Akaa Volley tyly vieras Vantaa Ducksin kotiluolassa

Akaa Volley tyly vieras Vantaa Ducksin kotiluolassa

1-3 (19-25, 26-24, 21-25, 15-25)

Vuoden ensimmäinen ottelu Vantaa Ducksin ja Akaa Volleyn välillä Korson Lumossa loppiaisena päättyi ankkojen riemukkaaseen voittoon. Kauden toinen kohtaaminen ei sujunut Ducksin kannalta yhtä hyvin, kun runkosarjan voitosta kamppaileva vierasjoukkue otti lopulta selvän voiton erin 1-3.

Ducksin panoksena on kotietu kamppailussa sarjapaikasta. Siinä otteluparissa Karelian Hurmos on todennäköinen vastustaja.

Katsojia Lumoon oli saapunut 459, Akaan rumpuryhmä piti tunnelmaa yllä. Illan otteluisäntänä toimi Vantaa Ducksin emoseura Korson Veto.

Liekö valmentaja Juho Rajalan keskustelu helmikuun aiemmista, synkän puoleisista otteluista tai joku muu asia kantanut hedelmää, mutta otteluun tuli terästäytynyt Ducks. Joukkue oli päättänyt laitaa Akaalle kunnolla kampoihin. Ottelussa oli myös pelaajille panosta, kun vastustajaa valmentaa tuore maajoukkuevalmentaja Olli Kunnari.

Ducksin peliä kuitenkin varjostivat ensimmäisessä erässä syöttövirheet. Tasaisissa lukemissa edettiin aina tilanteeseen 16-16 asti, jonka jälkeen Ilja Ivanovin syöttövuorolla Akaa karkasi kolmen pisteen johtoon. Matej Smidlin terävillä hyökkäyksillä vieraat menivät menojaan. Kalle Kattelus ja Milutin Pavicevic kuitenkin osoittivat, että kyllä ankoiltakin löytyy hyökkäysvoimaa. Kattelus myös nosti Akaan hankalia aloitussyöttöjä hyvin. Erä vieraille 19-25.

Toinen erä oli syöttövirheiden säväyttämä puolin ja toisin. Kumpikin osapuoli syötti verkkoon ja pitkäksi. Akaa meni erän alussa johtoon, mutta Ducks oli päättänyt taistella. Ankkojen keskihyökkäys, Henrik Porkka ja Jeremie Murray, oli tehokasta. Parhaimmillaan isännät johtivat jo 16-11 ja vielä 20-17. Akaa Volley otti syöttöaseensa Jere Tikkalan käyttöön, ja hän syöttikin kaksi ässää tilanteeseen 21-20.

Tämän jälkeen alkoi varsinainen taistelu, jolloin Ducksin keskitorjujat Porkka ja Murray osoittivat osaamisensa. Porkka syötti myös tärkeän ässän. Ducksilla oli kaksi eräpalloa tilanteessa 24-22, mutta erä venyi jatkopallolle. Sen Ducks voitti Akaan protestoidessa tuomarin päätöstä. Erä ankoille 26-24.

Kolmannessa erässä syöttövirheet jatkuivat. Akaa Volley teki kuitenkin niitä vähemmän ja kun ankkojen kaksi erää hyvin toiminut syötön vastaanotto nyt tökki, niin vieraat menivät jo erän alkupuolella johtoon. Akaa johti muutamaan otteeseen ottelua viidellä pisteellä 15-20 ja 17-22, Smidl ja keskitorjuja Petteri Tyynismaan ollessa tehokkaita.

Kattelus, Pavicevic ja Lauri Vanhanen tekivät parhaansa, muuta ei auttanut, erä vieraille 21-25.

Neljäs erä olikin jo sitten Akaa Volleyn rutiinin voitto. Pientä epätarkkuutta Ducksin syötön vastaanotossa ja hyökkäyksessä ja Akaa karkasi nopeasti johtoon. Ankkojen kannalta piste-ero oli pahimmillaan muutamaan otteeseen kuusi pistettä, jonka jälkeen ero repesi vieläkin suuremmaksi. Erä vieraille selvästi 15-25.

Ottelun parhaimpina palkittiin Akaa Volleysta Petteri Tyynismaa ja Vantaa Ducksilta Kalle Kattelus. Pro libero oli Ducksin Justin Lui.

Parhaat pisteiden tekijät:

Akaa Volley:

Matej Smidl 25 / +20
Petteri Tyynismaa 16 / +12
Mikko Räsänen 10 / +3

Vantaa Ducks:

Milutin Pavicevic 15 / +2
Kalle Kattelus 14/+-0
Lauri Vanhanen 11 / +2

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Petteri Tyynismaa, Akaa Volley: “Olimme niskan päällä joka osa-alueella, kunhan saimme syötön pysymään ruudussa. Verrattuna loppiaisen hävittyyn peliin täällä tunnelma pukukopissa oli nyt paljon parempi”.

Kalle Kattelus, Vantaa Ducks: “Nostettiin tasoa paljon helmikuun muista, vaikeista peleistä. Olen ylpeä jätkistä, tämä on ollut vuoristorataa. Nyt oma peli on löytymässä, vaikka tekemistä vielä on”.

Valmentaja Olli Kunnari, Akaa Volley: “Olen tyytyväinen peliin, vaikka syöttöpeliin en ehkä täysin tyytyväinen.  Jere Tikkalalla kulki syöttöruudussa. Torjuntapeli oli tänään hyvää”.

Valmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks: “Meiltä oli nyt eri näköistä tekemistä, mutta kaveri suoritti kovalla tasolla. Jätkille hatun nosto tästä pelistä, meillä on ollut heikkoja pelejä. Nyt oli pieni profiilin nosto ja peli oli parempi kuin pitkään aikaan”.

Vantaa Ducks / Tiedotus
Katarina Koivisto

Posted in Vantaa Ducks.