VaLePan tähtisikermä sai tehdä täyden iltapuhteen Vantaa Ducksin vieraina

Vantaa Ducks – VaLePa  2-3  (25-22, 26-24, 23-25, 14-25, 10-15)

Joululoma päättyi Vantaa Ducksin osalta 4. tammikuuta, kun Korson Lumoon saapui kovin mahdollinen vastustaja VaLePa Sastamalasta. VaLePan monissa liemissä keitetyt tähdet olivat parin erän verran vielä joululomalla, mutta vei lopulta ottelun numeroin 2-3. Yksi piste jäi kuitenkin Vantaalle.

Vuoden 2023 ensimmäistä kotiottelua Lumoon oli saapunut katsomaan ennätysyleisö, peräti 466 katsojaa. Illan otteluisäntänä oli Vibrakone.

Joululoma oli ilmiselvästi tehnyt kotijoukkueelle hyvää. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, kun kummatkin joukkueet puolustivat uhrautuvasti ja hyvin. Tasaisissa merkeissä myös jatkettiin aina tilanteeseen 17-17, jonka jälkeen Ducks otti johtoaseman, eikä sitä enää käsistään päästänyt.

Syöttövirheitä tuli puolin ja toisin. Erä ratkesi siihen, että Ducks teki niitä vähemmän. Yleispelaajat Kalle Kattelus ja Sergej Drobnič takoivat pisteitä tasaisesti, kuten myös hakkuri Alek Rastamo. Henrik Porkka ratkaisi erän ankoille komealla torjunnalla, numerot 25-22. Joona Väänäsen passit osuivat hyvin kohdalleen.

Toinen erä alkoi myös hyvällä tsempillä puolin ja toisin. Ducks tosin meni heti erän alussa johtoon yleispelaajien tehdessä taas tasaisesti pisteitä. Erän puolessa välissä kummatkin joukkueet tekivät taas monia perättäisiä syöttövirheitä, Ducks tosin vähemmän kuin VaLePa.

Tilanteessa 19-20 vieraat menivät ensimmäistä kertaa johtoon, mutta ankat eivät siitä lannistuneet. Lauri Lehtosen hienolla torjunnalla ja Katteluksen ässäsyötöllä Ducks meni taas johtoon 22-20. Jatkopalloille kuitenkin mentiin ja erän ratkaisi taas Henrik Porkka, tällä kertaa hienolla hyökkäyksellä. Erä ankoille 26-24.

Kolmanteen erään VaLePa vaihtoi Jiri Leinosen Karli Allikiin ja se piristi vieraiden peliä. Ducks tosin aloitti erän pirteästi, mutta Allik takoi vaikeistakin paikoista VaLePalle pisteitä ja päätti vielä erän ässäsyöttöön. Virheitä tuli myös vähemmän kuiin kahdessa ensimmäisessä erässä. Tasatahtiin mentiin aina tilanteeseen 21-21. Isäntien syöttövirheen myötä vieraat saivat kuitenkin eräpallon, jonka Allik päätti ässään ja erä vieraille 23-25.

Kun VaLePa kerran kolmannessa erässä oli saanut pelin juonesta kiinni niin neljäs sujui jo vierailta leikiten. Miltei kaikki pelaajat onnistuivat ja passari Mikko Eskokin innostui hyökkäämään. Ankkojen pistetehtailua piti yllä Alek Rastamo, mutta se ei pitkälle riittänyt. Erä Sastamalaan peräti 14-25.

Viidennessä erässä Ducksilla osoitti ajoittain pieniä valonpilkahduksia, mutta Urpo Sivula vei terävillä hyökkäyksillä ja kovilla syötöillään erän vieraille. Alek Rastamo hoiti taas isäntien pisteet, mutta erä siitä huolimatta vieraille 10-15

Ottelun parhaina palkittiin VaLePasta Karli Allik ja Ducksista Sergej Drobnič. Pro liberoksi raati valitsi Ducksin Louis Pineaun.