Virheetön Sampo teki ankkahakkelusta

3 – 0 (25 – 17, 25 – 19, 25 – 22)

Lentopalloilun Mestaruusliigan kolmonen Sampo Volley ja nelonen Vantaa Ducks kohtasivat Pielaveden hornankattilassa 17.12.2016. Molemmat joukkueet ovat pelanneet upean syyskauden ja toisen piti tänään hävitä. Rauhallisesti peliä hallinnassaan pitänyt Sampo Volley ei oikeastaan antanut ankkalaumalle mahdollisuutta. Isäntäjoukkueen vastaanotto ei horjunut ja hyökkäys oli lähes virheetöntä. Joukkueen syömähampaat olivat Häyrinen ja Raadik. Peli siis selvästi Sampolle kolmessa erässä. Vantaa Ducks oli Pielavedellä liikkeellä ilman joukkueenjohtaja Esa Parviaista, jota Rauno ”Sudoku” Vallin paikkasi hyvin. Ducksin kaikki kaikessa Marke Savolainen oli rumpuineen poissa, joka Pielaveden talkoolaisille ja yleisölle oli suuri pettymys. Joukkueen mukana ollutta Einomies Porkkakoskea kohdeltiin kuin valtiovierasta, joka osoitti sampolaisten suurta lentopallosydäntä.

Ducksin syksy on ollut täynnä hyvää fiilistä. Pelit ovat kulkeneet ja sarjapisteitä on syyskauden päätteeksi kasassa kaksikymmentäkolme. Viime kaudella koko runkosarjassa saatiin kasaan 11 pistettä, joten Ducksista voidaan puhua Mestaruusliigan selkeänä yllättäjänä. Vastustajat on yllätetty ns. pelihousut nilkoissa. Passari Bálint Magyarista on tullut joukkueen pelin kapellimestari. Hänet valittiin ansaitusti lokakuun pelaajaksi. Kapteeni Toni Kankaanpää on myös elämänsä vedossa ja hän on monissa peleissä juurikin vaikeissa kohdissa kannatellut joukkuetta ja tehnyt tiukoissa paikoissa kovia suorituksia. Päävalmentaja Ismo Tuominen tukenaan Satu Lehto on tuonut joukkueen peliin tappamisen meininkiä. Pallolle annetaan kättä ja taputtelut jätetään yleisölle. Joukkueella on takana nyt reilu kolmannes runkosarjasta. Edelleen on aivan realistinen tavoite päästä runkosarjan jälkeen neljän parhaan joukkoon. Ankkalauman syksyn pelit ovat lujittaneet koko Vantaa Ducksia ja taustalla olevaa Korson Vedon yhteisöä. Kasvanut itseluottamus tarjoaa varmasti pitkin talvea ja kevättä ikimuistoisia elämyksiä, joita tarjoavat erinomaisen viihdyttävää lentopalloa pelaavat ducksilaiset.

Pielavedellä palkittiin parhaana pelaajana Samposta Petteri Penttinen ja Vantaa Ducksista Karl Külaots.

Ottelun parhaat pistemiehet:

Sampo Volley: Häyrinen 19/+14, Raadik 18/+12, Kaatrasalo 6/+5

Vantaa Ducks: Miro Määttänen 11/+7, Külaots 10/+3, Kankaanpää 10/+1

LähiTapiolapisteet:

3 pistettä Eetu Häyrinen, Sampo Volley

2 pistettä Andrus Raadik, Sampo Volley

1 piste Bálint Magyar, Vantaa Ducks

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Päävalmentaja Jukka Tuovinen, Sampo Volley

”Hyvä peli meiltä. Tasaista, rauhallista pelaamista. Se on ollut meidän syksyn tavaramerkki. Eetu Hyvärinen pitää nostaa esiin. Kovat tehot ja tappoprosentti 77 %. Itseluottamuksemme on noussut syksyn hyvän pelaamisen myötä ja se näkyy rauhallisuutena kentällä”.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

”Onnittelut Sampolle. Ei saatu vastustajan vastaanottoa rikki. Tehtiin tänään liikaa virheitä. Sampo oli juuri niin hurja kuin sarjataulukko näyttää. Jatkossa pitää saada vieraspelit kulkemaan paremmin, Kotipelithän meillä onkin kulkenut hyvin”.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Uncategorized, Vantaa Ducks.