Akaa-Volleylle ensimmäiset mestaruusliigapisteet

Vantaa Ducksin monivuotinen tuttu vastustaja Akaa-Volley 1-sarjan korpivaelluksen ajoilta ei kunnioittanut kokeneempaa liigajoukkuetta, vaan nappasi hurjasti kannustaneen kotiyleisön avustamana selvän 3-0 (25-23, 26-24, 25-14) voiton Toijalan monarilla.

Kaksi ensimmäistä erää olivat tasaisia ja päättyivät niukkaan kahden pisteen eroon. Kolmannessa erässä Akaa-Volley tuli pitkän erätauon jälkeen kentälle vahvasti heti erän alussa ja Vantaa Ducks oli aseeton.

Vantaa Ducks syyllistyi ensimmäisessä erässä peräti yhdeksään syöttövirheeseen ja luovutti aseet kotijoukkueelle. Ducks hyökkäsi erässä 15 pistettä Akaan 10 vastaan, mutta Ducksin syöttö- ja hyökkäysvirheiden avustamana ja oman virheettömän pelin avulla Akaa vei erävoiton numeroin 25-23.

Toisessa erässä Akaa-Volley karkasi heti alussa  4-0 johtoon, mutta Ducks nousi erän puoleen välin mennessä tasoihin tilanteessa 11-11. Muutaman hyvän puolustuspallon jälkeen Ducks karkasi 15-19 johtoon. Ducks helpotti kotijoukkueen tilannetta parilla virheellä ja erän loppupuolella Akaan hyökkäyspisteistä vastasivat pääosin Joni Mikkonen ja Antti Poikela. Erä Akaalle 26-24.

Kolmannen erän alussa Vantaa Ducks teki suurimman osan pisteistä, joista valitettavasti valtaosa satoi Akaa-Volleyn laariin, tilanne nopeasti 8-2 kotijoukkueen eduksi. Akaa-Volleyn torjunta rikkoi Ducksin hyökkäyspelin ja Akaa hyökkäsi vahvasti ja virheettömästi, joukkueen hyökkäysprosentti koko erässä hämmästyttävät 93%.  Vantaa Ducks ei erän alkupuolen tilanteesta saanut peliään kasattua ja Ducksin lukuisten vaihtojen jälkeen erä kotijoukkueelle numeroin 25-14.

Akaa Volley teki koko ottelussa hämmästyttävästi vain yhden hyökkäysvirheen ja löysi  kaksi kertaa Ducksin torjunnan. Ducks teki ottelussa 13 syöttövirhettä, 11 hyökkäysvirhettä ja osui Akaan torjuntaan 5 kertaa. Kapellimestari Ossi Heinon passityöskentely hajoitti Ducksin torjunnan perusteellisesti ja hyökkäyspuolella Joni Mikkonen, Antti Poikela ja Dima Borichev tekivät 36 pistettä syyllistyen vain yhteen hyökkäysvirheeseen. Akaan muut pelaajat tekivät  6 hyökkäyspistettä ilman yhtään virhettä.

Pitkän päivä- ja iltatyön Akaan juniori- ja aikuislentopalloviihteen parissa tehnyt Risto Lahti näytti ottelun jälkeen selvästi Akaan onnellisimmalta mieheltä. Risto Lahden paitaa ei ole turhan nostettu Toijalan monarin kattoon, Risto on kulkenut hyvin pitkän ja ansiokkaan polun lentopallon hyväksi. Samaan kategoriaan voi laskea monta muutakin henkilöä Akaan lentopallon nousun takana, ja into ei näytä laantuneen.

Ottelun parhaana palkitut pelaajat
Antti Poikela, Akaa-Volley ja Atte Kyrölä, Vantaa Ducks

Ottelun jälkeen Atte Kyrölä kiitteli Akaa-Volleyn kotisalin tunnelmaa.

– Mökissä oli hieno meteli. Mukava pelata, kun on kunnolla mökää. Jospa tuo toinen erä olisi kääntynyt meille, niin ottelusta olisi voinut kehkeytyä aivan toisenlainen. Mutta jossittelu on turhaa. Emme mitenkään kyenneet vastaamaan Akaan kolmannen erän rymistykseen.

Antti Poikela kertoi joukkueellaan olevan vielä paljon parannettavaa.

– Nyt oli kuitenkin meiltä aika ehjä peli. Passarimme Ossi Heino pelasi hienon pelin. Se näkyy selkeästi tilastoista; kaikilla hyökkääjillä on hyvät tehot.

Ducksvalmentaja Ismo Tuominen tunnusti rehdisti tappion.

– Olimme huonompia kuin kotijoukkue. En voi ymmärtää, että teemme niin paljon omia virheitä. Edes leijasyötöt eivät pysy ruudussa. Toisessa erässä olimme jo hyvin mukana pelissä. Mutta tuossakin erässä ratkaisutilanteissa otteisiin tuli omituista hosumista. Täytyy myöntää, että joukkueena olemme aika raakileita vielä kauden tässä vaiheessa.

Lauri Tihinen oli tyytyväinen siihen, että peli loksahteli kohdalleen.

– Olimme riittävän rohkeita ja luotimme omaan osaamiseemme. On kuitenkin muistettava, että tämä oli vain yksi peli. Kausi on pitkä ja jatkuu jo ensi lauantaina. Kello 18 alkavaan kotipeliin tulee vastustajaksi yksi suosikeista, Loimaan Hurrikaani.