Akaa-Volleyn loppiaisena kaatanut Vantaa Ducks testaa lauantaina Euroopankin kentillä menestyneen mestarisuosikin päivän vireen. 

Akaa-Volleyn loppiaisena kaatanut Vantaa Ducks testaa lauantaina Euroopankin kentillä menestyneen mestarisuosikin päivän vireen. 

 

Lentopallon Mestaruusliigassa on loppukiri meneillään. Osana loppukiriä ankat kohtaavat Lumossa lauantaina 24.2. klo 17.00 alkavassa ottelussa Akaa-Volleyn. Vantaa Ducks koettaa päästä sarjataulukossa pykälän ylemmäs, että saisi liigakarsinnan esikarsinnoissa kotiedun. Puolivälieräpaikka taitaa olla jo karannut saavuttamattomiin. Esikarsinnan voittaja säilyttää Mestaruusliigan paikkansa ja häviäjä jatkaa varsinaiseen liigakarsintaan ykkössarjan voittajaa vastaan. Ankkajoukkueella on pari viikkoa aikaa saada peli loksahtamaan kohdalleen. Jokainen jäljellä olevasta runkosarjan neljästä pelistä on enemmän kuin tärkeä.

 

Akaa-Volley puolestaan janoaa runkosarjan voittoa. Hurrikaani on nyt paalupaikalla, mutta joukkueet kohtaavat toisensa vielä kerran runkosarjan päätöskierroksella. Päävalmentaja Olli Kunnari on virittänyt joukkueensa tällä kaudella vahvaan vireeseen. Joukkueen ykköstykki on hakkuri Matej Smidl. Yleispelaajapuolelta löytyy mm. syöttöruudussa vakuuttanut ässähirmu Mikko Räsänen. Liberona häärii Vantaa Ducksissa vakuuttanut ranskalainen Louis Pineau. Pineau on ollut Akaa-Volleyn puolustuksen lukko. Keskipelaajista kannattaa nostaa esille maajoukkueestakin tuttu Petteri Tyynismaa. Passarikaksikko Ilja Ivanov ja Lasse Jäntti on ollut toimiva läpi kauden.

 

Vantaa Ducks voitti kovan väännön jälkeen 25.1. Karelian Hurmoksen erin 3-2. Sen jälkeen kyyti on ollut kylmää. Koko joukkue on ollut pelillisesti lievästi aneeminen. Lauantaina on mahdollisuus kääntää peli uomilleen ja samalla vahvistaa itseluottamusta. Kun usko omaan pelaamiseen saadaan takaisin, niin peli-ilokin palaa pelaajien kasvoille.

 

Juho Rajala haki tiedotuksen revolverihaastattelussa Hurrikaani-pelin jälkeen asetelmia lauantain peliin:

-Hurmoksen ohittaminen runkosarjan lopussa ehdottomasti sytyttää ja toishan se hieman paremmat lähtökohdat siihen sarjaan, mutta tärkeintä meille on nyt löytää järkevä tapa pelata lentopalloa. Sen jälkeen murehditaan sitä, että milloin pelataan ja missä.

-Toi on kyl varsin totta, että vähän sellainen johtava pelaaja meiltä puuttuu, joten nämä tilanteet pitäs pystyä hoitamaan joukkueena paremmin.

 

-Joo kyl pelistä myös Mäntyharjulla tietty rentous jäi silloin puuttumaan ja muutenkin peli meni vähän pakottamiseksi. Enemmän rentoutta pelaamiseen meidän pitää lauantaiksi vähän löytää.

 

-⁠Loppiaisen 3-1 voitto Akaasta, joo se oli hyvä voitto. Ainahan voittamiseen joku resepti on ja toivottavasti se pystytään tässä parissa päivässä kehittämään.

-⁠Katse kääntyy joka ikiseen pelaajaan. Yhdessä me ne erien loppujenkin pisteet tehdään eikä kenenkään tarvi yksin tätä joukkuetta kannatella.

 

Akaa-Volleyn pelin jälkeen runkosarjassa pelataan vielä kaksi kotipeliä. Maanantaina 4.3. Lumoon tulee vieraaksi Savo Volley. Lauantaina 9.3. juhlitaan porukalla Korson Vedon pitkää taivalta. Loimu tulee vieraaksi juhlaotteluun. Tervetuloa kannustamaan ankkafanit ja lentopallon ystävät Vantaa Ducks takaisin voittojen tielle. Ja eiköhän Lumon lauteilla nähdä lauantaina jälleen Akaa-Volleyn upeita faneja.

 

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Vantaa Ducks.