Savo Volley haki täydet pisteet Vantaalta

Savo Volley haki täydet pisteet Vantaalta

 

Vantaa Ducks- Savo Volley 3-1 (25-22, 17-25, 17-25, 23-25)

 

Kauden ensimmäinen kohtaaminen Vantaa Ducksin ja Savo Volleyn välillä Lumossa Pyhäin päivänä oli ajoittain tiukkaa taistelua. Kahden vähän siipirikkoisen joukkueen välinen peli kääntyi Savolle ankkojen virheiden myötä. Katsojia paikalla Lumossa oli 418 ja otteluisäntänä toimi Muurausliike Sami Vanne

 

Ensimmäinen erä mentiin kuitekin aluksi Ducksin komennossa. Ankat johtivat jo 10-5 paljolti farmijoukkueesta apuun tullen ex-ankan Atte Kyrölän hienojen syöttöjen turvin. Kyrölä puolusti myös todella hyvin. Savo Volley tuli tasoihin ja jopa ohi tilanteeseen 16-17. Sen jälkeen Ducks sai taas pelin juonesta kiinni. Lauri Lehtosen hyvä peli verkolla toi pisteitä. Kun samalla Savo Volley sortui syöttövirheisiin erä kääntyi isännille. Savo selvitti kolme eräpallo, mutta Ducks voitti erän 25-22.

 

Toisen erän Ducks aloitti vahvasti, mutta siihen se sitten jäi. Johdettuaan erää 5-1 ankat päästivät Savo Volleyn mukaan peliin. Tasatahtia kuljettiin aina tilanteeseen 13-13, jonka jälkeen vieraat menivät menojaan.

 

Savolaiset syöttivät ja puolustivat hyvin kun taas Ducksin puolella syöttövirheitä tuli todella paljon. Passitkaan eivät aina osuneet ihan kohdalle ja Joona Väänänen vaihtui erän puolessa välissä Tommi Mäkelään. Michael Michelaun hyvä syöttöputki ja Savon vahva torjunta kuitenkin johti vieraiden selvään 17-25 voittoon.

 

Kolmas erä noudatti toisesta erästä tuttua kaavaa. Ducksille ei tullut yhtä paljon syöttövirheitä kun toisessa erässä, mutta Savo torjui ja puolusti hyvin. Kun muutamat jujut jäivät helposti ankkojen kenttään niin savolaiset olivat miltei koko erän niskan päällä. Numerotkin olivat toisen erän toisintoa, vieraille voitto 17-25.

 

Nejänteen erään tuli sisuntunut ankkalauma ja pitkään Ducks johti erää. Atte Kyrölä sytytti muita ja Sergej Drobnič pääsi myös hyvään vireeseen. Mutta pitkät taistelupalllot kääntyivät Savolle. Savolaiset myös jatkoivat vahvaa torjuntatyöskentelyä.

 

Ottelun parhaina palkittiin Savo Volleysta Aleksei Zhbankov ja Vantaa Ducksista Atte Kyrölä.

 

Pro libero oli Savon Keisuke Matsuo.

 

Parhaat pisteiden tekijät:

 

Savo Volley:

David Kisiel 14 / +6

Michael Michelau 13 / +3

Andrus Raadik 12 / +4

 

Vantaa Ducks:

Aleksander Rastamo 14 / +2

Atte Kyrölä 11 / +4

Sergej Drobnič 9 / -6

 

Lehdistötilaisuuden kommentit:

 

Aleksei Zhbankov, Savo Volley: “Tottakai tuntui hyvältä voittaa, saimme häviöputken poikki. Pelasi Vantaakin hyvin, onneksi pääsimme ekan erän jälkeen mukaan peliin. Kiva voittaa peli ennen kuin lähdemme Serbiaan.

 

Atte Kyrölä, Vantaa Ducks: “Oli ihan kivaa pelata taas liigaa, toivottavasti se näkyi. Häviäminen kuitenkin ärsytti. Kiva myös pelata taas Ducksissa, paljon tuttuja ihmisiä kentällä ja sen ulkopuolella. Mutta kyllä Karhulassakin on kiva pelata. En uskalla luvata mitään jatkoa ajatellen.

 

Valmentaja Timo “Dole” Tolvanen Savo Volley: “tämähän oli läpihuutojuttu, on se helppoa. Meinasi paikat hampaista lähteä kun purin takahampaita niin kovaa. Mutta myönteistä oli, että palloja haettiin seiniä myöten, kun sellaisia palloja on niin siivotaan se muu sonta kentältä sitten myöhemmin. Ja onhan se niin, että voitolla ja tappiolla on ero. Saimme vähän jeesiä Vantaalta, ei heilläkään ollut paljon vara valita. Jospa hyvät asiat nyt lähtisivät mukaan Serbiaan.

 

Valmentaja Juho Rajala, Ducks: “Olisi tässä ollut mahdollisuudet enempään vähän kärsivällisemmällä pelillä. Mutta meidän yleispelaajat olivat kentällä eikä vaihdossa montaa pelaajaa ollut. Oli hyvä tuoda Atte Kyrölä peliin, hän hoiti oman roolinsa hyvin, sitä oli kiva vierestä katsoa.

 

Vantaa Ducks / Tiedotus

Katarina Koivisto

 

Posted in Uncategorized.