Suomalaisugrilaista huippulentopalloa Pielaveden hornankattilassa

Lentopalloilun mestaruusliigan nelonen Vantaa Ducks vierailee sarjan kolmosen Sampo Volleyn kotipyhätössä Pielavedellä lauantaina 17.12. Ottelu Savon sydänmailla alkaa klo 17.00. Panoksena on Mestaruusliigan sarjataulukon kolmas sija. Suomalaisugrilaisen huippulentopallokohtaamisen tähtinä ovat Sampon virolaiset Andrus Raadik ja Martti Keel sekä Vantaa Ducksin unkarilaiset Alpár Szabó ja Bálint Magyar. Sampon päävalmentaja Jukka Tuovinen on toki todennut aiemmin Jari Perkiön haastattelussa, että ”tässä joukkueessa ei ole tähtipelureita vaan joukkuepelin hiominen on meille kaikessa”. Hyvinhän joukkuepeli on hioutunutkin ja lauantain kohtaamiseen Sampo lähtee selkeänä ennakkosuosikkina. Keskiviikkona sampolaiset kaatoivat Tiikerit, joten eläinten nujertamisesta on tuoretta kokemusta, mutta auttaako se ankkaparvea vastaan. Vantaa Ducks ja aiemmin Korson Vedon nimellä esiintynyt joukkue ei ole liigataipaleellaan koskaan voittanut Sampoa. Mutta onhan aikanaan isonkin kirjan mukaan Daavid voittanut Goljatin, joten historiaa saatetaan kirjoittaa uusiksi otsikolla ”Ankkalauman uroteot Pielavedellä”.

Sampon joukkue on täynnä kokeneita liigajyriä, joten heikkoa kohtaa ei joukkueesta tahdo löytyä edes turvatarkastuksen läpivalaisussa. Hakkurin tontilla on tällä kaudella Eetu Häyrinen pelannut kovilla tehoilla ja näin taitava Andrus Raadik on saanut tulitukea. Torjuntatilaston kärjessä on keikkunut Mikko Väliaho ja Aleksi Kaatrasalo on myös elämänsä vedossa. Yleispelaaja Ville Heiskanen on kokenut ja ovela pelaaja, joka kyllä löytää jujuilleen kentästä kaivon kokoisen reiän. Petteri Penttinen on asettunut luontevasti Sampon miehistöön ja liberona on maajoukkueestakin tuttu Aleksi Mutka, todellinen hihatieteestä väitellyt kulhonostotohtori. Vain yksi on joukosta poissa, vantaalaiskorsolaisen yleisön lellikki, Timo ”Dole” Tolvanen. ”Dolen” lopettaminen on toisaalta yksipuolistanut päävalmentaja Tuovisen paineita.

Vantaalainen ankkalaivue on saalistanut jo kaksikymmentäkolme sarjapistettä ja on yllättänyt menestyksellään monet lentopalloasiantuntijat. Maanantaina kaatui LEKA kotisalissa, kuten sitä aiemminkin Rantaperkiön Isku. Päävalmentaja Ismo Tuominen on staffinsa kanssa virittänyt joukkueen huippuvireeseen ja vahvaan voitontahtoon. Torjuntapeli on parantunut ja Nissin sotureita vastaan ankat ottivat neljätoista koppia ja niistä Szabó otti kuusi. Magyar on passari, joka toimittaa Mikasan huonommastakin nostosta lyöjän käteen. Saa nähdä miten Sampon kova torjunta saadaan ohitettua tai ylitettyä. Toki vantaalaiseen keinovalikoimaan kuuluu myös yläkäsistä lyönti tai jopa torjunnan lävistys ´a la Miro Määttänen. Kaiken on kuitenkin mentävä nappiin tai muuten Ducksia viedään kuin kuoriämpäriä Lepikon torpasta. Tuominen varmasti toivoo, että pelaajien ”joulupata ei ole jumissa” vaan vuoden viimeiseen kohtaamiseen laitetaan kaikki peliin ja vähän enemmänkin. Kovalla työllä ja uskolla on menty kuuhunkin. Eiköhän suomalaisugrilaissavolainenkin ylpeys ole mahdollista kellistää Pielavedellä, ainakin kerran, lauantaina 17.12.2016.

Vuosi 2017 aloitetaan Vantaalla todellisella suuren luokan ottelutapahtumalla. Passarilegenda Petteri Laurilan paita nro 3 jäädytetään Vantaa Ducks vs. VaLePa –ottelun aikana. Ottelu pelataan 7.1. klo 16.00 alkaen ja paikalle odotetaan kauden ennätysyleisö ja tietysti Petterin vanhoja pelikavereita.

Vantaa Ducks

Tiedotus/Pekka Krook

Posted in Uncategorized.