa lohkovaiheessa. Mestaruusliigassa joukkue on toisena ja Vantaa Ducks on kymmenentenä. VaLePa on keskellä kovaa otteluruuhkaa ja Vantaa Ducks on puolestaan saanut rauhassa hioa harjoituksissa pelikuvioitaan reilu viikko sitten tappioon päättyneen Sampo-pelin jälkeen. Lisäksi ankkojen ympärillä on pyörinyt pieni huhumylly mahdollisesta uudesta pelaajasta. Moni paatunut huippulentopallon ystävä on vakuuttanut, että kyseessä ei ole uutisankka.

VaLePa on todellinen happotesti ankkalaumalle, jonka ei otteluun tarvitse lähteä ennakkosuosikkina. VaLePan kapellimestarina on huippuvireessä oleva passarivelho Mikko Esko, joka on siivittänyt Ford Store Levoranta SASTAMALAn heti ensimmäisessä Mestareiden liigan lohkovaiheen ottelussa voittoon. Jo pelkästään Mikko Eskon häikäisevien passien ansiosta kannattaa tulla keskiviikkona Lumon lauteille. Nimet Olli Kunnari ja Kurun Giba eli Urpo Sivula eivät jätä lentopallon ystäviä kylmäksi. Liberona häärii joukkueessa todellinen hihatieteen maisteri Florian Ringseis. VaLePan keskimiehet ovat eurooppalaisessakin mittakaavassa kovaa luokkaa. Markus Kaurto on tontillaan lisäksi Suomen maajoukkueen vakioesiintyjiä. Päävalmentaja Sami Kurttila on tuonut VaLePan tekemiseen meininkiä ja tuntuu, että vain taivas on rajana näille pallojonglööreille.

Salon Viestin entinen passarivelho Ismo Tuominen on hankkinut vyölleen Mestaruusliigassa jo reilut viisisataa ottelua päävalmentajana. Tällä kaudella Tuominen on jälleen kokenut ikimuistoisia hetkiä ja kassakaappimaisen rauhalliselta Tuomiselta on vaadittu pitkää pinnaa ja uskoa joukkueen pelin puhkeamiseen kukkaan. Rankan alkukauden jälkeen on kotijoukkueella edessä neljän peräkkäisen kotiottelun putki, niistä kolme ennen jouluun rauhoittumista. Sampo Volleylle hävityn ottelun jälkeen Tuominen totesi, että ”olisi ollut tärkeitä jatkopalloja, jos olisi päästy lyömään”. Keskiviikkona on isossa roolissa vastaanotto- ja puolustuspeli, jotta hyökkäyspelissä päästää palloa lyömään hyvistä paikoista VaLePan betonimaista torjuntaa vastaan. Ankkojen passarit Magyar ja Deliu eivät ole vielä Mikko Eskon tasolla, mutta haluavat varmasti näyttää verkon toiselle puolelle, että kyllä mekin osaamme lyhyessä ajassa pohtia monia asioita. Vantaa Ducksin hyökkäyksessä on riittävää potentiaalia, kunhan peli saadaan loksahtamaan Tuomisen haluamalla tavalla. Kassakaapin avaukseen tarvitaan oikea numerosarja. Keskiviikkona selviää onko numerosarja Iskan hyppysissä.

VaLePan jälkeen jatketaan heti lauantaina sarjaykköstä Ettaa vastaan. Ottelu alkaa Lumossa klo 17.00. Ottelu näkyy myös Ruutu+-palvelun kautta, mutta lentopalloiluhan on parasta paikan päällä. Keskiviikkona 20.12. pelataan vuoden 2017 viimeinen ottelu, kun Vantaan Korsoon saadaan vieraaksi Rantaperkiön Isku Suomen Tampereelta. Ottelu alkaa talviaikaan klo 18.30.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.