Ankat aloittavat uuden vuoden sata lasissa – me lähdemme Pohjois-Karjalan kautta Keski-Pohjanmaalle

Ankat aloittavat uuden vuoden sata lasissa – me lähdemme Pohjois-Karjalan kautta Keski-Pohjanmaalle

Lentopalloilun Mestaruusliigassa runkosarjan kahdeksantena oleva Vantaa Ducks aloittaa uuden vuoden 2022 kahden vierasottelun kiertueella. Vuoden ensimmäisenä päivänä ankat kohtaavat sarjan viidentenä olevan Karelian Hurmoksen Joensuussa klo 17.00 alkavassa ottelussa. Vuoden toisena päivänä on edessä vierailu Kokkolassa Hollihaan liikuntasalissa. Sarjassa kolmantena oleva Kokkolan Tiikerit isännöi klo 17.00 alkavaa ottelua. Vantaalaisille ankoille maakuntamatkailu on myös oiva murretesti. Joensuussa eteen tulevia sanoja ovat mm. ”lohjakka”, ”jaarikka”, ”väleen”, ”vatkuttaa” tai ”hotsia”. Jos Juho Rajala toteaa Matti Alatalolle ennen ottelua, että ”mie hotsin sarjapisteitä”, tämä tarkoittaa, että haluan sarjapisteitä. Hollihaassa eteen saattaa tulla seuraavia sanoja: ”jalaka”, ”peltua”, ”makkaa”, ”talosa” ja ”pimiä”. Jos Mika Rajala haluaa Hollihaassa kahvia, niin oikea sana on ”kahavi”.

Hurmos on Tiikereiden kanssa ehdottomia kauden yllättäjiä. Matti Alatalo on virittänyt Hurmoksesta voittavan joukkueen. Toki joukkueen kahdesta viimeisestä ottelusta on tullut tappiot niin Savo Volleyta ja kuin Tiikereitä vastaan. Joulutauolla hurmoslaiset ovat heittäneet kaikki arkihuolensa pois ja tulevat otteluun voitontahtoisina. Jere Heiskasesta on kasvannut joukkueen Kingi, joka painaa ottelusta toiseen kovilla tehoilla. Jereä säestää Eetu Häyrinen ja Markuss Cielavs ja Matias Korhola. Joukkueesta ei oikeastaan heikkoa lenkkiä löydy, joten Ilo saattaa elää jälleen vahvana uuden vuoden ensimmäisenkin pelin jälkeen.

Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä on vienyt Tiikereiden pelin aivan uudelle tasolle. Tiikereiden toimiston kassakaapissa on hyvän lentopallon resepti Tommi Tiilikaisen ajoilta. Mikko on tuon kaavan opetellut ja kehittänyt sen entistä paremmaksi. Joukkue pelaa sille sopivaa peliä. Oli se sitten pallon tökkimistä tai tuuppaamista, mutta sarjataulukko ei valehtele. Joukkue on tätä menoa sarjan kärjessä runkosarjan päätteeksi. Joukkueen ehdottomasti kirkkaimmat tähden ovat Oskari Keskinen, Joska Försti ja Antti Leppälä. Vaihtonurkasta voi kenet tahansa heittää kentälle ja peli ei juurikaan notkahda. Passareita tuntuu välillä olevan kentällä kuusi kappaletta. Tökkimisen lisäksi palloa lyödään kuin vierasta sikaa Kalajoella. Hakkuri Keskinen takoo yläkäsistä komeita pisteitä.

Vantaa Ducksin kirkkain tähti on syyskauden jälkeen Mestaruusliigan ykköstähdistöön valittu Lauri Lehtonen. Hän on todellinen pelote verkolla. Vastustajan hyökkääjien sukat pyörivät pelosta jalassa levottomasti. Alek Rastamo on hakkurin paikalla osoittanut hienoja otteita. Esko Vuorinen liberona on vastaanoton ja puolustuksen Herra ja Hidalgo. Menevä saa olla ylpeä tästä Mikasan kesyttäjästä. Toivottavasti joukkue on saanut joululomalla hoidettua pikkuvaivat pois ja maakuntakierroksella voidaan heittää kuka tahansa ankka kentälle. Ducksin syyskauden toiseksi viimeinen peli antoi myrskyvaroituksen niin Hurmokselle kuin Tiikereille. VaLePa kaatui komeasti kauden upeimmalla esityksellä.

Maakuntamatkailun jälkeen päästään seuraavaksi pelaamaan kotiottelu legendaariselle Helsingin Urheilutalolle. Koronarajoitusten vuoksi 8.1.2022 klo 18.00 alkava ottelu Raision Loimua pelataan ilman yleisöä.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.